Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Fitness coaching als de knie is overbelast

Fitness coaching als de knie is overbelast

Fitness coaching is een effectieve manier om herstel te vinden wanneer de knie is overbelast. Bij Personal Fitness Nederland vind je coaches in elk van de meer dan 80 vestigingen door het land en kun je je direct aanmelden voor het Leefstijl Programma. Na aanmelding krijg je een geschikte coach aangewezen die kennis en ervaring heeft in het begeleiden van jouw vraagstuk. Als de knie overbelast is geraakt, dan kun je hinder ondervinden tijdens het lopen. Een knie, overbelast door sporten, heeft alsnog beweging nodig om weer goed te functioneren. Een overbelaste knie is dan ook geen reden om enkel rust te nemen. Een ervaren coach kan je precies vertellen welke oefeningen kunnen bijdragen aan herstel van een pijnlijke knie.

Knie overbelast door sporten

Als je te fanatiek sport, kun je blessures oplopen en kan een knie overbelast raken. Met de juiste begeleiding leer je hoe je juiste houdingen aanneemt tijdens het sporten, zodat een pijnlijke knie meer rust krijgt. Volgens de Fit for Life methode voldoet een goede coaching aan een drietal pijlers:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

Coaching bij overbelaste knie

Een knie die overbelast is geraakt tijdens het sporten, heeft gerichte beweging nodig om weer goed te functioneren. Jouw persoonlijke coach volgt jouw proces van begin tot eind en kan aanpassingen voorstellen, voor een voorspoedig herstel bij pijnklachten. Als een knie overbelast raakt, wil je de beste zorg en deze aandacht kun je van jouw coach verwachten.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
4 uur geleden
Studio Leeuwarden

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen