Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen met een personal trainer: wat zijn de kosten?

Personal Fitness Nederland afvallen met personal trainer kosten

Afvallen met een personal trainer: wat zijn de kosten?

Wil jij graag afvallen, maar lukt dit op eigen houtje? Dan is het verstandig om een personal trainer in te schakelen en onder begeleiding te sporten! Maar wat kost het? En hoe vind je een juiste trainer die bij jouw wensen past? Wij geven je uitleg en de beste tips, zodat jij samen met een personal trainer kunt beginnen met afvallen. Geheid dat je zo wél van die overtollige kilo’s af gaat komen!

Afvallen, fit worden en dit vervolgens ook blijven is een grote uitdaging. Het is een gegeven dat het goed voor je gezondheid is om te bewegen. Tegenwoordig kiezen er best veel mensen voor om op eigen initiatief naar de sportschool te gaan. Maar hoe vaak moet je naar de sportschool voor het beoogde resultaat? En welke oefeningen moet je daar doen om alles uit je training te halen? Waar haal je motivatie vandaan? Voor veel mensen zijn dit vraagstukken die in de weg staan naar een fitter lijf. Dan is een personal trainer die je helpt met afvallen en het behouden van een gezonde levensstijl een optie. Een personal trainer zorgt ervoor dat jij veilig en effectief sport. Ook kan hij of zij helpen met een voedingsadvies, waardoor je jezelf nog sneller fit voelt.

Kosten van een personal trainer om af te vallen

Wanneer je een personal trainer inschakelt om af te vallen, zijn hier natuurlijk kosten aan verbonden. De prijzen variëren tussen de 45 en 100 euro per uur. De bedragen kunnen veel van elkaar schelen. Dit omdat er veel verschillende trainers zijn, met veel verschillende expertisen en werkwijzen. Zo zijn er personal trainers die zich specialiseren in een bepaalde sport, zoals vechtport of marathon. Of sport je met de een in een sportschool en komt een andere personal trainer naar jou toe om thuis of in een nabijgelegen park aan de slag te gaan.

Prijsbepalende factoren personal trainers

De kosten die jij maakt om te trainen en af te vallen met een personal trainer, hangen af van verschillende factoren. Zo speelt ervaring een belangrijke rol. Iedereen kan namelijk personal trainer worden. De ervaringen die een personal trainer opdoet, zorgen ook voor een bepaalde kwaliteit. Vraag daarom altijd aan jouw personal trainer welke ervaringen hij of zij heeft opgedaan en welke cursussen zijn gevolgd. Aan de hand van deze informatie kun je bepalen of je de voorgelegde kosten ook daadwerkelijk de moeite waard vindt.

Doel en inhoud

Naast ervaring is ook het doel en de inhoud van de training van groot belang. Sommige trainers zijn namelijk gespecialiseerd in het doel dat jij graag wil bereiken. Zo is er voor iedere sport of uitdaging wel iemand te vinden. Daarnaast kan een personal trainer niet alleen helpen met sporten en afvallen, maar hij kan je ook adviseren op het gebied van voeding. Zo maak je samen een voedingsschema of stel je een bepaald dieet op. Sport en voeding gaan namelijk hand in hand.

Plaats

Je betaalt meer voor een personal trainer wanneer deze bij jou thuis lang moet komen, dan wanneer je gewoon bij de sportschool afspreekt. Ook liggen de kosten van een personal trainer met een eigen sportstudio vaak iets hoger. Én de plaats waar je woont heeft invloed op het totale kostenplaatje. Zo is een personal trainer in Amsterdam en de Randstad duurder dan eentje in bijvoorbeeld Brabant of Limburg.

Aantal trainingen

De kosten om af te vallen met een personal trainer, zijn natuurlijk ook voor een groot deel afhankelijk van het aantal sessies dat je inplant om samen te trainen. Verdeel je jouw trainingen over een langere periode? Dan kan dat ook nog eens voordelig voor je uitpakken. Een trainer heeft dan namelijk voor een langere tijd een inkomen, wat kan resulteren in een aanbieding voor jou als klant.

Zo vind jij de juiste personal trainer

Heb jij moeite met het kiezen van de juiste persoon die je kan helpen naar een fittere versie van jezelf? Hieronder zetten we wat tips op een rij.

1. Luister naar je gevoel
Luisteren naar je gevoel is het belangrijkste dat je kunt doen tijdens jouw zoektocht naar een personal trainer. Voel je je niet op je gemak of is er geen klik? Ga dan niet met deze personal trainer in zee. Naast je fysieke gesteldheid, is ook jouw mentale gezondheid van groot belang. Je zult je mentaal dan ook een stuk beter voelen wanneer je een trainer hebt gevonden die goed bij je past.

2. Win informatie in
Heb je een personal trainer gevonden? Zorg dan dat je zoveel mogelijk informatie inwint bij en over jouw potentiële nieuwe begeleider. Stel vragen over de werkwijze en vraag om referenties. Aan de hand van deze informatie kun jij een goed beeld schetsen of je de samenwerking aan wilt gaan.

3. Ben duidelijk
Wil jij afvallen met een personal trainer, fitter worden, of trainen voor een bepaalde sport? Ben tijdens je zoektocht eerlijk en duidelijk over welke doelen jij voor ogen hebt. Vraag daarbij ook hoe de trainer jou kan helpen. Is er een klik? Dan kunnen jullie samen aan de slag!

4. Bepaal jouw kosten
Personal trainers hebben een bepaald kostenplaatje voor de trainingen en begeleiding die ze bieden. Maar dat betekent niet dat deze kosten vaststaan. Vraag bijvoorbeeld of er bepaalde acties of aanbiedingen lopen voor nieuwe klanten. Of maak samen met een vriend of vriendin gebruik van een personal trainer. Zo train je samen en kun je de kosten voor de personal training in tweeën delen. Een win-win situatie!

Met personal training afvallen bij Personal Fitness Nederland

Wil je personal training proberen en zeker zijn van een goede coach? Vraag dan een gratis proefweek aan bij Personal Fitness Nederland. We helpen je graag met ons Fit for Life-programma, waarin we de focus leggen op personal training, voeding en mentale gezondheid. We gaan aan de slag met het veranderen van je eetgewoontes en samen gaan we de fysieke en mentale uitdagingen aan. Deze proefweek is geheel vrijblijvend en kost je niks. Wil jij starten met afvallen door middel van personal training? Vul hier je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek.

Gratis Proefweek

Personal trainer afvallen kosten

Lijkt het jou leuk om als personal trainer aan de gang te gaan. Je kunt mensen dan begeleiden met sporten en het opstellen van voedingsschema’s. Uiteraard zijn daar personal trainer afvallen kosten aan verbonden, zodat jij een goed zakcentje kunt verdienen. Sporten is uiteraard zeer goed voor de gezondheid. Het resulteert in een betere conditie en daarnaast zijn er nog vele andere voordelen waar je aan kunt denken. Het is bijvoorbeeld ook goed voor het mentale aspect. Het is namelijk gebleken dat sporten stress reduceert en daarmee ook de kans op een burn-out. Lijkt het jou leuk om als personal trainer aan de slag te gaan?

Afvallen met personal trainer kosten

Je kunt bij ons als zelfstandig personal trainer aan de slag. De afvallen met personal trainer kosten komen vervolgens dan ook voor een groot gedeelte bij jou terecht. Het is wel belangrijk dat je dan de aard van onze onderneming onderstreept. Wij hechten veel belang aan een goede relatie tussen coach en klant. Een goede relatie is namelijk het fundament voor een goede motivatie. Een goede motivatie is vervolgens belangrijk om de verschillende doelen te bereiken. Daarom begint het altijd met een intakegesprek, zodat je kennis kunt maken met de klanten en de doelen geconcretiseerd kunnen worden.

Kosten afvallen met personal trainer

Je klanten hebben natuurlijk kosten afvallen met personal trainer. Als individuele trainer heb jij daarmee ook de verantwoordelijkheid om ze zo goed mogelijk te helpen. Dit doe je onder andere door trainingsschema’s en dergelijke op te stellen. Het punt is dat je veel verantwoordelijkheid hebt als personal trainer, maar gelijktijdig is het ook werk waar je op de lange termijn veel voldoening uit kunt halen. Er zijn dus meerdere voordelen aan dit werk en wanneer je van uitdagend werk houdt, is dit echt iets voor jou.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
before after jessie
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen