Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Hulp met afvallen bij COPD

Hulp met afvallen bij COPD

Ben jij een COPD patiënt en zou je graag een paar kilo kwijt willen? Wil jij ook beter in je vel zitten en je prettiger voelen in je eigen lichaam? De professionals van Personal Fitness Nederland kunnen jou hierbij helpen.

Hoe werkt afvallen bij COPD patiënten?

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. De ziekte is een chronische ontsteking van de luchtwegen. COPD patiënten hebben meer kans op gewichtsproblemen. Het lijkt vreemd nogal vreemd dat een ziekte aan je longen invloed heeft op je gewicht. Toch zijn logische verklaringen voor: kortademigheid kan flink inhakken op de mate waarin je actief kan zijn. Denk aan sporten, maar ook traplopen of fietsen. Door gebrek aan beweging komen de kilo’s er makkelijker aan.

Echter heeft één op de vier mensen met COPD last van ondergewicht. De redenen hiervoor zijn dat eten als vervelend kan worden ervaren omdat het inspannend is en de luchtwegen afsluit. Het kortademig zijn maakt eten vermoeiend. Door snelle ademhaling kan je lichaam ook extra veel energie verbruiken. Gezonde en voldoende voeding is dus van essentieel belang. Toch zijn er een aantal adviezen voor afvallen bij COPD die je zou kunnen opvolgen:

✔️ Zorg dat je in beweging blijft om vetmassa te verliezen en spiermassa te behouden
✔️ Stem je eetpatroon af op je verminderde behoefte aan eten. Eet kleinere porties indien je weinig tot geen lichaamsbeweging hebt.
✔️ Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt om de huidige spiermassa te behouden.

Persoonlijk voedingsadvies om af te vallen bij COPD

Afvallen met COPD is mogelijk met de juiste tools. Bij het fitness- en lifestyle programma Fit for Life programma begeleiden wij jou graag naar een gezond en gewenst streefgewicht. Tijdens dit programma ontvang je wekelijks een voedingsschema op maat gemaakt voor afvallen bij COPD. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. Dit gecombineerd met voldoende beweging en mental coaching zal er voor zorgen dat je jouw doelstelling behaald!

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 17.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen