Al meer dan 24.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

instructievideo aquabag vullen

Een aquabag is een waterzak die wordt gebruikt voor sporttraining, met name in fitness en gewichtstraining. Deze zakken kunnen worden gevuld met water en worden gebruikt als alternatief voor traditionele gewichten. Het gewicht kan worden aangepast door meer of minder water toe te voegen, waardoor een veelzijdige en functionele trainingshulpmiddel ontstaat. In dit artikel leggen wij jou uit hoe je je aquabag moet vullen!

Hoe vul je je aquabag?

In dit filmpje leggen wij in 40 seconden uit hoe je je aquabag moet vullen. Leg alvast de volgende materialen klaar!

  • 1. Aquabag
  • 2. Handpomp
  • 3. Adapter
  • 4. Tuinslang (niet meegeleverd)

Nu kun je het filmpje starten en de aanwijzingen volgen. Lees je liever stap voor stap hoe je de aquabag vult? Bekijk dan het stappenplan hieronder.

Stap voor stap uitgelegd hoe je de aquabag vult

Stap 1: Pak de doos uit

Vouw de doos open en leg alle spullen op een rij. De inhoud van de verpakking bevat het volgende:

  • 1. Aquabag
  • 2. Adapter
  • 3. Handpomp

Om de aquabag te vullen heb je een tuinslang nodig. Deze is niet meegeleverd.

instructie foto 1 aquabag vullen
stap 2 instructie aquabag vullen

Stap 2: Haal de grijze beschermdop van het ventiel

Pak de aquabag en vouw deze uit. Draai vervolgens de beschermdop linksom van het ventiel af.

 

Stap 3: Druk het pinnetje in

Zorg dat het pinnetje in de laagste stand blijft staan. Hiermee open je het ventiel, zodat je met de tuinslang er water in kan laten lopen.

stap 3 instructie aquabag vullen
stap 4 instructie aquabag vullen

Stap 4: Vul de aquabag met water

Pak de tuinslang en laat de aquabag vollopen met water. Op de aquabag staat met strepen aangegeven hoeveel water erin moet om het uiteindelijke gewicht te bepalen.
 
Belangrijk:
We raden aan om de aquabag in het begin met maximaal 5 tot 12,5 liter te vullen. Vul de aquabag nooit helemaal, dan is het effect weg.

Stap 5: Druk het pinnetje weer omhoog

Zodra je de aquabag op gewicht hebt gebracht met het water. Druk je het pinnetje weer omhoog. Op deze manier is het ventiel weer vergrendeld en kan het water er niet uit.

stap 5 instructie aquabag vullen
stap 6 instructie aquabag vullen

Stap 6: Pomp de aquabag op

Monteer de blauwe slang aan de handpomp. Plaats vervolgens de zwarte adapter op het ventiel en vergrendel deze met een draai. Koppel vervolgens de blauwe slang aan de adapter. Nu kun je met de handpomp de aquabag vullen met lucht tot deze stevig aanvoelt.

 

 

Stap 8: Plaats de dop terug

Plaats de dop terug op het ventiel en draai deze rechtsom dicht.

stap 7 instructie aquabag vullen

Extra tips

1. Pas op met scherpe voorwerpen in de buurt van de aquabag. Je kunt de aquabag beschadigen waardoor het water en/of lucht eruit gaat.
2. Als de aquabag een langere tijd niet wordt gebruikt, raden we aan het water te verwijderen en de aquabag op te vouwen en te bewaren op een koele, droge plaats.

Oefeningen met een aquabag

Met een aquabag kun je op een leuke manier verschillende spiergroepen trainen. Personal Fitness Nederland heeft 45 aquabag oefeningen samengesteld waarmee je alle spiergroepen kunt trainen. Je vindt de oefeningen op de volgende pagina: Aquabag oefeningen.