Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Herstellen na een schouderblessure

Herstellen na een schouderblessure

Heb je last van een schouderblessure en heeft de arts je geadviseerd om te bewegen? Ook dan kun je bij Personal Fitness Nederland terecht. Onze personal trainers kunnen je hierin op een goede manier begeleiden.

Wat is een schouderblessure?

Een schouderblessure ontstaat meestal na lange en/of te zware belasting. De pijn zit dan in en rond het schoudergewricht. Deze klachten kunnen acuut ontstaan, maar kunnen ook geleidelijk erger worden. Bij de meeste schouderblessures is de beweeglijkheid van de schouder beperkt. De pijn kan uiteindelijk ook uitstralen naar de nek, de arm en de hand. Uiteraard dient u bij ernstige klachten altijd een arts of fysiotherapeut te raadplegen.

Wat kun je doen bij een schouderblessure?

Gedoseerd en gelijkmatig bewegen van de armen is belangrijk, ook als dit enigszins pijnlijk is. De arm ontzien zorgt ervoor dat uw schouder stijf wordt en op langere termijn helemaal niet meer wil bewegen. Onze personal trainers beschikken over de kennis om u in deze periode op een verantwoorde manier toch te laten sporten.

Waarom trainen met een personal trainer?

Met bewegen houd je je lichaam soepel. Maar bij een schouderblessure is een goed opgesteld schema van essentieel belang. Om te voorkomen dat je je lichaam op de verkeerde manier belast moet je dit natuurlijk wel onder begeleiding doen. Er zijn oefeningen die voor mensen met een schouderblessure totaal ongeschikt zijn, hierdoor is het zeer belangrijk om met deze klachten te trainen met een ervaren personal trainer.

Onze personal trainers zijn ervaren met schouderblessures en kunnen je op basis van jouw klachten vertellen welke oefeningen jij het beste kunt doen om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te herstellen.

Wat moet ik doen als de klachten verdwenen zijn?

Bewegen blijft ook na het herstel belangrijk om nieuwe klachten te voorkomen. Wij adviseren mensen dan ook om na het herstel van een schouderblessure vooral te blijven trainen om de spieren in een goede conditie te houden. Uiteraard kun je dit blijven doen bij Personal Fitness Nederland. Wij kunnen jou, met een nieuw trainingsschema, helpen om fit en gezond te blijven.

Hoe kan ik een schouderblessure voorkomen

  • Voldoende bewegen
  • Zorg voor een goede warming up voor en cooling down na het trainen
  • Zorg voor een goed houding
  • Let op je gewicht
  • Blijf energiek en gezond

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 17.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen