Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Sporten tijdens zwangerschap

Sporten tijdens zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap: mag dat wel? En tot op welke hoogte is het toegestaan? Is het wel verstandig, al dat springen en die lichamelijke belasting met een kindje in je buik? Wij stellen je gerust: niets is minder waar!

Sterker nog: sporten tijdens je zwangerschap doet wonderen! Voorbeelden van ongemakken die dankzij het bewegen met een foetus in je buik verholpen worden, zijn onder andere een verminderde rugpijn, meer controle over je blaas, minder gewichtstoename en een verkleinde kans op een postnatale depressie. Ook hebben sportende moeders in wording meestal een korte bevalling (dit kan enkele uren schelen met niet-sportende zwangere vrouwen!), verloopt deze vaak niet via een keizersnede en is de kans op een doodgeboorte relatief klein. Bovendien brengt het ook gezondheidsvoordelen voor je baby met zich mee, zoals een betere lichaamsdoorbloeding en een goede zuurstoftoevoer naar de foetus.

Geschikte sporten tijdens de zwangerschap

Natuurlijk is het belangrijk dat je je in deze periode niet te veel op de hals haalt. Zwemmen en wandelen zijn goede en veilige opties, maar ook ons Fit For Life-programma biedt een mooie uitkomst met onder andere personal training, voedingsadvies, een wekelijks trainingsschema en mentale steun. Sluit wandklimmen en oefeningen om je rechte buikspieren te trainen, zoals sit-ups, voorlopig uit.

Do’s tijdens je zwangerschap

Heb je eenmaal je ideale sport gekozen, wees dan altijd alert op alarmerende signalen als een hoge hartslag en lichaamstemperatuur. In beide gevallen geldt de vuistregel: train niet totdat je uitgeput bent. Vul een verantwoorde dag sporten aan met voeding die rijk is aan koolhydraten en vergeet niet om iedere twintig minuten met een glas koud water te pauzeren. Door ten minste zo’n 150 minuten per week te blijven sporten is er niets aan de hand. Door in zee te gaan met een van onze personal trainers, weet je zeker dat het sporten tijdens je zwangerschap op een veilige en prettige manier verloopt.

Gratis proefweek zwangerschap!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen