Klantervaringen

Hieronder lees je de verhalen en ervaringen van klanten van Personal Fitness Nederland:

Albert-Jan

"Al jaren wilde ik graag gezonder leven, meer bewegen en minder stress ervaren. Maar ik had een duwtje in de rug nodig. Dat duwtje is Personal Fitness Nederland geworden. Ik zag een advertentie voorbij komen op Facebook en schreef mezelf direct in. Kort daarna had ik een intakegesprek met mijn personal coach. Heel confronterend om de uitslagen van mijn metingen te zien. Maar op dat moment besefte ik wel dat mijn leven moest gaan veranderen.

Inmiddels voel ik mijzelf veel fitter en gezonder, en ben ik al heel wat kilo's kwijtgeraakt! Ik heb weer overal energie voor en ervaar duidelijk minder stress. De persoonlijke begeleiding van mijn trainer vond ik erg fijn. Hij let goed op de juiste houding, zodat je effectief traint en je klachten worden aangepakt. Ik ben enorm blij met het resultaat en kan het iedereen aanraden!"
 

Jeroen

"Een jaar geleden woog ik meer dan 130kg. Volgens mij 131,3 om precies te zijn. Ik had kledingmaat XXL en ook dat was af en toe nog behoorlijk strak. Ik zag op Facebook een advertentie voorbij komen van Personal Fitness Nederland en voordat ik het wist had ik het formulier op de website ingevuld. Ik denk dat ik er op dat moment echt klaar voor was. Mijn bruiloft gaf ook een extra motivatie om een paar kilo af te vallen. Dat was echter niet de directe aanleiding. Dat was het besef dat ik echt gezonder moest gaan leven, omdat mijn gewicht op dat moment écht niet meer gezond was.

Tijdens het intakegesprek heb ik voor het eerst sinds jaren weer een keer op een weegschaal gestaan en ik moet zeggen dat ik me behoorlijk schaamde. Ook mijn bloeddruk en hartslag waren niet om over naar huis te schrijven. Maar mijn coach stelde me gerust en zei me dat ik vooruit moest kijken en mezelf moest richten op het resultaat dat ik wilde bereiken. Mijn doel was erg ambitieus, ik wilde onder de 100 kilo terecht komen.

Ik kan me de eerste keer sporten goed herinneren. Anderhalve push up en drie seconden een plank, meer zat er niet in. Dat is inmiddels wel anders en ik ben het sporten nog leuk gaan vinden ook! Het eten vond ik af en toe wel lastig, vooral de regelmaat van 6x per dag was soms moeilijk. Inmiddels weet ik niet beter en is het een gewoonte geworden.

Nu, een jaar later, weeg ik 106 kilo. Ik heb mijn doel dus nog niet gehaald, maar ben wel 25 kilo afgevallen. En die laatste kilo’s komen echt nog wel. Ik heb namelijk geleerd hoe belangrijk het is om gezond te leven. Ik sport nu minstens 4 keer per week, eet gezond en als ik toch een keertje een ongezondere keuze maak, maak ik dat de volgende dag goed met een extra rondje hardlopen (de training voor een halve marathon is in volle gang) of een uurtje sportschool. Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken en ben sterker dan ik in jaren ben geweest. Maat XXL heb ik niet meer nodig, dat is maat L geworden!

Ik kan iedereen die het tijd vindt om gezonder te gaan leven Personal Fitness Nederland van harte aanraden. Zet die eerste stap, de coaches van Personal Fitness Nederland slepen je er gegarandeerd doorheen!"

Guus

"Het lijkt alweer een half leven geleden dat ik besloot dat het genoeg was geweest. Ik was een student die zijn bed niet meer uit kwam als dat niet hoefde, ik leefde van 3 uur ’s middags tot 4 uur ’s nachts, bestelde drie keer in de week pizza en dronk niet veel anders dan sap, frisdrank en bier. Bewegen deed ik alleen als het moest en sporten gaf me al helemaal geen enkele voldoening.

Mijn motivatie om te studeren was verdwenen en eigenlijk vond ik het wel welletjes zoals het was. Ik heb altijd een omgeving gehad die me accepteerde zoals ik was, die zich wel zorgen maakte, maar dat drong niet tot me door. Totdat het echt niet meer ging. Het was niet goed, ik deed niets met mijn leven en was op weg om binnen 10 jaar de pijp uit te gaan, ik haalde geen studiepunten en ik plukte alles behalve de dag.

Het moet anders. Ik ga alles omgooien en wil van al mijn slechte gewoontes en ritmes af. Ik moet een doel hebben, ik wil op reis. Een extreme uitdaging leek mij een goed startpunt om mezelf goed onder druk te zetten. Ik weet inmiddels van mezelf dat ik het makkelijk vind om dingen te beginnen, maar dat ik het oh zo lastig vind om dingen daadwerkelijk af te ronden. Om te voorkomen dat ik halverwege de veranderingen af zou haken moest ik een grote uitdaging stellen. Ik ga pelgrimeren naar Santiago! Niet de “korte” route van 100, 200 of 800 kilometer, 1750 kilometer ga ik lopen! Om dit plan enige kans van slagen te geven moet ik wel in betere conditie zijn. Een Personal Trainer die met aandacht en zorg voor de individu dit proces begeleidt is geen overbodige luxe in mijn situatie. Daar is waar Personal Fitness Nederland in het plaatje kwam.

Tijdens mijn intake wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik hield dus niet van sporten en dit was “the point of no return”. Op de weegschaal bleek ik 133,5 kilo te wegen met een vetpercentage van 40% (ik ben 1,78m en 25 jaar).

Na wat basisoefeningen door te hebben genomen en het plan van aanpak af te hebben gesproken zag ik in dat dit wellicht voor mij zou kunnen werken. Iedere dag wat oefeningen, een voorgeschreven voedingsprogramma met vaste eetpatronen en eens in de week een check-up leek mij een verstandige wijze om mijzelf bij de les te houden.

In mijn eigen ogen zag ik iedere week resultaat in mijn gezicht en na een week of 5 zag ik echt veranderingen aan mijn buik. Er ontstonden kuilen waar eerst vocht zat en er verdween lichaam waar eerst vet zat. Bewust deze verandering meemaken zorgt voor een ongelofelijke berg motivatie. En vergis je niet, je doel kan in een rechte lijn weer te geven zijn, je motivatie zal altijd schommelen. Dat is niet iets wat erg is, maar mij heeft het enorm geholpen om op het moment van schommeling te zoeken naar externe bevestiging van het feit dat je goed bezig bent en dat je vol moet houden. Vrienden en familie kunnen je hier enorm bij helpen maar ook mijn coach was de beroerdste niet.

Mijn voedingsadviezen leefde ik bijna op de letter na, ik dronk 3 liter water per dag en deed mijn dagelijkse oefeningen zo veel als ik kon. Ik merkte dat ik zo ontzettend veel meer energie had, ik kreeg mijn levenslust weer terug en begon te genieten van iedere dag die ik weer aan mijzelf kon werken. Ik kreeg energie van sporten en merkte aan alles aan mijzelf dat ik op de goede weg was.

Halverwege de reeks ben ik ook gaan oefenen met het wandelen, aangezien dit voor mijn doel van belang was. Met de inmiddels opgedane kennis over voeding en lichaamsbeweging heb ik dit positief in kunnen passen in het programma. Zodra ik merkte dat ik te veel van mijn lichaam vroeg besloot ik het wat rustiger aan te doen.

Spieren groeien immers niet tijdens de inspanning, maar juist in de rust die je ze daarna geeft.

Ik weeg nu 95,4 kilo met een vetpercentage van 21,6% en het is een cliché maar geloof me, het is het echt waard.

Is het nodig? Begin er aan, hou het vol en doe het gezond!"

Annelieke

"Het besef dat ik stiekem veel te zwaar was kwam pas 3 jaar geleden toen ik op vakantie was in Zuid-Afrika. Ik heb daar een super toffe bungeejump gemaakt. Nadeel daarvan was dat je op een weegschaal moest staan, iets wat niet mijn meest favoriete bezigheid was. Keiharde cijfers stonden daar en ik was zelfs zwaarder dan mijn vader, ik woog 89 kilo. Twee jaar lang had ik wel het besef dat er iets moest gebeuren en met hulp van een diëtiste ging er 10 kilo af.

Toen ik daarmee stopte kwam er helaas al snel 5 kilo bij (en ik was nog steeds niet blij met mezelf). Tot ik Personal Fitness Nederland tegenkwam op Facebook. Ik besloot dat ik op langere termijn iemand nodig had om me te helpen. Al snel had ik de eerste afspraak met mijn coach gemaakt en die heeft me fantastisch op weg geholpen.

Ik kreeg een gigantische boost en het ging me goed af. Uiteindelijk ben ik nu 9 maanden verder. Mijn coach heeft echt het uiterste in me naar boven weten te halen!

Nu bijna 2 kleding maten minder en een hoop energie meer (plus een verslaving aan de sportschool) voel ik me beter dan ooit!! Het is me elke cent waard geweest en ga m'n wekelijkse training echt heel erg missen...

Iedereen super bedankt!"

Martha 

“Twee jaar geleden kwam ik in de overgang. Wat was dat vreselijk, hormonen vlogen over en weer. Mijn lichaam veranderde , ik werd zwaarder en ook mijn zin in sporten was verdwenen, voelde me futloos en had geen energie. Dus ik liet het gebeuren totdat ik vorig jaar, na mijn vakantie in juni, wel schrok van mijzelf, 98,1 kg (1.69 en 56 jaar). Ik dacht, dit gaat te ver! Maar wat en hoe kom ik daar waar ik wil zijn?

Tot ik een advertentie van Personal Fitness zag op Facebook en dacht: “och ik kan altijd gaan luisteren wat zij kunnen betekenen voor mij”, want wat ik had gelezen stond mij wel aan.

Zo gezegd en gedaan en mijn coach legde alles haarfijn uit. Er werd ook gekeken naar mijn leefstijl en ik werk in de zorg met onregelmatige diensten, maar het programma stond mij aan en ik zei:  “ja, ik ga het doen!”

Mijn doel was 13 kilo eraf, maar vooral fitter worden en meer energie krijgen. Ik wilde mezelf beter voelen en daarna zouden we verder kijken.

Met de voedingsadviezen en gezonde en heerlijke recepten en de trainingen elke week van mijn coach, die mij erg stimuleerde. Maar daarnaast ook thuis trainen zo'n 5 x per week een half uurtje. De kilo’s vlogen eraf, ik voelde mijn energie weer terug komen en werd fitter. Ik voelde me goed, en daar ging het om, ik werd weer mezelf.

Ik kreeg ook leuke reacties vanuit mijn omgeving (en nog) en dat stimuleerde mij nog meer.

Ik behaalde mijn doel. Toen besloot ik samen met mijn coach om door te gaan. Misschien zou ik nog een paar kilo extra eraf kunnen krijgen, dus mijn doel werd nog bijgesteld met 5 kilo, op naar de 80 kilo!

Aan de slag dan maar, heb wel een dipje gehad en ook nog een schouderblessure. Maar daar kwam ik weer bovenop omdat mijn coach mij weer stimuleerde en de trainingen werden aangepast.

En ook dit doel heb ik bereikt. Jippie 18,1 kilo eraf en mijn vet percentage flink gedaald, ik voel me heerlijk! Ik ga zeker door met mijn nieuwe levensstijl. Het is een goede gezonde manier om je bewust te worden van je manier van leven, van wat je eet en hoe je beweegt en ontspant en daarnaast vooral geniet van het leven. Kortom een aanrader! Dus ik zeg: als je wil afvallen en je goed wil voelen dan is er maar 1 optie, GEWOON DOEN! Ik blijf in ieder geval sporten bij Personal Fitness Nederland!

Bregje

"Oké, mijn verhaal! Zomervakantie vorig jaar, mijn jongste kind was inmiddels 3,5 jaar oud. Hoe vaak ik de vraag kreeg of de derde onderweg was… daar sta je versteld van.

Na de geboorte van mijn eerste, nu 7 jaar geleden, is er ongeveer 8 kilo aan blijven zitten. Met geen mogelijkheid kreeg ik dat er af. Ik heb zo nu en dan wel wat geprobeerd, zoals veel eiwitten eten en 3 keer in de week sporten, maar het lukte niet.

Toen 3 jaar later de geboorte van de jongste. En weer bleef er ongeveer 5 kilo (bovenop die 8 kilo) zitten. Balen!

Ook geprobeerd het te accepteren, want hé, ik heb nu eenmaal twee mooie kinderen gebaard, dus natuurlijk is mijn lijf veranderd… Helaas lukte dat niet.

Daarnaast werk ik veel en dat in combinatie met twee jonge kinderen en een huishouden zorgde het ervoor dat ik ook behoorlijk uitgeblust raakte. Gevolg: moe, terwijl ik toch veel moest doen, niet prettig in mijn vel zitten, letterlijk en figuurlijk en zeer ontevreden zijn over mijn uiterlijk. Accepteren en ondergaan lukte niet, dus er moest iet gebeuren!

Via social media zag ik het Fit For Life programma van Personal Fitness Nederland voorbij komen. Weliswaar sceptisch heb ik contact gemaakt. En besloot, na even nadenken, er voor te gaan.

Geen verkeerde keus, bleek achteraf!

Ik ging voor een half jaar, omdat ik van mening was dat dat toch echt minstens nodig was. Dit omdat ik er nog steeds in geloofde dat het niet zo snel zou gaan bij mij. In het begin ging het bij mij juist rustig, ongeveer een halve kilo per week gemiddeld. Mijn vetpercentage was ook te hoog, maar ook die daalde mooi mee.

Aan het eten zelf hoefde ik niet te wennen, want ik was al met veel bekend (ik kook en probeer zelf graag veel uit), maar de hoeveelheden, poe, dat was wennen. Veel! Ik moest daar echt mijn ritme in vinden, ook in 6 keer per dag eten. Het zorgde af en toe ook voor grappige situaties: zo weet ik nog dat ik tijdens het consult met de arbo-arts nog een peer zat weg te eten… Tja, want het was nu eenmaal tijd om wat te eten hahaha.

Ik trok me er niets van aan, want ik wilde het gewoon goed doen!

En het is gelukt: 13 kilo lichter met een vetpercentage rond de 25% en ik voel me goed! Veel fitter en kan veel meer doen zo. En wat ook heel mooi is om te horen is dat het zinnetje: ‘’is de derde onderweg?’’ verruild is voor: ‘’ wat straal je toch, mooi!’’.

Dank je wel coaches voor het helpen mij mijn doel te laten halen en ook dank je wel Jos en Petra voor het opzetten van jullie succesprogramma!"

Nancy

Toen ik begon aan mijn strijd tegen de kilo's woog ik ruim 106 kilo en dit was niet goed voor mij. Toen is de keus gevallen op een dieet met maaltijdshakes en maaltijdrepen. Hiermee ben ik in korte tijd 25 kilo afgevallen. Dit was prettig voor de ergste kilo's maar uiteindelijk viel ik weer terug in mijn oude eetpatroon. Beetje bij beetje kwam er weer gewicht bij. Toen mijn vader kwam te overlijden, ging het nog sneller omhoog met de kilo's. Dit wilde ik niet. Ik wilde dat ik (en mijn vader en moeder) trots op mezelf kon zijn en heb toen de knoop doorgehakt en heb de stap gemaakt om het gesprek aan te gaan met Personal Fitness Nederland. Dit was een prettig en emotioneel gesprek en besloot deze stap te zetten.

Het eten was wennen, want ik moest ineens 6x per dag eten en nog veel ook. Uiteindelijk heb ik mijn leefpatroon en eetwijze radicaal veranderd. In het begin gingen de kilo's vrij snel en het eten ging ook steeds beter. Wonder boven wonder begon ik echt plezier te krijgen in het sporten. Ik sport wat af in de week en dat met veel plezier. Sinds kort heb ik zelfs een mountainbike om met mijn man en 2 zonen mee te kunnen gaan mountainbiken.

Ik wil mijn coaches bedanken voor alles wat ik geleerd heb deze periode. Maar jullie zijn nog niet van mij af, want ik blijf lekker doorgaan met sporten bij jullie!”

Rianne

“Al jaren roep ik dat ik te dik ben.

Op een gegeven moment kocht ik een weegschaal waarop stond dat ik obesitas had. Ik woog 95 kg.

Ik zei vaak dat ik er iets aan moet doen, maar ik houd van lekker eten en stelde steeds uit.

Toen zag ik een oproep op Facebook: mensen gezocht voor Personal Fitness Nederland.

Ik heb gereageerd, baat het niet dan schaadt het niet.

Sceptisch ging ik naar mijn intake. De coach begon met te vragen of ik hier aan wilde beginnen. Ik wist het nog niet. Ik zag het wel.

Aan het eind van het gesprek vroeg ze het nog een keer: wil je dit? Ik zei ja en als ik ja zeg ga ik er voor de volle 100% er tegenaan. Dat heb ik geweten!

Geen suikers meer en 6 keer per dag eten!

Elke dag sport ik: 5 dagen een kwartier thuis, 1 keer per week Zumba en een keer per week in de studio bij mijn coach. Daarnaast dans ik en maak ik iedere week een wandeling van ongeveer 15 km.

Nu, 7 maanden later ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46), en eet ik nog steeds lekker!”

Margot

“Een jaar geleden stapte ik voor het eerst binnen in de studio. Geen idee wat ik er van moet verwachten, maar ik had een doel. Al een paar jaar wilde ik graag een keer een halve marathon lopen, maar iedere keer ging het in de zomervakantie mis. Door verschillende oorzaken lukte het me niet om begin oktober fit aan de start te kunnen staan. Nu we voor de zomer geen vakantieplannen konden maken omdat we een pup zouden hebben die niet mee naar het buitenland mocht, besloot ik dat er geen enkel excuus was om niet door te kunnen trainen. Geen warm en bergachtig Frankrijk een paar weken voor de marathon, maar een lekkere camping in Vessem, dus alle mogelijkheden om door te trainen, maar dan moest er nog wel iets anders veranderen. Met het lijf wat ik vorig jaar januari had, zou de 21,1 kilometer een hele uitdaging worden.

De beslissing om de halve marathon te willen gaan lopen, resulteerde dus in de eerste en wellicht wel de belangrijkste stap die ik moest zetten. De knop om en hulp zoeken om gezonder te gaan eten en meer te bewegen, met als doel flink wat kilo’s kwijtraken.

Ik had een super coach. Ook hij wilde die halve marathon gaan lopen en uiteraard wist hij meer dan voldoende van krachttrainingen en voeding om mij daar te krijgen waar ik wilde zijn. In het begin ging het hard, de kilo’s smolten weg, maar beetje bij beetje ging het langzamer. Gelukkig had ik mijn doel en voor door dat doel was het geen moeite om vol te houden. De halve marathon was een overwinning. Mijn angst om met de bezemwagen binnen te komen bleek ongegrond en ik liep een voor mij acceptabele tijd. Ongelofelijk is het gevoel van overwinning op jezelf als je zo geconcentreerd naar je doel toe werkt en je doel dan ook bereikt.

Daarna werd het moeilijker om mijn gezonde leefpatroon vast te houden. Ik heb weer een doel nodig om op te focussen. Maar de lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken, zolang ik de focus er op houd. Als je echt wilt, ben je super sterk en kan je dat wat je wilt ook bereiken.

Coach, super bedankt voor het afgelopen jaar, ik ga onze wekelijkse trainingen missen.”

Marion 

“Toen ik 5,5 maand geleden een foto van mezelf zag besloten dat het zo niet verder kon. Na even twijfelen toch maar contact opgenomen met PFN. Een week later een afspraak en wilde daarna eigenlijk al meteen beginnen (en dat voor iemand die al moe was bij de gedachte aan sport).

Een week later aan de slag. De eerste weken onzeker en vooral gefocust op de cijfers op de weegschaal. Want daar kwam ik toch voor. Ik moest mijn maten nog maar eens meten. En wat een verschil al na 2 maanden. Nu 5,5 maand later 10,5 kilo lichter en in totaal 60,5 cm verschil.

Maar het grootste verschil zit in mezelf. Na een jaar die ik echt niet meer over wil doen heeft het sporten en de coaching me geholpen mezelf terug te vinden. Ik ben minder gestrest en als ik lach is het weer echt. Ben er nog niet helemaal maar aardig goed op weg al zeg ik het zelf.

Thanks voor de coaching en zware maar gezellige trainingen!”

 

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen

Dankzij Personal Fitness Nederland heb ik weer een gezonde levensstijl en zijn mijn klachten verdwenen!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen

Ik ben weer fit, sterk, energiek en heb een compleet nieuwe levensstijl dankzij Personal Fitness Nederland!

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vier jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum