Hulp met afvallen bij COPD

Ben jij een COPD patiënt en zou je graag een paar kilo kwijt willen? Wil jij ook beter in je vel zitten en je prettiger voelen in je eigen lichaam? De professionals van Personal Fitness Nederland kunnen jou hierbij helpen.
 

Hoe werkt afvallen bij COPD patiënten?

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. De ziekte is een chronische ontsteking van de luchtwegen. COPD patiënten hebben meer kans op gewichtsproblemen. Het lijkt vreemd nogal vreemd dat een ziekte aan je longen invloed heeft op je gewicht. Toch zijn logische verklaringen voor: kortademigheid kan flink inhakken op de mate waarin je actief kan zijn. Denk aan sporten, maar ook traplopen of fietsen. Door gebrek aan beweging komen de kilo’s er makkelijker aan.

Echter heeft één op de vier mensen met COPD last van ondergewicht. De redenen hiervoor zijn dat eten als vervelend kan worden ervaren omdat het inspannend is en de luchtwegen afsluit. Het kortademig zijn maakt eten vermoeiend. Door snelle ademhaling kan je lichaam ook extra veel energie verbruiken. Gezonde en voldoende voeding is dus van essentieel belang. Toch zijn er een aantal adviezen voor afvallen bij COPD die je zou kunnen opvolgen:

✔️ Zorg dat je in beweging blijft om vetmassa te verliezen en spiermassa te behouden

✔️ Stem je eetpatroon af op je verminderde behoefte aan eten. Eet kleinere porties indien je weinig tot geen lichaamsbeweging hebt.

✔️ Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt om de huidige spiermassa te behouden.
 

Persoonlijk voedingsadvies om af te vallen bij COPD

Afvallen met COPD is mogelijk met de juiste tools. Bij het fitness- en lifestyle programma Fit for Life programma  begeleiden wij jou graag naar een gezond en gewenst streefgewicht. Tijdens dit programma ontvang je wekelijks een  voedingsschema op maat gemaakt voor afvallen bij COPD. Iedere week heb je een 'weegmoment' met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. Dit gecombineerd met voldoende beweging en mental coaching zal er voor zorgen dat je jouw doelstelling behaald!
 

Ja, ik wil meer informatie ontvangen

Wil jij graag hulp met afvallen bij COPD? Laat hieronder je gegevens achter. Binnen één werkdag nemen we telefonisch contact met je op om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Maak gebruik van onze kennis en expertise en laat ons jouw helpen om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen met COPD.

  • * velden zijn verplicht.
 
 

Wellicht vind je dit ook interessant: 

 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum