Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Waarom is sporten gezond

Waarom is sporten gezond?

Het wordt je met de paplepel ingegoten: voldoende beweging is goed voor je. Maar waarom is sporten eigenlijk zo gezond? Bij Personal Fitness Nederland kunnen we je daar alles over vertellen.

We werken met drie Fit for Life pijlers: beweging, voeding en mental coaching. Hiervan weten we dat als deze drie pijlers goed in balans zijn, een mens veel beter in zijn vel zit. Dit is dan ook meteen het antwoord op de vraag: waarom is bewegen belangrijk? Het brengt zoveel voordelen met zich mee, dat je meteen aan de slag wilt gaan! Bedenkt je het volgende:

  • Beweging is een gigantisch stressverminderingsinstrument. Als je beweegt, zorg je voor rust in je hoofd en endorfine – ja, het bekende gelukshormoon – wordt automatisch aangemaakt.
  • Het heeft een positief effect op je hart- en bloedvaten.
    Last van slapeloosheid? Door overdag te bewegen zul je zien dat je veel sneller in slaap kunt komen. Sport alleen niet te kort voor bedtijd, want dan heb je nog te veel energie om in slaap te vallen.
  • Bewegen is op iedere leeftijd aan te raden. Zeker als je ouder wordt, dragen sportactiviteiten bij aan een gezonde botmassa en ga je zo het brozer worden van botten tegen.
  • En tot slot hebben we nog een belangrijk antwoord op: waarom is sporten gezond? Je krijgt er namelijk veel meer energie van! Niet meer na het avondeten op de bank ploffen, maar trek je sportkleren aan en ga aan de slag. Je zult zien dat dit een geweldige energieboost oplevert!

Geweldig toch? Bekijk de voordelen en je hebt je antwoord op de vraag: waarom is bewegen gezond.

Waarom is bewegen eigenlijk zo belangrijk?

Waarom is bewegen zo belangrijk? Nou, naast de voordelen voor je gezondheid, is op gewicht blijven of afvallen wel de bekendste motivatie. Met sporten verbrand je calorieën en bovendien helpt het bij het opbouwen van je spiermassa. Door deze combinatie zul je zien dat je gaat afvallen. Hierdoor zul je extra gemotiveerd zijn om door te zetten, je weet immers waarom is bewegen gezond en je wilt dit in je dagelijkse routine gaan opnemen.

Met het verlies van de kilo’s en een gespierder lichaam zul je ook zien dat je je snel zelfverzekerder gaat voelen. Varieer dit met voldoende ontspanning en gezonde, gevarieerde voeding en je voelt je binnen een paar weken een ander mens. Dat is het antwoord op: waarom is sporten gezond!

Waarom is bewegen gezond?

Het antwoord op ‘waarom is bewegen gezond’ is dus helder: het biedt gewoon enorm veel voordelen. Eigenlijk wist je dit al wel. Je ervaart echter een drempel om er écht mee aan de slag te gaan. Of je begint er telkens mee en hebt moeite je gezonde levensstijl vol te houden. Geen zorgen, dit horen de trainers van Personal Fitness Nederland vaker.

Als we aan onze nieuwe klanten zouden vragen: Waarom is bewegen belangrijk?, zal het merendeel de voordelen wel kunnen opnoemen. Maar nu is het punt gekomen dat je er ook echt aan wil gaan werken. Onze trainers helpen je daarbij. We begeleiden, informeren en motiveren je. We zijn jouw ‘stok achter de deur’ en samen werken we aan een totaal andere mindset en gezond lichaam. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan nu contact op.

Wil je meer informatie?

Vul dan hier ons contactformulier in en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een fitter lichaam!

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
9
5 uur geleden
Studio Leeuwarden

Meer over dit onderwerp

Etiketten lezen doe je zo!
Mediteren kun je leren: maak er je dagelijkse gewoonte van
Een kantoorbaan? Zo kun je je dagelijkse beweging verhogen

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen