Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

Rugklachten is een veel voorkomend ongemak aan de rug. Bij ongeveer 5% van de mensen met rugklachten kan de specifieke oorzaak gevonden worden. Bij de overige gevallen blijft deze onduidelijk, dit noemen we aspecifieke rugklachten. Vraag jij je af hoe jij van je rugklachten afkomt? Wij van Personal Fitness Nederland helpen je graag.

Specifieke en aspecifieke rugklachten

Hieronder vallen de rugklachten die veroorzaakt worden door een aantoonbare onderliggende aandoening. D enk hierbij aan schade aan de wervelkolom, de zenuwen of de spieren in de rug. Een welbekend voorbeeld is een hernia. Aspecifieke rugklachten zitten vaak in de onderrug en wordt ook wel lage rugpijn, lumbago of spit genoemd.

Hoe ontstaan rugklachten?

Het gros van de mensen heeft last van aspecifieke rugklachten. Factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze vorm van rugpijn zijn: verkeerde lichaamshouding, te vaak of te lang de rug moeten inspannen, op een verkeerde manier tillen, overgewicht, stress, autorijden of zwangerschap.

Hoe kom ik van mijn rugklachten af

Wat zijn de symptomen van rugklachten?

De symptomen van rugklachten hangen samen met de oorzaak. De pijn kan in de bovenrug zitten en uitstralen naar je armen of nek. Of de pijn zit tussen de schouderbladen en het midden van de rug. Heb je last van pijn in je onderrug of zelfs je zij, billen bovenbenen, onderbenen of voeten? Dan kan de oorzaak tussen je onderste ribben en je stuitje zitten. Aangezien de plek van de pijn dus niets zegt over de oorzaak van de rugklachten is het van belang om het te laten controleren.

Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

Bewegen is een van de meest effectieve manieren om snel(ler) van rugklachten af te zijn. Het is dan ook van belang om te blijven bewegen. Neem niet meer dan een of twee dagen rust. Door een personal trainer van Personal Fitness Nederland in de arm te nemen, weet je dat je gemotiveerd wordt om voldoende te bewegen en belangrijker, beweeg je op de juiste manier. Tevens weten onze coaches precies welke oefeningen goed zijn om de spieren in je rug te versterken. Verschillende studies tonen aan dat het verbeteren van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen op de lange termijn rugklachten vermindert.

Voedingsschema op maat voor sporters

Heb jij last van rugklachten?

Struggle jij al een tijdje met de vraag ‘hoe kom ik van mijn rugklachten af’? Laat dan hieronder jouw gegevens achter. Binnen 1 werkdag nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.