Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Hoe kom ik van mijn knieklachten af?

Er zijn veel verschillende soorten knieklachten. Veelvoorkomende oorzaken van knieklachten zijn overbelasting, slijtage (bijvoorbeeld bij ouderdom) en blessures. De behandeling van knieklachten is afhankelijk van de specifieke oorzaak. Bij Personal Fitness Nederland kennen onze personal trainers de belangrijkste en beste oefeningen om de knie sterker en stabieler te maken en behouden.

De knie

Om te begrijpen waar knieklachten vandaan komen is het belangrijk om te weten hoe de knie in elkaar zit. In het kniegewricht komen twee botten bij elkaar, het scheenbeen en de dijbeen. Aan het uiteinden van beide botten zit een laag kraakbeen, hierdoor kan de knie soepel bewegen. De binnenkant van je kniegewricht is bekleed met slijmvlies waar voedingsstoffen in zitten voor het kraakbeen, tevens dient dit slijmvlies ook als smeermiddel voor het gewricht. Het kniegewricht wordt op zijn plek gehouden door de meniscus.

Oorzaken knieklachten

Veel voorkomende oorzaken van knieklachten zijn overbelasting en overgewicht. Vooral hardlopen is een zware belasting voor je knieën, veel hardlopers hebben dan ook een zogenoemde ‘lopersknie’. Naast het overbelasten kun je de knie ook blesseren. Dit gebeurt meestal bij het sporten maar kan ook bij onder andere vallen of ongelukken gebeuren. Ten slotte kan ouderdom zorgen voor knieslijtage.

Hoe kom ik van mijn knieklachten af

Verschil acute knieklachten en chronische knieklachten

Wanneer een knieklacht langer dan drie maanden aanwezig is wordt er gesproken van chronische knieklachten. Ondanks de angstaanjagende term, zijn deze klachten vaak goed te behandelen. Is de pijn korter dan 6 weken aanwezig, dan spreken we over een acute klacht.

Hoe kom ik van mijn knieklachten af?

Herken jij een of meerdere symptomen van knieklachten wanneer je jouw knie gebruikt? Of als je juist stil zit? Laat onze specialisten hier eens naar kijken. Tijdens een afspraak bekijken we waar de pijn vandaan komt én hoe we deze pijnklachten kunnen verhelpen. Om een diagnose vast te stellen, stellen we je wat vragen en verzoeken we je om wat oefeningen uit te voeren. Op basis van alle uitkomsten stellen we een op maat gemaakt behandelplan voor je op om stapsgewijs jouw klachten te verminderen en uiteindelijk te verhelpen.

Voedingsschema op maat voor sporters

Heb jij last van knieklachten?

Struggle jij al een tijdje met de vraag ‘hoe kom ik van mijn knieklachten af’? Laat dan hieronder jouw gegevens achter. Binnen 1 werkdag nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.