Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Herstellen na een schouderblessure

Heb je last van een schouderblessure en heeft de arts je geadviseerd om te bewegen? Ook dan kun je bij Personal Fitness Nederland terecht. Onze personal trainers kunnen je hierin op een goede manier begeleiden.

Wat is een schouderblessure?

Een schouderblessure ontstaat meestal na lange en/of te zware belasting. De pijn zit dan in en rond het schoudergewricht. Deze klachten kunnen acuut ontstaan, maar kunnen ook geleidelijk erger worden. Bij de meeste schouderblessures is de beweeglijkheid schouder blessurevan de schouder beperkt. De pijn kan uiteindelijk ook uitstralen naar de nek, de arm en de hand. Uiteraard dient u bij ernstige klachten altijd een arts of fysiotherapeut te raadplegen.

Wat kun je doen bij een schouderblessure?

Gedoseerd en gelijkmatig bewegen van de armen is belangrijk, ook als dit enigszins pijnlijk is. De arm ontzien zorgt ervoor dat uw schouder stijf wordt en op langere termijn helemaal niet meer wil bewegen. Onze personal trainers beschikken over de kennis om u in deze periode op een verantwoorde manier toch te laten sporten.

Waarom trainen met een personal trainer?

Met bewegen houd je je lichaam soepel. Maar bij een schouderblessure is een goed opgesteld schema van essentieel belang. Om te voorkomen dat je je lichaam op de verkeerde manier belast moet je dit natuurlijk wel onder begeleiding doen. Er zijn oefeningen die voor mensen met een schouderblessure totaal ongeschikt zijn, hierdoor is het zeer belangrijk om met deze klachten te trainen met een ervaren personal trainer.

Onze personal trainers zijn ervaren met schouderblessures en kunnen je op basis van jouw klachten vertellen welke oefeningen jij het beste kunt doen om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te herstellen.

Wat moet ik doen als de klachten verdwenen zijn?

Bewegen blijft ook na het herstel belangrijk om nieuwe klachten te voorkomen. Wij adviseren mensen dan ook om na het herstel van een schouderblessure vooral te blijven trainen om de spieren in een goede conditie te houden. Uiteraard kun je dit blijven doen bij Personal Fitness Nederland. Wij kunnen jou, met een nieuw trainingsschema, helpen om fit en gezond te blijven.

Hoe kan ik een schouderblessure voorkomen

 • Voldoende bewegen
 • Zorg voor een goede warming up voor en cooling down na het trainen
 • Zorg voor een goed houding
 • Let op je gewicht
 • Blijf energiek en gezond

 

Meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op, wij helpen jou graag om van je schouder klachten af te komen.

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.