Personal trainer worden geeft een stuk vrijheid

Heb je geen gerichte personal trainer opleiding genoten, maar wil je wel personal trainer worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze franchiseformule kun jij je eigen fitness studio openen, zodat jij je hart kunt volgen. In de praktijk leren wij hoe je mensen kunt adviseren en begeleiden op het gebied van bewegen en voeding. Ervaring is niet vereist, maar is wel een pré. Bij voorkeur heb je een andere (sport)opleiding genoten, bijvoorbeeld die van sportinstructeur, fysiotherapeut of voedingsadviseur. Wil je algemene fitnessbegeleiding geven of één-op-één trainingen geven? Dan is dit je kans. Vraag eens vrijblijvende informatie op. Wie weet is bij ons een toekomst voor je weggelegd.
 

Hoe word je personal trainer?

Heb jij jezelf weleens de vraag gesteld, hoe word je personal trainer? Nu, dit kan doordat je een personal trainer opleiding hebt gevolgd, maar je kunt het ook in de praktijk leren. Een goede personal trainer worden is een combinatie van een aantal eigenschappen: kennis van zaken, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Het is altijd belangrijk dat je praktijkervaring opdoet, want de theorie geeft je niet de sociale vaardigheden die nodig zijn. Sociale vaardigheden kun je echter wel ontwikkelen. In een fitnessstudio draait je leven om mensen. Mensen die bezig zijn met een bepaald doel, bijvoorbeeld conditieverbetering, afvallen met blijvend resultaat, herstellen na een ziekte of mentaal sterker worden. Je krijgt dan ook te maken met mensen met de meest uiteenlopende achtergronden en van alle leeftijden.

Niet alleen je sociale vaardigheden zijn belangrijk in het proces om personal trainer te worden, want ook je lichaamshouding spreekt een duidelijke taal. Een open, zelfverzekerde lichaamshouding zorgt voor zo’n 50% van de communicatie. Een open lichaamshouding spreekt mensen aan. Daardoor raak je sneller in gesprek en win je het vertrouwen van de klant. Om een goede personal trainer te worden moet je goed kunnen luisteren. Mensen vinden het over het algemeen fijn om over zichzelf te vertellen, dus geef ze die gelegenheid. Haak in op de dingen die ze je zojuist hebben verteld met interessante vragen om ze vervolgens een trainingsschema op maat te kunnen geven.
 

Personal trainer worden met een goed doordacht concept

Personal trainer worden met een goed doordacht concept betekent succesvol zijn in wat je doet. Vanaf het begin ga je intensief met ons samenwerken. Dit betekent dat je kunt profiteren van een aantal voordelen, maar wel vanuit je eigen studio. De voordelen liggen onder andere op financieel, juridisch en op het gebied van verkoop. Om te beginnen krijg je van ons een potentieel klantenbestand, waarmee je kunt beginnen. Het zijn potentiële klanten met interesse in sport, voeding of een combinatie hiervan. In ieder geval zijn het mensen die streven naar een gezondere levensstijl. 

Het starten van een eigen Personal Fitness Nederland studio brengt veel teweeg. Er zijn talloze zaken waar je over moet nadenken. Wij geven je graag een steuntje in de rug en je kunt meeliften op een succesvol concept. Dit betekent een goede start en minder risico’s. Wil je meer weten? Neem dan snel contact met ons op. Graag tot dan!
 

Makkelijk ondernemen met minder risico? Start je eigen Personal Fitness Nederland studio!

Vraag hier vrijblijvend alles informatie aan

  • * velden zijn verplicht.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum