Mental coach

Topsporters werken vaak niet alleen met een sportcoach, maar ook met een mental coach. Wat doet zo’n coach eigenlijk? En kan een mental coach jou ook helpen? We vertellen je er in dit artikel graag wat meer over.
 

De mental coach, hoe het begon

Topsporters vragen niet alleen fysiek het uiterste van zichzelf, ook mentaal kan topsport behoorlijk zwaar zijn. De druk om te winnen is enorm en de stress, angst en zenuwen die dat met zich mee kan brengen, kunnen er juist voor zorgen dat een topsporter niet optimaal presteert. Toen die link tussen mindset en fysieke prestaties gelegd werd, was daar ineens de mental coach. Zo’n coach helpt de topsporter om ondanks de mentale druk gefocust te blijven op de fysieke prestatie die hij of zij moet gaan leveren. Inmiddels maken veel meer mensen dan alleen topsporters gebruik van een mental coach.
 

Wat doet een mental coach?

Een mental coach gaat samen met jou aan de slag met je gedachten, je overtuigingen en je gewoontes. Een overtuiging is een diep ingesleten gedachte. Het is iets wat je heel vaak denkt of zegt en wat je uiteindelijk zelf bent gaan geloven. Als jij denkt: “Ik kan niet afvallen, want daar heb ik de discipline helemaal niet voor”, dan ga je dat uiteindelijk geloven en dan begin je niet meer aan een poging. Zo zijn je overtuigingen dus heel bepalend voor je gedrag. Een mental coach gaat samen met jou aan de slag met je beperkende gedachten, zodat je uiteindelijk meer kunt bereiken dan je zelf ooit voor mogelijk had gehouden.
 

Stress en mental coaching

Krijg jij spontaan vlekken in je nek als je voor een grote groep moet spreken terwijl een vriend van je zonder blikken of blozen het podium op kruipt om een speech te geven? Leveren strakke deadlines jou galbulten op, terwijl je collega daar uiterst lekker op gaat? Dat heeft alles te maken met je overtuigingen. Negatieve overtuigingen kunnen ervoor zorgen dat je stresslevel omhoogschiet. Met een mental coach ga je die negatieve overtuigingen onderzoeken en vervolgens ombuigen in positieve overtuigingen. Daardoor word je een stuk minder gevoelig voor stress.

Gewoontes en mental coaching

Je overtuigingen zijn ook heel belangrijk voor gewoontes die je ontwikkeld hebt. Als jij om wat voor reden dan ook ooit hebt bedacht dat je op slechte momenten jezelf mag troosten met chocola, dan wordt dat uiteindelijk een gewoonte. Zo werkt het ook met goede gewoontes aanleren. Als jij bedenkt en ervaart dat het fijn is om iedere ochtend een wandeling te maken voor je gaat werken, dan wordt dat uiteindelijk een gewoonte. Door met een mental coach aan je overtuigingen te gaan werken, kun je gewoontes die je vervelend vindt afleren en je kunt nieuwe, positieve gewoontes aanleren.
 

Sport en mental coaching

Veel topsporters hebben een mental coach om met de mentale druk rondom wedstrijden om te kunnen gaan. Maar een mental coach kan je ook helpen als je niet op topniveau sport. Een mental coach gaat namelijk samen met jou op zoek naar overtuigingen die ervoor kunnen zorgen dat jij je trainingsdoelen niet behaald. Samen met een coach kun je die overtuigingen ombuigen naar positieve gedachten. De kans dat je je doelen wel haalt, wordt dan ineens een stuk groter.
 

Meer weten?

Wil jij graag meer weten over wat een mental coach voor jou zou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak. Onze mental coaches vertellen je graag hoe ze jou kunnen helpen.
 

Gratis proefweek! 

Ben jij klaar voor een nieuwe levensstijl, maar wil je eerst zien en dan geloven? Vul dan nu onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om een gratis proefweek in te plannen.

  • * velden zijn verplicht.

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum