Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Uithoudingsvermogen verbeteren

diëten vijf soorten

Uithoudingsvermogen verbeteren? Dit moet je weten.

Je uithoudingsvermogen is de basis van al je sport- en beweegprestaties. Het is het vermogen van jouw lichaam om een inspanning vol te houden voor een bepaalde tijd. Wil jij je sportprestaties graag verbeteren? Dan is een goed uithoudingsvermogen essentieel om verder te kunnen bouwen. Wat komt er allemaal kijken bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen?

Hoe uithoudingsvermogen verbeteren?

Een heel belangrijk onderdeel is natuurlijk bewegen. Zorg dat je regelmatig beweegt en bouw aan de hand van een schema zo je uithoudingsvermogen op. Daarnaast is het nodig om je uithoudingsvermogen te verbeteren dat je je lichaam te allen tijde blijft prikkelen. Daag jezelf uit en sprint eens een keer nog een stukje verder. Door de prikkeling gaan je longen en hart harder werken en komt er meer zuurstof voor je spieren vrij.

Voeding en mindset

Niet alleen is uithoudingsvermogen een fysiek aspect, ook met de juiste voedingsstoffen en mindset kun je je uithoudingsvermogen trainen. Optimale brandstof – in de vorm van voeding – laat jouw lichaam beter presteren. En ook wanneer je de knop weet om te zetten om vol te houden, merk je dat je meer kunt dan je denkt.

Voeding

Personal Fitness Nederland bundelt deze drie gebieden, die samen het ultieme pakket vormen voor een fit lichaam:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset

Samen is makkelijker dan alleen. Kun jij hulp gebruiken bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Speciaal voor jou ontwikkelen we een passend programma en gaan we met je persoonlijke doelen aan de slag. Wij kijken ernaar uit! Jij ook?

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
3 dagen geleden
Studio Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen