Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Voedingsschema voor meer spiermassa

Waarom een voedingsschema voor meer spiermassa?

Probeer jij al een tijdje aan te komen in spiermassa, maar gaat dit niet zoals je gehoopt had? Hoogstwaarschijnlijk is je voeding dan niet op orde. Een voedingsschema is essentieel als je wil groeien. Het is de leidraad voor wat je eet. Maar het is niet alleen heel belangrijk wát je eet, ook wanneer je dit doet. Bij Personal Fitness zijn we gespecialiseerd in het samenstellen van voedingsschema’s voor meer spiermassa.

Hoe werkt spieropbouw?

Door je spieren regelmatig te belasten met gewichten veranderen ze. Ze kunnen makkelijker energie omzetten, de bloeddoorstroming wordt vele malen beter, de spiervezels veranderen en je spieren worden alsmaar groter en groter. Gezond eten is de basis om goede prestaties neer te kunnen zetten. Een voedingsschema helpt je hierbij. Hierin staat van dag tot dag, van maaltijd tot maaltijd, beschreven wat je moet eten.

Richtlijnen voedingsschema voor meer spiermassa

Bij het samenstellen van een voedingsschema komen er allerlei aspecten om de hoek kijken. Je kunt hierbij denken aan factoren zoals geslacht en gewicht. Het woord ‘voedingsschema’ suggereert dat je als krachtsporter heel anders moet gaan eten. Echter wijkt het eetpatroon van een krachtsporter niet veel af van dat van andere mensen. Je verlegt alleen de focus een beetje. Je voeding kan je nog steeds het beste verdelen over 6 maaltijden per dag. Hierbij hanteer je drie hoofdmaaltijden: ontbijt, lunch en diner. In de ochtend, middag en avond is er ruimte voor een tussendoortje.=

Voedingsschema voor spieropbouw

Om in spiermassa aan te komen, eet je elke dag meer calorieën dan je verbrandt. Want om te groeien moet je eten! Wij maken persoonlijke voedingsschema’s afgestemd op jouw voorkeuren, trainingsuren, trainingsintensiteit en het doel om meer spiermassa op te bouwen. Onze BGN-geregistreerde voedingsconsulent weet als geen ander wat je wél en níet moet binnenkrijgen op weg naar het bereiken van jouw doel. Wekelijks wordt je verrast met unieke combinaties, recepten en meer. Zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.

Persoonlijk voedingsadvies voor meer spiermassa

Tijdens het programma ontvang je wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema voor spiermassa. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw BGN-geregistreerde personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen.

Do’s en dont’s bij voedingsschema voor spiermassa

Belangrijk bij het aankomen in spiermassa is dus de juiste calorieën inname. Die calorieën heb je niet alleen nodig op trainingsdagen. Juist wanneer je ontspant en je rust neemt, is je lichaam bezig met herstellen. Een herstel kost ook energie. Verder zijn voldoende eiwitten belangrijk. Eiwitten zitten zowel in plantaardige(peulvruchten, volkoren granen, noten, soja en sommige groenten) als in dierlijke producten (vlees, vis, ei en zuivel als kwark).

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 17.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen