Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Hoe verlaag ik mijn bloeddruk?

Uitleg van personal fitness nederland

Hoe verlaag ik mijn bloeddruk?

Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar kampt met een te hoge bloeddruk? In de volksmond ook wel hypertensie genoemd. Er is sprake van een hoge bloeddruk bij een bovendruk van 140 mmHg of hoger en/of bij een onderdruk van 90 mmHg of hoger. Ben je snel vermoeid zonder enige inspanning? Of heb je regelmatig last van kortademigheid? Dan kan het zomaar eens zo zijn dat jouw bloeddruk te hoog is. In eerste instantie merk je hier vaak niet zo veel van. Maar een verhoogde bloeddruk kan na verloop van tijd grote gevolgen met zich meebrengen. Het vergroot bijvoorbeeld de kans op hartinfarcten, beroerten en hartfalen. En alleen daarom al is het regelmatig meten van je bloeddruk dan ook een absolute múst! Evenals het in actie komen wanneer uit de meting blijkt dat ‘ie te hoog is. Ik hoor je denken: maar hoe verlaag ik mijn bloeddruk dan zo snel mogelijk? Dat antwoord is eenvoudig: door aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl. Hoe je dat doet? En wat daar allemaal bij komt kijken? Je leest er hieronder alles over.

1. Het simpelste antwoord op de vraag ‘Hoe verlaag ik mijn bloeddruk’?

Alleen al het aanpassen van je eetpatroon kan effect hebben op het verlagen van je bloeddruk. Neem gezonde én gevarieerde voeding tot je. En zorg ervoor dat je dagelijks voldoende groente (tenminste 250 gram) en fruit (tenminste 2 stuks) binnenkrijgt. Let daarnaast ook op je zoutinname. Zout is namelijk een echte dooddoener voor je bloeddruk. Het overgrote deel van onze zoutinname komt voort uit bewerkte voeding. Vermijd deze producten daarom waar mogelijk en vervang ze voor verse of zoutloze ingrediënten. Dus vraag je je wel eens af: hoe verlaag ik mijn bloeddruk snel? Dan is het beperken van je zoutinname de meest voor de hand liggende methode. Dit zal aan het begin even wennen zijn, maar met een goede planning en een dosis creativiteit ben je binnen no-time gewend.

2. Mijd suikers en koolhydraten

Het is natuurlijk geen geheim dat snelle suikers en koolhydraten een aanslag zijn op je lichaam. Ook hebben ze grote invloed op je bloeddruk. Krijg je te veel snelle suikers binnen, dan leidt dit tot beschadiging van de bloedvaten. Met op de lange termijn aderverkalking en een verhoogde bloeddruk tot gevolg. Probeer daarom het eten van koolhydraten te beperken. Ga hierbij zoveel mogelijk ‘witte’ koolhydraten uit de weg. En kies in plaats daarvan voor de volkoren varianten.

3. Beweeg dagelijks: goed voor je hart en vaten

We weten allemaal dat regelmatig bewegen goed is voor onze gezondheid. Maar wist je dat lichamelijke inspanning ook een positieve invloed heeft op je bloeddruk? Je houdt je hart en vaten in goede conditie door dagelijks zo’n 30 minuten intensief te bewegen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de sportschool, stap op de fiets, trek wat baantjes in het zwembad of wandel een stevig rondje door het park.

4. Verminder stress en verlaag je bloeddruk

Kamp jij vaak met stress? Of ervaar je regelmatig spanningen? Dan is de kans groot dat je een hoge bloeddruk hebt. Misschien is het verminderen van stress niet het eerste waar je aan denkt wanneer je kampt met de vraag ‘hoe verlaag ik mijn bloeddruk’? Maar het is één van de grootste veroorzakers van chronische ontstekingsreacties in ons lichaam. En die kunnen leiden tot allerlei gezondheidsklachten waaronder een hoge bloeddruk. We leven tegenwoordig in een hele snelle wereld waarbij we continu ‘aan’ staan. Het is daarom van belang om te zorgen voor genoeg ontspanning in je dagelijkse leven. Gun jezelf elke dag een resetmoment om alles op een rijtje te zetten en stress uit de weg te ruimen. Want dat is niet alleen goed voor je lichaam; ook voor je geest!

Help! Hoe verlaag ik mijn bloeddruk gegarandeerd?

Het begin is er: je weet nu wat je te doen staat om je bloeddruk op een verantwoordelijke wijze te verlagen. Maar kan jij hier nog wel wat begeleiding en ondersteuning bij gebruiken? En wil je naast het verlagen van je bloeddruk ook aan de slag met je mentale gezondheid en een sportiever lichaam? Dan is het Fit for Life programma hét perfecte plan voor jou! Met de combinatie van beweging, voeding en mental coaching is succes gegarandeerd. Zowel op de korte als op de lange termijn. En met meer dan 90 studio’s door het gehele land, zijn we altijd in de buurt.

Ben jij klaar voor een fitter, gezonder en gelukkiger leven? Mét een lage bloeddruk? Schrijf je dan vandaag nog in voor een gratis proefweek bij Personal Fitness Nederland. Eenmaal op de verzendknop gedrukt, verwerken we jouw aanvraag en nemen we binnen één werkdag contact met je op. Tot horens!

Gratis Proefweek

Hoe verlaag ik mijn bloeddruk zonder medicatie?

Onze gecertificeerde trainers maken voor iedereen een plan op maat en de vraag: “Hoe verlaag ik mijn bloeddruk?” komt dan ook regelmatig langs. Een hoge bloeddruk is ongezond en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, beroertes en allerlei andere aandoeningen. Hier kun je medicatie voor nemen, maar het is beter om eerst te proberen zelf veranderingen door te voeren in je leven die jouw bloeddruk kunnen verlagen. Kom daarom bij één van onze vele studio’s in Nederland langs, schrijf je in voor een gratis proefweek en stel onze deskundigen de vraag: “Hoe verlaag ik mijn bloeddruk snel?”

Hoe verlaag ik mijn bloeddruk?

Het team van Personal Fitness Nederland kan je helpen je bloeddruk te verlagen door je lichaam gezonder te maken. We zijn geen dokters, maar weten wel wat een hoge bloeddruk kan veroorzaken. Een gezond lichaam kan goed functioneren en dat betekent voldoende bewegen, gezond eten en ook een mentale stabiliteit. Onze coaches kunnen daarom een bloeddrukverlagend plan voor je samenstellen en daar je sportsessies en dieet op instellen. Vervolgens zorgen ze er via mentale coaching sessies voor dat je ook beter om kunt gaan met stress en depressie. “Mijn bloeddruk, hoe verlaag ik die?” Probeer het eerst met een opmaat gemaakt plan van ons.

Inschrijven

Wil je meer weten en een horen welk antwoord onze coaches geven als je ze vraagt: “Hoe verlaag ik mijn bloeddruk?” Dan is er vast een studio in jouw omgeving waar je naar binnen kunt stappen en je op kunt geven voor een gratis proefweek. Het is altijd goed om een gezondere lifestyle te hanteren en op die manier te proberen je bloeddruk te verlagen. Wij helpen je bij je transformatie naar een gezond en gelukkig mens.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
before after jessie
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen