Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Voedingsschema voor meer spiermassa

Waarom een voedingsschema voor meer spiermassa? 

Probeer jij al een tijdje aan te komen in spiermassa, maar gaat dit niet zoals je gehoopt had? Hoogstwaarschijnlijk is je voeding dan niet op orde. Een voedingsschema is essentieel als je wil groeien. Het is de leidraad voor wat je eet. Maar het is niet alleen heel belangrijk wát je eet, ook wanneer je dit doet. Bij Personal Fitness zijn we gespecialiseerd in het samenstellen van voedingsschema’s voor meer spiermassa.

Hoe werkt spieropbouw?

Door je spieren regelmatig te belasten met gewichten veranderen ze. Ze kunnen makkelijker energie omzetten, de bloeddoorstroming wordt vele malen beter, de spiervezels veranderen en je spieren worden alsmaar groter en groter. Gezond eten is de basis om goede prestaties neer te kunnen zetten. Een voedingsschema helpt je hierbij. Hierin staat van dag tot dag, van maaltijd tot maaltijd, beschreven wat je moet eten.

Richtlijnen voedingsschema voor meer spiermassa

Bij het samenstellen van een voedingsschema komen er allerlei aspecten om de hoek kijken. Je kunt hierbij denken aan factoren zoals geslacht en gewicht. Het woord 'voedingsschema' suggereert dat je als krachtsporter heel anders moet gaan eten. Echter wijkt het eetpatroon van een krachtsporter niet veel af van dat van andere mensen. Je verlegt alleen de focus een beetje. Je voeding kan je nog steeds het beste verdelen over 6 maaltijden per dag. Hierbij hanteer je drie hoofdmaaltijden: ontbijt, lunch en diner. In de ochtend, middag en avond is er ruimte voor een tussendoortje.

Gratis voedingsschema

Voedingsschema voor spieropbouw

Om in spiermassa aan te komen, eet je elke dag meer calorieën dan je verbrandt. Want om te groeien moet je eten! Wij maken persoonlijke voedingsschema’s afgestemd op jouw voorkeuren, trainingsuren, trainingsintensiteit en het doel om meer spiermassa op te bouwen. Onze BGN-geregistreerde voedingsconsulent weet als geen ander wat je wél en níet moet binnenkrijgen op weg naar het bereiken van jouw doel. Wekelijks wordt je verrast met unieke combinaties, recepten en meer. Zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.

Persoonlijk voedingsadvies voor meer spiermassa

Tijdens het programma ontvang je wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema voor spiermassa. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw BGN-geregistreerde personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. 

Voedingsschema op maat voor sporters

Do’s en dont’s bij voedingsschema voor spiermassa

Belangrijk bij het aankomen in spiermassa is dus de juiste calorieën inname. Die calorieën heb je niet alleen nodig op trainingsdagen. Juist wanneer je ontspant en je rust neemt, is je lichaam bezig met herstellen. Een herstel kost ook energie. Verder zijn voldoende eiwitten belangrijk. Eiwitten zitten zowel in plantaardige(peulvruchten, volkoren granen, noten, soja en sommige groenten) als in dierlijke producten (vlees, vis, ei en zuivel als kwark).

Ja, ik wil meer informatie ontvangen

Laat hieronder je gegevens achter. Binnen één werkdag nemen we telefonisch contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. De fitnessindustrie zit vol met fabeltjes. Voornamelijk op het gebied van voeding. Maak gebruik van onze kennis en expertise en laat ons jouw voedingsschema voor meer spiermassa samenstellen. Gebaseerd op wat écht werkt. Wij dragen zorg voor de juiste voedingsinname op weg naar jouw doelen. Go for it, go for fit!

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.