Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Hoe kom ik van mijn schouderklachten af?

Bij schouderklachten bevindt de pijn zich rondom de schouder. Het vervelende aan schouderklachten is dat de pijn vaak zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde voelbaar is en kan uitstralen naar de nek, bovenarm of schouderbladen. Zelfs pijn die doortrekt naar de onderarm, hand en vingers kan de oorsprong hebben in de schouder.  Bij Personal Fitness Nederland houden wij graag rekening met eventuele klachten.

Wat zijn schouderklachten?

Bij schouderklachten kunnen er geleidelijk of plotseling pijnklachten rondom het schoudergewrichten ontstaan. De pijn kan voelbaar zijn als jij je bovenarm beweegt of zelfs als dit niet het geval is. De klachten kunnen zo hevig zijn dat deze de dagelijkse bezigheden belemmeren en zelfs de nachtrust verstoord.

Hoe ontstaan schouderklachten?

Veel voorkomende klachten zijn: tendinogene klachten (een ontsteking of irritatie), impingement (beknelling), artrose (slijtage) en frozen shoulder (verkleving). De klachten kunnen ontstaan door gedurende een langere periode eenzelfde beweging te maken of door stress thuis of op het werk.

Hoe kom ik van mijn schouderklachten af

Hoe kom ik van mijn schouderklachten af

Ondanks de pijn is het belangrijk voor het herstel dat je de schouder blijft gebruiken. Ga dus gewoon door met je dagelijkse bezigheden. Vermijd wel zware belasting en beweging die de pijn duidelijk verergeren. Zijn hele kleine beweging ook pijnlijk, geef de schouder dan een paar keer per dag rust. Het is belangrijk dat je niet te lang rust houdt, anders wordt de schouder stijf en wordt het steeds lastiger om je arm weer gewoon te gebruiken. Wil je specifieker advies? Wij bij Personal Fitness Nederland kunnen je  helpen om de pijnklachten te verminderen. Onze personal trainers houden tijdens de trainingen dan ook graag rekening met eventuele blessures zodat deze niet verergeren.

intake gesprek

 

Heb jij last van schouderklachten?

Struggle jij al een tijdje met de vraag ‘hoe kom ik van mijn schouderklachten af’? Laat dan hieronder jouw gegevens achter. Binnen 1 werkdag nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.