Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Tips om af te vallen

Tips om af te vallen ✔️

Tijdelijk diëten kan zorgen voor een jojo-effect: de kilo’s vliegen er weer aan zodra je stopt met diëten. Mensen die meer bewegen hebben minder last van het jojo-effect en kunnen meer eten zonder aan te komen.

✔ Tip 1: ontwikkel een nieuwe levensstijl

Bij Personal Fitness Nederland geloven wij niet in dure maaltijdvervangers, shakes of wonderpillen. Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen blijvende resultaten boekt doordat je een compleet nieuwe, lees vitale, levensstijl aanneemt. Dit gebeurt niet van de één op de andere dag. Op wilskracht kun je tijdelijk het roer omgooien, maar daarmee ben je niet geholpen.

✔ Tip 2: wijs oude gewoontes de deur

Ons Fit for Life concept is geen dieet, hype of kortetermijnoplossing. Om oude gewoontes voor eens en voor altijd de deur te wijzen werk je samen met een personal trainer en een voedingsdeskundige stapsgewijs aan een oplossing op de lange termijn. Voldoende beweging, gezonde voeding, mental coaching en de juiste mindset zijn hierbij cruciaal!

✔ Tip 3: verander van binnen naar buiten

Jezelf iets aanleren wat je niet gewend bent, oftewel je gewoontes veranderen, is niet gemakkelijk. Maar het is goed te doen! Het is hierbij belangrijk dat de verandering van binnenuit komt. In jezelf zit de kracht om blijvende veranderingen aan te brengen in jouw leven. Mental coaching-sessies helpen je om die kracht te vinden en te gebruiken.

✔ Tip 4: Don’t wish for it, work for it!

Zoals de bekende quote luidt: don’t wish for it, work for it. Met achteroverleunen, op de bank liggen en overal met de auto naartoe gaan kom je er niet. Er is werk aan de winkel! Een heleboel werk. Laat ons je uitdagen, motiveren, inspireren, adviseren en je een zetje in de rug geven als je het nodig hebt! Samen hebben we maar één doel voor ogen: gezond, duurzaam afvallen. Niet voor even, maar voor de rest van je leven!

✔ Tip 5: de gouden combinatie

Afvallen bestaat voor 70% uit voeding en voor 30% uit sporten. De combinatie van gezond eten en voldoende bewegen is dus van uiterst belang om jouw doelen te realiseren. Met kleine veranderingen in je eet- en leefpatroon kun je al heel veel bereiken. Om ervoor te waken dat je tussentijds ongemotiveerd afhaakt is ook de juiste mindset erg belangrijk!

Afvallen door te sporten en meer te bewegen

Veel mensen vragen zich af of het noodzakelijk is om te sporten of bewegen om gewicht kwijt te raken. Als je op de gezonde manier wilt afvallen, is het belangrijk dat je ook blijft bewegen. De meeste mensen bereiken een beter en gezonder resultaat als ze naast aanpassingen in hun voeding ook meer gaan bewegen en sporten. Beweging heeft namelijk een impact op je vetbranding. Door je spieren te gebruiken verbruik je energie. Een energieoverschot treedt op wanneer er meer wordt gegeten dan dat hij nodig heeft. Dit energieoverschot wordt dan meestal omgezet in vet. Om het energieoverschot te minderen kun je ervoor kiezen te gaan diëten (minder eten), of je kunt meer gaan bewegen.

Tips om meer te bewegen

Beweging is dus erg belangrijk om blijven resultaat te boeken en niet het jojo-effect te creëren. Maar hoe kan je in je drukke en volle leven toch aan de juiste hoeveelheid beweging komen?

✔ Pak vaker de fiets of ga lopen

✔ Bel je veel? Ga in het vervolg rondlopen met de telefoon in je hand

✔ Pak wat vaker de trap in plaats van de lift! Hiermee train je ook gelijk je bilspieren!

✔ Lekker weer? Ga de auto wassen, in de tuin werken of maak het huis lekker schoon

✔ Zit je veel stil op je werk? Loop dan eens naar je collega in plaats van hem of haar te bellen of te mailen.

✔ Ga vaker zomaar even wandelen, om je gedachten op een rij te zetten of bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze. Lekker een frisse neus halen!

De voordelen van sporten

Laat je gewicht niet de enige reden zijn om meer te gaan sporten. Sporten zorgt namelijk voor sterkere botten, minder kans op botbreuken dus. Daarnaast verhoogt het je spierkracht waardoor het vetmetabolisme wordt gestimuleerd en dagelijkse activiteiten zoals traplopen gemakkelijker worden. Je voel je fitter en wordt minder snel moe. Beweging het beste preventieve medicijn dat er is. Door de lichamelijke activiteit voer je je afvalstoffen sneller af en dat is goed voor je gezondheid en gemoedstoestand! Het vermindert stress en spanning, waardoor jij je weer helemaal happy voelt!

Fit for Life programma

Onze coaches helpen jou graag met afvallen door middel van het bewezen en succesvolle Fit for Life programma. Met voldoende beweging, gezonde voeding en een nieuwe mindset bouw jij stapsgewijs aan gezond en fit lichaam. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een deskundige personal trainer. Samen gaan jullie als een team aan de slag om al jouw doelstellingen te bereiken.

Als je precies weet wat je wilt bereiken, maar niet goed weet hoe je dit kunt bereiken, kun je op ons rekenen. In no-time vink je je jouw doelen één voor één af en vindt jij je gelukkige zelf weer terug. Dit alles op een veilige en verantwoorde manier, waardoor jij jouw resultaten ook daadwerkelijk behoudt.

Ja, ik wil meer tips om af te vallen

Met het Fit for Life programma gaan we aan de slag met deze gouden combinatie. Kom erachter wat het voor jou kan betekenen! Laat hieronder je gegevens achter. Binnen één werkdag nemen we telefonisch contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Maak gebruik van onze kennis en expertise om op een gezonde en duurzame wijze kilo’s te verliezen.

Maak kennis met ons door een gratis proefweek

Uiteraard zijn we ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden inclusief gezondheidscheck. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met ons Fit for Life programma en de personal trainer van de dichtstbijzijnde vestiging.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
10 maart 2023
Studio Roden

Meer over dit onderwerp

Etiketten lezen doe je zo!
Mediteren kun je leren: maak er je dagelijkse gewoonte van
Een kantoorbaan? Zo kun je je dagelijkse beweging verhogen

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen