Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Trainen met een personal coach

Trainen met een personal coach

Overweeg je om te gaan trainen met een personal coach of personal trainer? Wij vertellen je graag waar je op moet letten en wat je kunt verwachten.

Wat is een personal coach?

Een personal coach of personal trainer begeleidt mensen persoonlijk op het gebied van training, voeding, rust en mindset. Van je coach of trainer leer je hoe je effectief traint en welke voeding het beste bij jou en je trainingsdoelen past. Een goede personal coach helpt je blessures te voorkomen. Ben je toch geblesseerd? Dan weet je coach precies welke oefeningen je kunt doen om sneller te herstellen en welke oefeningen je beter even kunt laten voor wat ze zijn. Een personal coach of trainer is daarnaast ook een vertrouwenspersoon, een inspirator en een motivator. Hij of zij werkt samen met jou aan het ontwikkelen van een gezonde mindset. Op het gebied van sporten, maar ook op het gebied van zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Wat is een goede personal coach?

Personal coach of personal trainer is geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zo maar kan besluiten om personal coach te worden. Hoe weet je dan of je een goede personal coach hebt?

 • Een goede personal coach heeft vaak verschillende opleidingen gevolgd.
  Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander misschien helemaal niet. Bovendien gaat niet iedereen met hetzelfde doel met een personal coach trainen. De een wil afvallen, de ander wil een betere conditie en weer een ander wil spiermassa opbouwen om mee te kunnen doen aan bodybuildingwedstrijd. Om al deze mensen met verschillende doelen te kunnen helpen, moet een coach precies weten hoe verschillende lichaamstypes op training en voeding reageren. Daarvoor moet hij of zij verschillende opleidingen volgen. Een gediplomeerd personal trainer vermeldt vaak zelf op zijn site of social media welke opleidingen hij of zij heeft gevolgd. Kun je er niks over vinden of vertelt de coach er zelf niks over? Vraag er dan naar.

 

 • Kijk naar ervaringen van cliënten.
  Ga niet alleen af op de diploma’s. Dat iemand een diploma heeft behaald, wil niet zeggen dat hij alle kennis ook echt toepast. Ga dus op zoek naar ervaringen van zijn cliënten. Sommige coaches hebben reviews op hun social media-account staan of op hun website. Ken je mensen die met de coach trainen die jij op het oog hebt? Nog beter. Vraag hen of ze tevreden zijn over hun coach.

 

Voordelen van een personal coach

Trainen met een personal coach heeft veel voordelen. We zetten ze even voor je op een rij.

 • Met een personal coach werk je effectief aan je trainingsdoelen
  Een personal coach stelt een work-out voor je op die helemaal is afgestemd op jouw trainingsdoelen. Dat zorgt ervoor dat je sneller resultaat behaalt dan wanneer je in een groepsles sport. Bovendien kijkt de coach tijdens de work-out continu met je mee. Daardoor kan hij of zij je steeds tips geven om de oefeningen zo effectief mogelijk uit te voeren.

 

 • Je personal coach stelt een voedingsschema voor je op
  Om zo effectief mogelijk te trainen, is het ook belangrijk dat je je voeding aanpast. Je personal trainer stelt een voedingsschema voor je op dat je work-out ondersteunt. Op die manier zie je sneller effect van je trainingsinspanningen.

 

 • Een personal coach werkt aan je mindset
  Een personal coach geeft je niet alleen een work-out en voedingstips, hij of zij werkt ook samen met jou aan een gezonde mindset. Daar heb je niet alleen tijdens het sporten wat aan, dat helpt je ook op andere vlakken in je leven.

 

 • Met een personal coach sport je verantwoord
  Omdat een personal coach je tijdens je work-out steeds in de gaten houdt, kan hij je bijsturen als je een oefening niet helemaal goed uitvoert. Daardoor wordt de kans op blessures kleiner.

 

 • Trainen met een personal coach is goed voor je motivatie
  Je coach moedigt je aan om net die ene herhaling extra te doen, net een wat zwaarder gewicht uit te kiezen of net iets harder te rennen. Voor onszelf zijn we vaak net iets te lief als het op sporten aankomt. Een personal coach spoort je aan om meer uit jezelf te halen. Bovendien zorgt de coach voor steeds net wat andere oefeningen in je work-out. Dat maakt het sporten afwisselend en dat zorgt ervoor dat het langer leuk blijft.

 

Hoe vind je een personal coach die bij jou past?

Je gaat intensief en een-op-een samenwerken met je coach. Dan is het wel belangrijk dat jullie een klik hebben. Hoe vind je nu een personal coach die bij je past?

 • Vraag eens rond in je omgeving
  Als je vrienden of kennissen hebt die al met een personal coach trainen, kun je naar hun ervaringen vragen. Zo kun je alvast checken of hun coach past bij wat jij zoekt.

 

 • Train eens mee
  Misschien mag je van een vriend of kennis die al met een personal coach sport wel een keer mee naar een training. Of misschien kunnen jullie een keer een duo training volgen bij een coach. Dat is minder spannend dan helemaal alleen gaan en je deelt de kosten.

 

 • Speur het internet af
  Google eerst eens op personal coaches bij jou in de buurt. Iemand gevonden die je aanspreekt? Kijk dan eens op zijn of haar Instagram of Facebook, dat geeft je alvast een beetje een beeld van hoe de coach werkt. Op Facebook kunnen mensen een review achterlaten. Daaruit kun je vaak ook wel opmaken of deze coach bij je past. Op Instagram vind je geen reviews, maar wel tags. Ook dat geeft vaak al een goed beeld van de coach.

 

 • Vraag om een proefles
  Heb je een personal coach gevonden die je aanspreekt? Vraag dan of je een keer een proefles kunt doen voor je een abonnement afsluit of een strippenkaart koopt.

 

 • Luister naar je gevoel
  Volg je gevoel bij de keuze van je coach. Voelt het niet helemaal goed? Zoek dan nog even verder. Er is vast een personal coach te vinden die wel helemaal bij je past.

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 17.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen