Blog 3: Waarom is sporten gezond? ✔️

Het wordt je met de paplepel ingegoten: voldoende beweging is goed voor je. Maar waarom is sporten eigenlijk zo gezond? Bij Personal Fitness Nederland kunnen we je daar alles over vertellen.

We werken met drie kernwaarden: beweging, voeding en mental coaching. Hiervan weten we dat als deze drie pijlers goed in balans zijn, een mens veel beter in zijn vel zit. Dit is dan ook meteen het antwoord op de vraag: waarom is bewegen belangrijk? Het brengt zoveel voordelen met zich mee, dat je meteen aan de slag wilt gaan! Bedenkt je het volgende:
 

  • Beweging is een gigantisch stressverminderingsinstrument. Als je beweegt, zorg je voor rust in je hoofd en endorfine – ja, het bekende gelukshormoon – wordt automatisch aangemaakt.
  • Het heeft een positief effect op je hart- en bloedvaten.
  • Last van slapeloosheid? Door overdag te bewegen zul je zien dat je veel sneller in slaap kunt komen. Sport alleen niet te kort voor bedtijd, want dan heb je nog te veel energie om in slaap te vallen.
  • Bewegen is op iedere leeftijd aan te raden. Zeker als je ouder wordt, dragen sportactiviteiten bij aan een gezonde botmassa en ga je zo het brozer worden van botten tegen.
  • En tot slot hebben we nog een belangrijk antwoord op: waarom is sporten gezond? Je krijgt er namelijk veel meer energie van! Niet meer na het avondeten op de bank ploffen, maar trek je sportkleren aan en ga aan de slag. Je zult zien dat dit een geweldige energieboost oplevert!
     

Geweldig toch? Bekijk de voordelen en je hebt je antwoord op de vraag: waarom is bewegen gezond. 

Waarom is bewegen eigenlijk zo belangrijk?

Waarom is bewegen zo belangrijk? Nou, naast de voordelen voor je gezondheid, is op gewicht blijven of afvallen wel de bekendste motivatie. Met sporten verbrand je calorieën en bovendien helpt het bij het opbouwen van je spiermassa. Door deze combinatie zul je zien dat je gaat afvallen. Hierdoor zul je extra gemotiveerd zijn om door te zetten, je weet immers waarom is bewegen gezond en je wilt dit in je dagelijkse routine gaan opnemen.

Met het verlies van de kilo’s en een gespierder lichaam zul je ook zien dat je je snel zelfverzekerder gaat voelen. Varieer dit met voldoende ontspanning en gezonde, gevarieerde voeding en je voelt je binnen een paar weken een ander mens. Dat is het antwoord op: waarom is sporten gezond!
 

Waarom is bewegen gezond?

Het antwoord op ‘waarom is bewegen gezond’ is dus helder: het biedt gewoon enorm veel voordelen. Eigenlijk wist je dit al wel. Je ervaart echter een drempel om er écht mee aan de slag te gaan. Of je begint er telkens mee en hebt moeite je gezonde levensstijl vol te houden. Geen zorgen, dit horen de trainers van Personal Fitness Nederland vaker.

Als we aan onze nieuwe klanten zouden vragen: Waarom is bewegen belangrijk?, zal het merendeel de voordelen wel kunnen opnoemen. Maar nu is het punt gekomen dat je er ook echt aan wil gaan werken. Onze trainers helpen je daarbij. We begeleiden, informeren en motiveren je. We zijn jouw ‘stok achter de deur’ en samen werken we aan een totaal andere mindset en gezond lichaam. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan nu contact op.
 

Wil je meer informatie? 

Vul dan onderstaand formulier in ↓ en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een fitter lichaam! 

  • * velden zijn verplicht.

 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum