Hoe kom ik van mijn knieklachten af?

Er zijn veel verschillende soorten knieklachten. Veelvoorkomende oorzaken van knieklachten zijn overbelasting, slijtage (bijvoorbeeld bij ouderdom) en blessures. De behandeling van knieklachten is afhankelijk van de specifieke oorzaak. Bij Personal Fitness Nederland kennen onze personal trainers de belangrijkste en beste oefeningen om de knie sterker en stabieler te maken en behouden.
 

De knie

Om te begrijpen waar knieklachten vandaan komen is het belangrijk om te weten hoe de knie in elkaar zit. In het kniegewricht komen twee botten bij elkaar, het scheenbeen en de dijbeen. Aan het uiteinden van beide botten zit een laag kraakbeen, hierdoor kan de knie soepel bewegen. De binnenkant van je kniegewricht is bekleed met slijmvlies waar voedingsstoffen in zitten voor het kraakbeen, tevens dient dit slijmvlies ook als smeermiddel voor het gewricht. Het kniegewricht wordt op zijn plek gehouden door de meniscus.
 

Oorzaken knieklachten

Veel voorkomende oorzaken van knieklachten zijn overbelasting en overgewicht. Vooral hardlopen is een zware belasting voor je knieën, veel hardlopers hebben dan ook een zogenoemde ‘lopersknie’. Naast het overbelasten kun je de knie ook blesseren. Dit gebeurt meestal bij het sporten maar kan ook bij onder andere vallen of ongelukken gebeuren. Ten slotte kan ouderdom zorgen voor knieslijtage.
 

Verschil acute knieklachten en chronische knieklachten

Wanneer een knieklacht langer dan drie maanden aanwezig is wordt er gesproken van chronische knieklachten. Ondanks de angstaanjagende term, zijn deze klachten vaak goed te behandelen. Is de pijn korter dan 6 weken aanwezig, dan spreken we over een acute klacht.
 

Hoe kom ik van mijn knieklachten af?

Herken jij een of meerdere symptomen van knieklachten wanneer je jouw knie gebruikt? Of als je juist stil zit? Laat onze specialisten hier eens naar kijken. Tijdens een afspraak bekijken we waar de pijn vandaan komt én hoe we deze pijnklachten kunnen verhelpen. Om een diagnose vast te stellen, stellen we je wat vragen en verzoeken we je om wat oefeningen uit te voeren. Op basis van alle uitkomsten stellen we een op maat gemaakt behandelplan voor je op om stapsgewijs jouw klachten te verminderen en uiteindelijk te verhelpen.
 

Heb jij last van knieklachten?

Struggle jij al een tijdje met de vraag ‘hoe kom ik van mijn knieklachten af’? Laat dan hieronder jouw gegevens achter. Binnen 1 werkdag nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

  • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant: 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum