Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Hoe kom ik van mijn schouderklachten af

Hoe kom ik van mijn schouderklachten af?

Bij schouderklachten bevindt de pijn zich rondom de schouder. Het vervelende aan schouderklachten is dat de pijn vaak zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde voelbaar is en kan uitstralen naar de nek, bovenarm of schouderbladen. Zelfs pijn die doortrekt naar de onderarm, hand en vingers kan de oorsprong hebben in de schouder. Bij Personal Fitness Nederland houden wij graag rekening met eventuele klachten.

Wat zijn schouderklachten?

Bij schouderklachten kunnen er geleidelijk of plotseling pijnklachten rondom het schoudergewrichten ontstaan. De pijn kan voelbaar zijn als jij je bovenarm beweegt of zelfs als dit niet het geval is. De klachten kunnen zo hevig zijn dat deze de dagelijkse bezigheden belemmeren en zelfs de nachtrust verstoord.

Hoe ontstaan schouderklachten?

Veel voorkomende klachten zijn: tendinogene klachten (een ontsteking of irritatie), impingement (beknelling), artrose (slijtage) en frozen shoulder (verkleving). De klachten kunnen ontstaan door gedurende een langere periode eenzelfde beweging te maken of door stress thuis of op het werk.

Hoe kom ik van mijn schouderklachten af?

Ondanks de pijn is het belangrijk voor het herstel dat je de schouder blijft gebruiken. Ga dus gewoon door met je dagelijkse bezigheden. Vermijd wel zware belasting en beweging die de pijn duidelijk verergeren. Zijn hele kleine beweging ook pijnlijk, geef de schouder dan een paar keer per dag rust. Het is belangrijk dat je niet te lang rust houdt, anders wordt de schouder stijf en wordt het steeds lastiger om je arm weer gewoon te gebruiken. Wil je specifieker advies? Wij bij Personal Fitness Nederland kunnen je helpen om de pijnklachten te verminderen. Onze personal trainers houden tijdens de trainingen dan ook graag rekening met eventuele blessures zodat deze niet verergeren.

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 17.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen