Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Hoe kom ik van mijn knieklachten af

Hoe kom ik van mijn knieklachten af?

Er zijn veel verschillende soorten knieklachten. Veelvoorkomende oorzaken van knieklachten zijn overbelasting, slijtage (bijvoorbeeld bij ouderdom) en blessures. De behandeling van knieklachten is afhankelijk van de specifieke oorzaak. Bij Personal Fitness Nederland kennen onze personal trainers de belangrijkste en beste oefeningen om de knie sterker en stabieler te maken en behouden.

De knie

Om te begrijpen waar knieklachten vandaan komen is het belangrijk om te weten hoe de knie in elkaar zit. In het kniegewricht komen twee botten bij elkaar, het scheenbeen en de dijbeen. Aan het uiteinden van beide botten zit een laag kraakbeen, hierdoor kan de knie soepel bewegen. De binnenkant van je kniegewricht is bekleed met slijmvlies waar voedingsstoffen in zitten voor het kraakbeen, tevens dient dit slijmvlies ook als smeermiddel voor het gewricht. Het kniegewricht wordt op zijn plek gehouden door de meniscus.

Oorzaken knieklachten

Veel voorkomende oorzaken van knieklachten zijn overbelasting en overgewicht. Vooral hardlopen is een zware belasting voor je knieën, veel hardlopers hebben dan ook een zogenoemde ‘lopersknie’. Naast het overbelasten kun je de knie ook blesseren. Dit gebeurt meestal bij het sporten maar kan ook bij onder andere vallen of ongelukken gebeuren. Ten slotte kan ouderdom zorgen voor knieslijtage.

Verschil acute knieklachten en chronische knieklachten

Wanneer een knieklacht langer dan drie maanden aanwezig is wordt er gesproken van chronische knieklachten. Ondanks de angstaanjagende term, zijn deze klachten vaak goed te behandelen. Is de pijn korter dan 6 weken aanwezig, dan spreken we over een acute klacht.

Hoe kom ik van mijn knieklachten af?

Herken jij een of meerdere symptomen van knieklachten wanneer je jouw knie gebruikt? Of als je juist stil zit? Laat onze specialisten hier eens naar kijken. Tijdens een afspraak bekijken we waar de pijn vandaan komt én hoe we deze pijnklachten kunnen verhelpen. Om een diagnose vast te stellen, stellen we je wat vragen en verzoeken we je om wat oefeningen uit te voeren. Op basis van alle uitkomsten stellen we een op maat gemaakt behandelplan voor je op om stapsgewijs jouw klachten te verminderen en uiteindelijk te verhelpen.

Heb jij last van knieklachten?

Struggle jij al een tijdje met de vraag ‘hoe kom ik van mijn knieklachten af’? Laat dan hier je gegevens achter. Binnen 1 werkdag neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
before after jessie
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Wat zijn dynamische stretches
Maak jezelf fysiek én mentaal sterker door wandelen in de natuur
8 tips om een ochtendmens te worden en je fitter te voelen!

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen