Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Online personal training: de voor- en nadelen op een rij

Online personal training voordelen en nadelen

Online personal training: de voor- en nadelen op een rij

Sinds de coronaregels zijn opgeheven, werken we ons weer massaal in het zweet in de gym. Maar afgelopen jaar moesten alle sportscholen op meerdere momenten de deuren sluiten. Niet alleen voor de eigenaren een flinke domper. Ook voor de klanten een deuk in het sportregime. Maar de echte doorzetters zijn tijdens deze lockdowns juist creatiever geworden op sportief gebied. Door op eigen houtje een nieuwe sport te proberen of in de buitenlucht een bootcamp te volgen. Een andere populaire manier was het thuis volgen van een online (personal) training. Dit klinkt ideaal. Persoonlijke begeleiding in je eigen vertrouwde omgeving. Maar is deze online vorm van personal training wel zo effectief? Wij zetten de voor- en nadelen voor je onder elkaar.

De voordelen

Adviezen op maat
Sporten onder persoonlijk begeleiding is altijd een goed idee. Bij (online) personal training maakt je coach een sportschema dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam, doelen en wensen. Hierdoor weet je zeker dat wát je doet, ook echt voor jouw lijf werkt. Je ziet binnen no time resultaat. Naast de benodigde kennis op sportgebied, heeft een goede trainer ook kennis van voeding en een gezonde leefstijl. Hij of zij ondersteunt je niet alleen in jouw afvalrace, maar bereidt je ook voor op de toekomst. Door jou de nodige handvatten te bieden om de veranderingen ook op lange termijn vol te houden.

Je kiest je eigen locatie
Niet iedereen vindt het fijn om een bezoekje te brengen aan de sportschool. Vooral wanneer je net begint aan je strijd tegen de kilo’s. Misschien ben je geïntimideerd door alle ingewikkelde apparaten en kreunende spierbonken. Wanneer je kiest voor online personal training kun je op iedere gewenste locatie je sessie volgen. Een sportschoolbezoek is niet essentieel. Het enige wat je écht nodig hebt is je smartphone of laptop en je attributen. Ben je pas laat klaar met werken? Dan kun je de online personal training op kantoor volgen. Moet je de kinderen nog van school halen? Het bespaarde ritje van en naar de sportschool scheelt je een heleboel tijd. Door het volgen van online sessies ben je dus ontzettend flexibel.

Lagere kosten
Vaak zijn de kosten voor het volgen van online personal training minder hoog dan wanneer je ‘in het echt’ afspreekt met een coach. Dit omdat er geen reiskosten aan de sessie verbonden zijn. En het scheelt je trainer aan waardevolle tijd.

De nadelen door minder sociaal contact

Een groot nadeel van online personal training is de mindere mate sociaal contact, met een aantal nadelige gevolgen:

  • Om te beginnen is het lastig om te ontdekken of er een goede match is tussen jou en je coach. Passen de werkwijze en de trainingen bij je? Begrijpt je trainer de uitdagingen waar je mee kampt? Heeft hij of zij wel de benodigde kennis?
  • Er is weinig tot geen gelegenheid om na trainingen even bij te kletsen en te praten over je doelen, progressie en muren waar je wellicht tegenaan loopt.
  • Alle oefeningen en schema’s worden digitaal aangeleverd. Je kunt zelf bepalen wanneer je ze uitvoert. Daarom moet je een heleboel zelfdiscipline hebben. Je hebt geen stok achter de deur en kunt makkelijk een training overslaan.
  • Misschien nog het allerbelangrijkste: je coach ziet niet of je de juiste houding aanneemt tijdens het uitvoeren van oefeningen. Hierdoor liggen blessures op de loer. Ben je dus een beginner? Dan is een online personal trainer sowieso af te raden.

Personal training, maar niet online

Nu je meer weten over de voor- en nadelen van online personal training, is het tijd om voor jezelf een afweging te maken. Heb jij genoeg zelfdiscipline, ervaring en kennis om zelf aan de slag te gaan met online personal training? Of ga je voor meer zekerheid en kunde onder begeleiding van een fysiek aanwezige professional? In het laatste geval ben je bij ons aan het juiste adres. Tijdens ons Fit-for-Life programma ondersteunen onze professionele coaches je op het gebied van sport, voeding en mentale gezondheid. En met bijna 100 studio’s door heel Nederland is er altijd wel eentje dichtbij in de buurt. Heb je interesse? Meld je snel aan voor een gratis en vrijblijvende proefweek. Ontdek of het iets voor jou is!

Gratis Proefweek

Personal training online als alternatief voor in de sportschool

In tijden waarin het niet eenvoudig is om naar de sportschool toe te gaan, wil je uiteraard alsnog gewoon kunnen sporten. Gelukkig bieden we bij Personal Fitness Nederland daarom de mogelijkheid tot het volgen van personal training online. Met online personal training kun je even fanatiek aan de slag met jouw gezondheid en rekenen op professionele support van een persoonlijk aangewezen coach. Je kunt eenvoudig een personal training online inhuren door je aan te melden voor ons Leefstijl Programma. Wil je graag een fitter en sterker lichaam? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons trainingstraject word je begeleid door onze gecertificeerde coaches en behaal jij met zekerheid jouw doelstellingen.

Personal training online inhuren

Voor de beste begeleiding in fitness, voeding en mentale motivatie start je vandaag nog met onze online personal training. We hanteren een drietal pijlers die ons programma Fit for Life formuleren:

  • Gezonde voeding
  • Fysieke beweging
  • Mindset coaching

Onlinesupport met personal trainer

Behaal jouw persoonlijke doelstellingen via support met een personal trainer. Door personal training online te volgen, hoef je zelfs niet eens naar de sportschool toe te komen, maar train je vanuit comfort van je eigen thuis. Als de drempel te groot is om fysiek aanwezig te zijn in één van onze 80 vestigingen, dan biedt personal training online uitkomst. Met dezelfde toewijding helpen onze coaches jou om de beste resultaten te behalen en voel jij je snel een stuk beter.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
before after jessie
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen