Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Wat kost een personal trainer?

Kosten Personal Fitness Nederland

Wat kost een personal trainer?

Als je overweegt om met een personal trainer aan je trainingsdoelen te gaan werken, dan wil je natuurlijk graag weten wat de kosten daarvoor zijn. We vertellen je graag iets meer over trainen met een personal trainer en over wat je zo ongeveer kunt verwachten aan kosten.

Een personal trainer, iets voor jou?

Trainen met een personal trainer is al lang niet meer voorbehouden aan Hollywoodsterren en BN’ers. Grote kans dat iemand uit je familie of vriendenkring ook met een personal trainer werkt. En waar je personal trainers vroeger vooral in de Randstad vond, vind je ze tegenwoordig in bijna iedere regio. Jij kunt dus ook met een personal trainer werken. Maar voor wie is zo’n personal trainer nou geschikt?

Voor wie is trainen met een personal trainer geschikt?

Als je het lastig vindt om jezelf te motiveren om te sporten of net iets meer uit te dagen tijdens het trainen, dan is een personal trainer ideaal. Maar ook als je twijfelt of je oefeningen goed uitvoert, is het heel fijn om met een personal trainer te trainen. Omdat een personal trainer zijn of haar aandacht helemaal op jou kan richten, kan hij of zij direct ingrijpen als je een oefening niet goed uitvoert. Zo sport je veilig én effectief. Ook als je niet van groepslessen of volle sportscholen houdt, kan een personal trainer dé oplossing zijn.

Voordelen van een personal trainer

Trainen met een personal trainer heeft een hele hoop voordelen:

1. Met een personal trainer behaal je je doelen sneller
De personal trainer kan je work-out helemaal afstemmen op jouw trainingsdoelen en behoeften. Daardoor doe je alleen oefeningen die bijdragen aan je doelen. Omdat de trainer je tijdens de oefeningen goed in de gaten kan houden, kan hij of zij je continu tips geven om zo veel mogelijk effect uit de oefeningen te halen.

2. Je krijgt tips voor een gezonde leefstijl
Je personal trainer geeft je tips voor een gezonde leefstijl mee. Deze tips zijn helemaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam en op je trainingsdoelen.

3. Met een personal trainer sport je verantwoord
Omdat de personal trainer tijdens je work-out alleen jou in de gaten hoeft te houden, kan hij of zij je veel sneller bijsturen als je een oefening niet helemaal goed doet of als je overtraind dreigt te raken. Zo wordt de kans op blessures een stuk kleiner.

4. Sporten met een personal trainer is leuk en makkelijker vol te houden
Een personal trainer geeft je steeds een andere work-out. Daardoor wordt trainen niet zo snel saai en houd je het langer vol. En ben je even minder gemotiveerd, dan helpt je personal trainer je door je dipje heen.

Kosten personal trainer

De tarieven van personal trainers lopen nogal uiteen. Gemiddeld ben je tussen de €49 en €99 kwijt per sessie en bij ons is dit per week. Bovendien bieden wij altijd 100% resultaatgarantie bij ons Fit for Life programma. De exacte prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Is de personal trainer aangesloten bij een sportschool waar hij of zij trainingen kan geven of beschikt de trainer over eigen trainingsfaciliteiten? Moet jij naar de trainer toe of komt hij of zij naar jou? Hoe ervaren is de trainer? Welke opleidingen heeft hij of zij gedaan? Heeft de trainer een specialiteit, zoals marathons of vechtsport? En hoe zit het met vraag en aanbod? Zelfs de regio waar de trainer werkt, maakt uit voor de prijs die hij of zij vraagt voor een training.

Kosten besparen op personal trainers

De meeste trainers werken met een vast tarief per sessie. Sommige trainers werken met een strippenkaart. Je betaalt dan vooraf voor bijvoorbeeld tien trainingen. De kosten zijn dan vaak wat lager dan wanneer je steeds maar één training boekt. Je kunt ook overwegen om samen met een vriend of vriendin met een personal trainer te gaan werken. Bij ons krijg je dan extra korting!

Maak een afspraak en plan een gratis proefweek!

Wil jij graag met een personal trainer gaan werken? Of wil je graag eerst nog wat meer weten over wat een personal trainer voor jou kan doen? Vul dan hier ons contactformulier in en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
3 dagen geleden
Studio Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen