Hoe kom ik van mijn schouderklachten af?

Bij schouderklachten bevindt de pijn zich rondom de schouder. Het vervelende aan schouderklachten is dat de pijn vaak zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde voelbaar is en kan uitstralen naar de nek, bovenarm of schouderbladen. Zelfs pijn die doortrekt naar de onderarm, hand en vingers kan de oorsprong hebben in de schouder.  Bij Personal Fitness Nederland houden wij graag rekening met eventuele klachten.
 

Wat zijn schouderklachten?

Bij schouderklachten kunnen er geleidelijk of plotseling pijnklachten rondom het schoudergewrichten ontstaan. De pijn kan voelbaar zijn als jij je bovenarm beweegt of zelfs als dit niet het geval is. De klachten kunnen zo hevig zijn dat deze de dagelijkse bezigheden belemmeren en zelfs de nachtrust verstoord.
 

Hoe ontstaan schouderklachten?

Veel voorkomende klachten zijn: tendinogene klachten (een ontsteking of irritatie), impingement (beknelling), artrose (slijtage) en frozen shoulder (verkleving). De klachten kunnen ontstaan door gedurende een langere periode eenzelfde beweging te maken of door stress thuis of op het werk.
 

Hoe kom ik van mijn schouderklachten af? 

Ondanks de pijn is het belangrijk voor het herstel dat je de schouder blijft gebruiken. Ga dus gewoon door met je dagelijkse bezigheden. Vermijd wel zware belasting en beweging die de pijn duidelijk verergeren. Zijn hele kleine beweging ook pijnlijk, geef de schouder dan een paar keer per dag rust. Het is belangrijk dat je niet te lang rust houdt, anders wordt de schouder stijf en wordt het steeds lastiger om je arm weer gewoon te gebruiken. Wil je specifieker advies? Wij bij Personal Fitness Nederland kunnen je  helpen om de pijnklachten te verminderen. Onze personal trainers houden tijdens de trainingen dan ook graag rekening met eventuele blessures zodat deze niet verergeren. 
 

Heb jij last van schouderklachten?

Struggle jij al een tijdje met de vraag ‘hoe kom ik van mijn schouderklachten af’? Laat dan hieronder jouw gegevens achter. Binnen 1 werkdag nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

  • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant: 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum