Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Sportschema voor afvallen als vrouw

Personal Fitness Nederland sportschema thuis

Sportschema voor afvallen als vrouw

Veel vrouwen hoeven niet per se een sixpack. Maar iets minder vet op de heupen en buik zou fijn zijn. En de vetjes die bij je borst en rug over het randje van je bh piepen, mogen ook wel verdwijnen. Maar hoe zorg je voor een strakker figuur? Om deze vraag te beantwoorden, maakten we een sportschema voor afvallen, speciaal voor jou als vrouw.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: elke dag 100 crunches zetten geen zoden aan de dijk voor een platte buik. Het is namelijk onmogelijk plaatselijk vet te verbranden. Dit gebeurt geleidelijk over je gehele lijf. Daarom moet je jouw hele lichaam trainen. Dat kan op verschillende manieren. We helpen je graag op weg met een sportschema voor het afvallen als vrouw.

Je sportschema voor het afvallen als vrouw is méér dan cardio

Cardiotraining is belangrijk. Het verbrandt calorieën en verbetert je conditie. Maar af en toe een groepslesje? Daar vliegen de kilo’s er niet mee af. Een uur op de crosstrainer, loopband of roeitrainer is effectiever. Of wat dacht je van spinning? Door je hart langere tijd aan het werk te zetten, verbrand je veel calorieën én vet.

Maar je alleen storten op cardio heeft ook nadelen. Wanneer je afvalt met alleen cardio, krijg je last van loshangend vel. Cardio helpt je dus aan een slanker lijf, maar niet direct aan een strakker figuur. Een ander nadeel is dat je alleen vet verbrandt op het moment dat je traint. Wil je daarom met een sportschema mooi en effectief afvallen als vrouw? Ga dan ook aan de slag met gewichten.

Krachttraining als onderdeel van je sportschema voor afvallen als vrouw

Vaak zijn vrouwen angstig om met krachttraining te beginnen. Het is spannend, want ze weten er te weinig van. Ook zijn ze bang voor een te mannelijk uiterlijk. Maar een spierbonk word je niet zomaar. Die afgetrainde mannen hebben een hoop tijd, energie en discipline in hun gespierde lichaam gestoken. Ook heb je als vrouw nou eenmaal geen grote hoeveelheid mannelijke hormonen. Een bodybuilder worden is als vrouw dan ook een stuk lastiger. Kortom: de angst voor krachttraining is nergens voor nodig!

Sterker nog: krachttraining is een heel effectief wanneer je vet wil verliezen. Uurtje zumba? Heerlijk, maar daarna is het vet verbranden ook echt klaar. Bij krachttraining gaat je lichaam ook na je work-out door met vetverbranding. En hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je tijdens én na je training verbrandt. Spieren kweken dus! Dat kan, met dit sportschema voor afvallen als vrouw.

Sportschema om af te vallen als vrouw: 10 oefeningen met fitnessapparaten

In dit sportschema voor afvallen als vrouw train je enkel met fitnessapparaten. Dit is laagdrempelig en veilig. Je hoeft de beweging namelijk niet aan te leren. De kans op blessures is hierdoor kleiner dan wanneer je traint met losse gewichten. Ook train je alle belangrijke, grote spiergroepen van je lichaam. Dit leidt tot hogere vetverbranding.

Warm je lichaam eerst 5 minuten op voordat je begint aan de oefeningen. Dat kan bijvoorbeeld op de loopband, crosstrainer of fiets. Opgewarmd? Tijd voor een rondje langs de fitnessapparatuur. Van iedere oefening doe je 2 sets van 8 tot 12 herhalingen. Dat betekent dat je de beweging per keer minimaal 8 keer achter elkaar uitvoert. Kun je er meer? Plak er gerust nog een aantal extra achteraan tot je bij 12 bent. Ging dat te makkelijk? Verhoog dan je gewicht. Je moet het aantal herhalingen nét kunnen halen. Neem tussen elke set 60 tot 90 seconden rust.

Oefeningen

1. Leg press
2. Leg extension
3. Abductor
4. Squat
5. Back extension
6. Chest press
7. Lat pulldown
8. Bicep curl
9. Tricep pushdown
10. Rotary torso

Volg dit sportschema twee keer per week als je wil afvallen als vrouw. Na acht weken is het weer tijd voor een nieuw schema. Je spieren wennen namelijk aan de beweging en hebben weer nieuwe uitdaging nodig. Neem ook voldoende rust tussen je trainingen. Train bijvoorbeeld op maandag en donderdag. Op dezelfde dag cardiotraining of een groepsles? Dat kan, maar doe dan eerst de krachttraining.

Persoonlijk sportschema voor afvallen als vrouw?

Liever aan de slag met losse gewichten of andere oefeningen? We helpen vrouwen graag met afvallen door het aanbieden van een sportschema op maat. Bovendien zorgt de combinatie tussen onze personal training, voedingsadviezen en mental coaching voor snelle en goede resultaten! Probeer ons Fit for Life-programma een week gratis en vrijblijvend uit. We zien je binnenkort graag in een van onze vestigingen.

Gratis Proefweek

Een succesvol sportschema: afvallen voor vrouwen

Ben jij op zoek naar een sportschema voor afvallen speciaal voor een vrouw? Zoek dan niet meer verder en neem een bezoek aan Personal Fitness Nederland. Hier staat een heel team voor je klaar om jou persoonlijk te begeleiden om een sportschema voor afvallen voor een vrouw op te stellen. Ondanks dat je bewegen leuk vindt, is en blijft afvallen een lastige klus wat veel motivatie en doorzettingsvermogen kost. Daarom staat ons team voor je klaar om je persoonlijk te begeleiden door deze reis. Aangezien ieder lichaam anders is, is er bij afvallen voor iedere vrouw een ander sportschema nodig.

Een eigen sportschema voor afvallen voor een vrouw

Bij ons, Personal Fitness Nederland, is het ons motto om te zorgen dat al onze klanten een persoonlijk sportschema ontvangen. Een persoonlijk sportschema is speciaal opgesteld om te voldoen aan jouw doelen, jouw lichaam en jouw levensstijl. Voor een vrouw afvallen zit er in ons sportschema onder andere een bewegingsplan, een eetplan en een mindfulness plan.

Een plan speciaal gemaakt voor jou

Bij afvallen voor een vrouw is een sportschema nodig. Het opstellen van dit sportschema vergt veel kennis over beweging en gezondheid. Schakel daarom onze experts in. Wij gaan samen met jou kijken naar jouw levensstijl, jouw huidige beweeg en eetpatroon en jouw doelen.

Aan de slag met Personal Fitness Nederland

Aan de hand van deze informatie wordt er een volledig op maat gemaakt plan opgesteld, wat een sportschema voor afvallen voor een vrouw bevat. Dit plan is jouw houvast tijdens momenten dat je de motivatie bijna kwijt raakt. Wij zorgen dat je jezelf zo min mogelijk zorgen hoeft te maken over wat je moet eten en hoe je moet bewegen, zodat jij meer tijd hebt om daadwerkelijk het sportschema voor afvallen voor een vrouw uit te voeren.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
before after jessie
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen