Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Sporten als je ongesteld bent: hoe blijft het mogelijk?

diëten vijf soorten

Sporten als je ongesteld bent: hoe blijft het mogelijk?

Sporten als je ongesteld bent, kan ongemakkelijk aanvoelen. Zeker als het je onverwachts overkomt, heb je vaak niet de juiste middelen bij je om met het sporten door te gaan. Veel vrouwen stellen het sporten uit als ze ongesteld zijn. Toch zijn er zeker voldoende manieren om te sporten als je ongesteld bent. Als je ongesteld bent en sporten wilt, dan kun je hierover advies inwinnen bij onze gecertificeerde coaches. Bij Personal Fitness Nederland neem je deel aan ons Leefstijl Programma en krijg je deskundig advies om het sporten als je ongesteld bent gezond en fit te blijven uitoefenen. Met een coach kun je bespreken welke oefeningen wel handig kunnen worden gedaan, als je ongesteld bent.

Als je ongesteld bent en sporten wilt

Je kunt alsnog sporten als je ongesteld bent om gezond en fit te blijven. Het is zeker niet nodig om een periode rust te houden. Met een coach ontdek je volgens onze Fit for Life methode mogelijkheden om te sporten als je ongesteld bent, door een drietal pijlers te hanteren:

  • Beweging
  • Mindset support
  • Voedingsadviezen

Sporten zonder ongemakken

Sporten als je ongesteld bent, is mogelijk met de juiste adviezen rondom voeding en beweging. Beweging zorgt voor meer zelfvertrouwen, ook tijdens je menstruatieperiode. In wekelijkse sessies worden de oefeningen besproken en geëvalueerd, zodat je bemerkt wat nog wel mogelijk is tijdens je ongesteldheid. Het is zeker niet nodig om te stoppen met sporten als je ongesteld bent.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
1 dag geleden
Studio Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen