Wat kost een personal trainer?

Als je overweegt om met een personal trainer aan je trainingsdoelen te gaan werken, dan wil je natuurlijk graag weten wat de kosten daarvoor zijn. We vertellen je graag iets meer over trainen met een personal trainer en over wat je zo ongeveer kunt verwachten aan kosten.  
 

Een personal trainer, iets voor jou?

Trainen met een personal trainer is al lang niet meer voorbehouden aan Hollywoodsterren en BN’ers. Grote kans dat iemand uit je familie of vriendenkring ook met een personal trainer werkt. En waar je personal trainers vroeger vooral in de Randstad vond, vind je ze tegenwoordig in bijna iedere regio. Jij kunt dus ook met een personal trainer werken. Maar voor wie is zo’n personal trainer nou geschikt?
 

Voor wie is trainen met een personal trainer geschikt?

Als je het lastig vindt om jezelf te motiveren om te sporten of net iets meer uit te dagen tijdens het trainen, dan is een personal trainer ideaal. Maar ook als je twijfelt of je oefeningen goed uitvoert, is het heel fijn om met een personal trainer te trainen. Omdat een personal trainer zijn of haar aandacht helemaal op jou kan richten, kan hij of zij direct ingrijpen als je een oefening niet goed uitvoert. Zo sport je veilig én effectief. Ook als je niet van groepslessen of volle sportscholen houdt, kan een personal trainer dé oplossing zijn.
 

Voordelen van een personal trainer

Trainen met een personal trainer heeft een hele hoop voordelen:

 1. Met een personal trainer behaal je je doelen sneller
  De personal trainer kan je work-out helemaal afstemmen op jouw trainingsdoelen en behoeften. Daardoor doe je alleen oefeningen die bijdragen aan je doelen. Omdat de trainer je tijdens de oefeningen goed in de gaten kan houden, kan hij of zij je continu tips geven om zo veel mogelijk effect uit de oefeningen te halen.
   
 2. Je krijgt tips voor een gezonde leefstijl
  Je personal trainer geeft je tips voor een gezonde leefstijl mee. Deze tips zijn helemaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam en op je trainingsdoelen.
   
 3. Met een personal trainer sport je verantwoord
  Omdat de personal trainer tijdens je work-out alleen jou in de gaten hoeft te houden, kan hij of zij je veel sneller bijsturen als je een oefening niet helemaal goed doet of als je overtraind dreigt te raken. Zo wordt de kans op blessures een stuk kleiner.

 4. Sporten met een personal trainer is leuk en makkelijker vol te houden
  Een personal trainer geeft je steeds een andere work-out. Daardoor wordt trainen niet zo snel saai en houd je het langer vol. En ben je even minder gemotiveerd, dan helpt je personal trainer je door je dipje heen.Kosten personal trainer

De tarieven van personal trainers lopen nogal uiteen. Gemiddeld ben je tussen de € 40 en € 100 kwijt per sessie en bij ons is dit per week. Bovendien bieden wij altijd 100% resultaatgarantie. De exacte prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Is de personal trainer aangesloten bij een sportschool waar hij of zij trainingen kan geven of beschikt de trainer over eigen trainingsfaciliteiten? Moet jij naar de trainer toe of komt hij of zij naar jou? Hoe ervaren is de trainer? Welke opleidingen heeft hij of zij gedaan? Heeft de trainer een specialiteit, zoals marathons of vechtsport? En hoe zit het met vraag en aanbod? Zelfs de regio waar de trainer werkt, maakt uit voor de prijs die hij of zij vraagt voor een training. 
 

Kosten besparen op personal trainers

De meeste trainers werken met een vast tarief per sessie. Sommige trainers werken met een strippenkaart. Je betaalt dan vooraf voor bijvoorbeeld tien trainingen. De kosten zijn dan vaak wat lager dan wanneer je steeds maar één training boekt. Je kunt ook overwegen om samen met een vriend of vriendin met een personal trainer te gaan werken
 

Maak een afspraak

Wil jij graag met een personal trainer gaan werken? Of wil je graag eerst nog wat meer weten over wat een personal trainer voor jou kan doen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze personal trainers om te bespreken wat hij of zij voor jou kan betekenen.

Gratis proefweek! 

Ben jij klaar voor een nieuwe levensstijl, maar wil je eerst zien en dan geloven? Vul dan nu onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om een gratis proefweek in te plannen.

 • * velden zijn verplicht.

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum