Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Wat is afvallen

Wat is afvallen?

Nu de klok is verzet en de zon steeds vaker haar stralen laat zien, wil je niets liever dan je strak, fit en zelfverzekerd voelen in je lichaam. Voor velen betekent dat minder en gezonder eten en voldoende bewegen: afvallen. Maar wat betekent dat ‘afvallen’ nou eigenlijk?

Afvallen is kort gezegd het verliezen van lichaamsgewicht. Je bereikt dit door meer energie te verbruiken dan je binnenkrijgt. Een effectieve manier om af te vallen is de hoeveelheid eten die je tot je neemt te verminderen. Reken hierbij in calorieën: zij vertellen je hoeveel energie je lichaam nodig heeft en wat de energiewaarde van een bepaald voedingsmiddel is. Een gemiddeld mannenlichaam vraagt om zo’n 2500 calorieën per dag, terwijl de vrouw een behoefte van zo’n 2000 calorieën heeft. Om in twee weken tijd één kilo lichaamsvet te verbranden, dienen zowel mannen als vrouwen 500 calorieën per dag minder te eten en/of te verbranden door middel van sport. Reken maar uit!

Bewust met je voeding omgaan?

Helaas barst het eten dat wij lekker vinden vaak van de calorieën. Zo zit je met een heerlijke pizza quattro formaggi al gauw aan de 900 calorieën! Door met regelmaat dit soort lekkernijen te verslinden, zitten die extra’s kilo voor je er erg in hebt aan je lichaam geplakt. Wind je tegelijkertijd niet op over een patatje of dat wekelijkse plakje cake: zo lang het binnen je caloriebehoeftes past, is er niets aan de hand. Wees vooral bewust van wat je eet en kies voor een gezonde balans.

Is afvallen gemakkelijk?

Heb je ooit iemand horen zeggen dat afvallen makkelijk is? Nee, wij ook niet! Het proces gaat gepaard met vallen en opstaan. Bovendien bestaan er honderden verschillende diëten en fabeltjes over afvallen, waardoor je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Ons Fit For Life-programma is gebouwd op de drie pijlers voldoende beweging, gezonde voeding en mental coaching: ideaal om jou tijdens je afvalproces op de juiste manier te kunnen ondersteunen. Zo kun je wekelijks bij ons terecht voor een weegmoment, ontvang je voedingsadvies van een voedingsconsulent en ga je met een personal trainer aan de slag. Laat die stranddagen en rokjesdag maar komen!

Afvallen door te sporten en meer te bewegen

Sporten en meer bewegen in combinatie met een verantwoord voedingspatroon zorgt ervoor dat je op een gezonde manier bezig bent met afvallen. Beweging heeft een flinke impact op je vetverbranding, door je spieren te gebruiken verbruik je energie. Een energieoverschot treedt op wanneer er meer wordt gegeten dan dat hij nodig heeft. Dit energieoverschot wordt dan meestal omgezet in vet. Om het energieoverschot te minderen kun je ervoor kiezen te gaan diëten (minder eten), of je kunt meer gaan bewegen.Dit energieoverschot wordt dan meestal omgezet in vet. Om het energieoverschot te minderen kun je ervoor kiezen te gaan diëten (minder eten), of je kunt meer gaan bewegen.

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 17.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen