Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Hulp met afvallen bij COPD

Ben jij een COPD patiënt en zou je graag een paar kilo kwijt willen? Wil jij ook beter in je vel zitten en je prettiger voelen in je eigen lichaam? De professionals van Personal Fitness kunnen jou hierbij helpen.

Hoe werkt afvallen bij COPD patiënten?

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. De ziekte is een chronische ontsteking van de luchtwegen. COPD patiënten hebben meer kans op gewichtsproblemen. Het lijkt vreemd nogal vreemd dat een ziekte aan je longen invloed heeft op je gewicht. Toch zijn logische verklaringen voor: kortademigheid kan flink inhakken op de mate waarin je actief kan zijn. Denk aan sporten, maar ook traplopen of fietsen. Door gebrek aan beweging komen de kilo’s er makkelijker aan.

Echter heeft één op de vier mensen met COPD last van ondergewicht. De redenen hiervoor zijn dat eten als vervelend kan worden ervaren omdat het inspannend is en de luchtwegen afsluit. Het kortademig zijn maakt eten vermoeiend. Door snelle ademhaling kan je lichaam ook extra veel energie verbruiken. Gezonde en voldoende voeding is dus van essentieel belang. Toch zijn er een aantal adviezen voor afvallen bij COPD die je zou kunnen opvolgen:

✔️ Zorg dat je in beweging blijft om vetmassa te verliezen en spiermassa te behouden

✔️ Stem je eetpatroon af op je verminderde behoefte aan eten. Eet kleinere porties indien je weinig tot geen lichaamsbeweging hebt.

✔️ Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt om de huidige spiermassa te behouden.

Personal trainer

Persoonlijk voedingsadvies om af te vallen bij COPD

Afvallen met COPD is mogelijk met de juiste tools. Bij het fitness- en lifestyle programma Fit for Life programma  begeleiden wij jou graag naar een gezond en gewenst streefgewicht. Tijdens dit programma ontvang je wekelijks een  voedingsschema op maat gemaakt voor afvallen bij COPD. Iedere week heb je een 'weegmoment' met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. Dit gecombineerd met voldoende beweging en mental coaching zal er voor zorgen dat je jouw doelstelling behaald!

Ja, ik wil meer informatie ontvangen

Wil jij graag hulp met afvallen bij COPD? Laat hieronder je gegevens achter. Binnen één werkdag nemen we telefonisch contact met je op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Maak gebruik van onze kennis en expertise en laat ons jouw helpen om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen met COPD.

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.