Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Hoe kom ik van mijn rugklachten af

Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

Rugklachten is een veel voorkomend ongemak aan de rug. Bij ongeveer 5% van de mensen met rugklachten kan de specifieke oorzaak gevonden worden. Bij de overige gevallen blijft deze onduidelijk, dit noemen we aspecifieke rugklachten. Vraag jij je af hoe jij van je rugklachten afkomt? Wij van Personal Fitness Nederland helpen je graag.

Specifieke en aspecifieke rugklachten

Hieronder vallen de rugklachten die veroorzaakt worden door een aantoonbare onderliggende aandoening. Denk hierbij aan schade aan de wervelkolom, de zenuwen of de spieren in de rug. Een welbekend voorbeeld is een hernia. Aspecifieke rugklachten zitten vaak in de onderrug en wordt ook wel lage rugpijn, lumbago of spit genoemd.

Hoe ontstaan rugklachten?

Het gros van de mensen heeft last van aspecifieke rugklachten. Factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze vorm van rugpijn zijn: verkeerde lichaamshouding, te vaak of te lang de rug moeten inspannen, op een verkeerde manier tillen, overgewicht, stress, autorijden of zwangerschap.

Wat zijn de symptomen van rugklachten?

De symptomen van rugklachten hangen samen met de oorzaak. De pijn kan in de bovenrug zitten en uitstralen naar je armen of nek. Of de pijn zit tussen de schouderbladen en het midden van de rug. Heb je last van pijn in je onderrug of zelfs je zij, billen bovenbenen, onderbenen of voeten? Dan kan de oorzaak tussen je onderste ribben en je stuitje zitten. Aangezien de plek van de pijn dus niets zegt over de oorzaak van de rugklachten is het van belang om het te laten controleren.

Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

Bewegen is een van de meest effectieve manieren om snel(ler) van rugklachten af te zijn. Het is dan ook van belang om te blijven bewegen. Neem niet meer dan een of twee dagen rust. Door een personal trainer van Personal Fitness Nederland in de arm te nemen, weet je dat je gemotiveerd wordt om voldoende te bewegen en belangrijker, beweeg je op de juiste manier. Tevens weten onze coaches precies welke oefeningen goed zijn om de spieren in je rug te versterken. Verschillende studies tonen aan dat het verbeteren van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen op de lange termijn rugklachten vermindert.

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen