Wat is afvallen?

Nu de klok is verzet en de zon steeds vaker haar stralen laat zien, wil je niets liever dan je strak, fit en zelfverzekerd voelen in je lichaam. Voor velen betekent dat minder en gezonder eten en voldoende bewegen: afvallen. Maar wat betekent dat ‘afvallen’ nou eigenlijk?

Afvallen is kort gezegd het verliezen van lichaamsgewicht. Je bereikt dit door meer energie te verbruiken dan je binnenkrijgt. Een effectieve manier om af te vallen is de hoeveelheid eten die je tot je neemt te verminderen. Reken hierbij in calorieën: zij vertellen je hoeveel energie je lichaam nodig heeft en wat de energiewaarde van een bepaald voedingsmiddel is. Een gemiddeld mannenlichaam vraagt om zo’n 2500 calorieën per dag, terwijl de vrouw een behoefte van zo’n 2000 calorieën heeft. Om in twee weken tijd één kilo lichaamsvet te verbranden, dienen zowel mannen als vrouwen 500 calorieën per dag minder te eten en/of te verbranden door middel van sport. Reken maar uit!


 

Bewust met je voeding omgaan ?

Helaas barst het eten dat wij lekker vinden vaak van de calorieën. Zo zit je met een heerlijke pizza quattro formaggi al gauw aan de 900 calorieën! Door met regelmaat dit soort lekkernijen te verslinden, zitten die extra’s kilo voor je er erg in hebt aan je lichaam geplakt. Wind je tegelijkertijd niet op over een patatje of dat wekelijkse plakje cake: zo lang het binnen je caloriebehoeftes past, is er niets aan de hand. Wees vooral bewust van wat je eet en kies voor een gezonde balans.
 

Is afvallen gemakkelijk?

Heb je ooit iemand horen zeggen dat afvallen makkelijk is? Nee, wij ook niet! Het proces gaat gepaard met vallen en opstaan. Bovendien bestaan er honderden verschillende diëten en fabeltjes over afvallen, waardoor je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Ons Fit For Life-programma is gebouwd op de drie pijlers voldoende beweging, gezonde voeding en mental coaching: ideaal om jou tijdens je afvalproces op de juiste manier te kunnen ondersteunen. Zo kun je wekelijks bij ons terecht voor een weegmoment, ontvang je voedingsadvies van een voedingsconsulent en ga je met een personal trainer aan de slag. Laat die stranddagen en rokjesdag maar komen!

Afvallen door te sporten en meer te bewegen

Sporten en meer bewegen in combinatie met een verantwoord voedingspatroon zorgt ervoor dat je op een gezonde manier bezig bent met afvallen. Beweging heeft een flinke impact op je vetverbranding, door je spieren te gebruiken verbruik je energie. Een energieoverschot treedt op wanneer er meer wordt gegeten dan dat hij nodig heeft. Dit energieoverschot wordt dan meestal omgezet in vet. Om het energieoverschot te minderen kun je ervoor kiezen te gaan diëten (minder eten), of je kunt meer gaan bewegen.Dit energieoverschot wordt dan meestal omgezet in vet. Om het energieoverschot te minderen kun je ervoor kiezen te gaan diëten (minder eten), of je kunt meer gaan bewegen.
 

Wil jij graag afvallen?

Neem dan contact met ons op, onze personal trainers begeleiden jou, en helpen jou je persoonlijke doelen te bereiken.

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant

Tips om af te vallen
Personal trainer voor mensen met obesitas

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum