Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Met personal training afvallen: 5 onterechte redenen om het niet te doen

Met personal training afvallen: 5 onterechte redenen om het niet te doen

Vrijwel alle mensen die met personal training afvallen zweren erbij. Ze bewegen consequent, hebben plezier in het sporten en zien bovendien snel resultaat. Dat wil toch iedereen, zou je zeggen. Toch kleven er aan die persoonlijke aanpak wat vooroordelen. In deze blog lees je er vijf. Maar je leest ook waarom wij denken dat je deze vooroordelen over afvallen met personal training snel uit je hoofd moet zetten!

1. Personal training is duur

Het is het meest genoemde argument om niet te kiezen voor afvallen met personal training. Per maand betaal je inderdaad vaak wat euro’s meer. Een abonnement op de sportschool lijkt dan ook goedkoper. Maar ga je dan ook echt elke week? En lukt het je zonder hulp daadwerkelijk om af te vallen? Betalen voor een sportschool waar je niet naartoe gaat én niet effectief traint is dan toch duurder. Met personal training afvallen is dus zo gek nog niet.

2. Je loopt niet binnen zonder afspraak

Even de sportschool binnenlopen om het hoofd leeg te maken kan altijd. Maar met je personal trainer maak je een afspraak voor een bepaalde dag of tijd. Komen en gaan wanneer je wil zit er dus niet in als je wil afvallen door personal training. Maar is dat zo erg? Door op afspraak te sporten is er altijd plek om jouw oefeningen te kunnen doen. Niks erger dan wachten tot er een apparaat vrijkomt…

3. Je wordt verwacht op je afspraak

Die afspraak met je personal trainer kun je niet zomaar afzeggen. Jij rekent op je coach en je coach rekent op jou. Kom je niet? Dan moet je vaak onkostenvergoeding betalen. Op het eerste gezicht lijkt dit een sterk argument tegen personal training. Al is het bij een abonnement op de sportschool niet anders. Daar betaal je namelijk een vast bedrag om te kunnen sporten, ook als je niet gaat. Zie de afspraak met je personal trainer dan ook vooral als een fijne stok achter de deur voor momenten dat je stiekem niet zo’n zin hebt. Bovendien ga je anders prioriteiten stellen. Is het alternatief écht belangrijker dan je sportafspraak?

4. Je moet altijd alles geven

Jouw personal trainer staat élke les naast je. Om instructies te geven en je houding te controleren. En om je aan te moedigen tot je werkelijk alles hebt gegeven. Dat laatste kan als een drempel voelen. Want wat als je een keer moe bent? Of niet in de stemming bent om maximaal te trainen? Zonder personal trainer bepaal jij zelf de intensiteit van je workout. En daar zit meteen ook het gevaar. Want wie alleen traint, haalt niet alles uit zijn kunnen. Met een personal trainer pers je er toch nog net twee extra herhalingen uit. Of train je met gewichten met net dat kilootje meer. Het is niet voor niets dat met personal training afvallen de best mogelijke resultaten geeft. Jouw personal trainer is overigens heus geen beul. Die begrijpt wel dat je een mens bent en geen robot. Dus op een mindere dag mag ook jij het wel eens wat rustiger aan doen.

5. Je hebt slechte ervaring met personal training

Eerdere pogingen tot afvallen met een personal trainer mislukt? Ontzettend jammer! En een kwestie van pech. Personal trainer is geen beschermde titel. Iedereen mag zich dus personal trainer noemen. Er zitten dus helaas ook slechte tussen. Een goede personal trainer heeft kwalitatieve, relevante opleidingen en cursussen afgerond en blijft op de hoogte van ontwikkelingen over gezondheid. Personal training en afvallen gaan namelijk over meer dan alleen bewegen. Zo spelen ook voeding, mindset en rust een rol. Bovendien stelt een goede personal trainer een uniek trainingsplan samen dat past bij jouw leefstijl. En tijdens de training is de coach volledig op jou gefocust.

Met personal training afvallen bij Personal Fitness Nederland

Wil je eens personal training proberen? En zeker zijn van een goede coach? Vraag dan een gratis proefweek aan bij Personal Fitness Nederland. We helpen je graag met ons Fit for Life-programma, waarin we de focus leggen op personal training, voeding en mentale gezondheid. Dat betekent dat we aan de slag gaan met het veranderen van je eetgewoontes en samen de fysieke en mentale uitdagingen aangaan. Deze proefweek is geheel vrijblijvend en kost je niks. Zien we jou binnenkort bij een vestiging bij jou in de buurt? Dan starten we samen met afvallen door middel van personal training! Vul hier je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek.

Gratis Proefweek

Met personal training afvallen

Wil je succesvol kunnen afvallen en niet steeds terugvallen naar je oude gewicht? Personal training is bij het afvallen van grote toegevoegde waarde. Hiervoor ben je bij Personal Fitness Nederland aan het juiste adres. Afvallen middels personal training betekent dat je een gespecialiseerde coach krijgt toegewezen die jou gedurende het gehele traject naar je streefgewicht bijstaat. Door de juiste adviezen en sportoefeningen zal personal training tot afvallen en het gewenste gewicht leiden. Wij hebben ruim tachtig sportscholen, verspreid over heel Nederland.

Afvallen met personal training: beweging, voeding en de juiste mindset

Een personal afval training is meer dan alleen bewegen volgens een persoonlijk sportplan. Ook andere elementen spelen een rol van belang. Wil je afvallen middels personal training? Bij ons betekent dat, dat jouw coach je ook op het gebied van voeding begeleidt én als een mental coach optreedt. Het totaalplan is gebaseerd op de drie pijlers van ons Fit For Life programma:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

Personal training: afvallen met maximale support

Geïnteresseerd in onze personal training om het afvallen te realiseren? Neem dan contact met ons op om een intakegesprek met een van onze coaches te maken. Je krijgt altijd één coach toegewezen en hoeft dus niet elke keer aan een ander gezicht te wennen. Ook leert jouw coach jou zo door en door kennen, waardoor hij of zij nóg gerichtere adviezen en sportplannen kan formuleren. Zo geeft onze personal afval training je elke keer de garantie op maximale support.

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
9
6 uur geleden
Studio Leeuwarden

Meer over dit onderwerp

Etiketten lezen doe je zo!
Mediteren kun je leren: maak er je dagelijkse gewoonte van
Een kantoorbaan? Zo kun je je dagelijkse beweging verhogen

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen