Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

Rugklachten is een veel voorkomend ongemak aan de rug. Bij ongeveer 5% van de mensen met rugklachten kan de specifieke oorzaak gevonden worden. Bij de overige gevallen blijft deze onduidelijk, dit noemen we aspecifieke rugklachten. Vraag jij je af hoe jij van je rugklachten afkomt? Wij van Personal Fitness Nederland helpen je graag.
 

Specifieke en aspecifieke rugklachten

Hieronder vallen de rugklachten die veroorzaakt worden door een aantoonbare onderliggende aandoening. D enk hierbij aan schade aan de wervelkolom, de zenuwen of de spieren in de rug. Een welbekend voorbeeld is een hernia. Aspecifieke rugklachten zitten vaak in de onderrug en wordt ook wel lage rugpijn, lumbago of spit genoemd.
 

Hoe ontstaan rugklachten?

Het gros van de mensen heeft last van aspecifieke rugklachten. Factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze vorm van rugpijn zijn: verkeerde lichaamshouding, te vaak of te lang de rug moeten inspannen, op een verkeerde manier tillen, overgewicht, stress, autorijden of zwangerschap.  

Wat zijn de symptomen van rugklachten?

De symptomen van rugklachten hangen samen met de oorzaak. De pijn kan in de bovenrug zitten en uitstralen naar je armen of nek. Of de pijn zit tussen de schouderbladen en het midden van de rug. Heb je last van pijn in je onderrug of zelfs je zij, billen bovenbenen, onderbenen of voeten? Dan kan de oorzaak tussen je onderste ribben en je stuitje zitten. Aangezien de plek van de pijn dus niets zegt over de oorzaak van de rugklachten is het van belang om het te laten controleren.
 

Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

Bewegen is een van de meest effectieve manieren om snel(ler) van rugklachten af te zijn. Het is dan ook van belang om te blijven bewegen. Neem niet meer dan een of twee dagen rust. Door een personal trainer van Personal Fitness Nederland in de arm te nemen, weet je dat je gemotiveerd wordt om voldoende te bewegen en belangrijker, beweeg je op de juiste manier. Tevens weten onze coaches precies welke oefeningen goed zijn om de spieren in je rug te versterken. Verschillende studies tonen aan dat het verbeteren van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen op de lange termijn rugklachten vermindert.
 

Heb jij last van rugklachten?

Struggle jij al een tijdje met de vraag ‘hoe kom ik van mijn rugklachten af’? Laat dan hieronder jouw gegevens achter. Binnen 1 werkdag nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

  • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum