Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Hernia behandelen zonder operatie

Heb je last van een hernia en heeft de arts je geadviseerd om te bewegen? Ook dan kun je bij Personal Fitness Nederland terecht. Onze personal trainers kunnen je hierin op een goede manier begeleiden.

Wat is een hernia?

Een hernia is een ander woord voor uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken, waardoor er pijnklachten in bepaalde ledematen kunnen ontstaan. Een exacte verklaring is niet bekend, maar zeer waarschijnlijk spelen houding en lichaamsbeweging een rol. Ook kan het in bepaalde families vaker voorkomen. Men vermoedt dat de belangrijkste factor een erfelijke (aangeboren) aanleg is.

Wat kun je doen bij een hernia?

Vroeger werd door artsen het advies gegevenom bedrust te houden. Inmiddels zijn deze inzichten volkomen achterhaald. Door veel bedrust gaat de conditie achteruit en worden de spieren slapper. Terwijl een hernia vaak te maken heeft met een slecht spierstelsel.Het is dus veel beter om onder begeleiding met gerichte oefeningen de spieren te trainen. Met een goede training kun je de stabiliteit, spieren en houding verbeteren. Het is dus zeker niet verstandig om te wachten met trainen tot men pijnvrij wordt. Of om te stoppen als men pijn krijgt. Er ontstaat dan al snel een vicieuze cirkel met spierpijn, gespannen spieren en bewegingsangst.

Waarom trainen met een personal trainer?

Met bewegen houd je je lichaam soepel en zorg je ervoor dat de hernia wordt opgeruimd. Hierbij is een goed opgesteld schema van essentieel belang. Om te voorkomen dat je je lichaam op de verkeerde manier belast moet je dit natuurlijk wel onder begeleiding doen. Er mag bij geen enkele oefening een toename van pijn optreden. Er zijn oefeningen die voor mensen met een hernia totaal ongeschikt zijn, hierdoor is het zeer belangrijk om met deze klachten te trainen met een ervaren personal trainer.

Wij kunnen je op basis van jouw klachten vertellen welke oefeningen jij het beste kunt doen om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier te herstellen.

Wat moet ik doen als de klachten verdwenen zijn?

Bewegen blijft ook na het herstel belangrijk om nieuwe klachten te voorkomen. Wij adviseren mensen dan ook om na het herstel van een hernia vooral te blijven trainen om de spieren in een goede conditie te houden. Uiteraard kun je dit blijven doen bij Personal Fitness Nederland. Wij kunnen jou, met een nieuw trainingsschema, helpen om fit en gezond te blijven.

Hoe kan ik een hernia voorkomen

 • Voldoende bewegen
 • Let bij alle dagelijkse handelingen op je houding
 • Vermijd overbelasting
 • Let op je gewicht
 • Blijf energiek en gezond

 

Meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op, wij helpen jou graag om te herstellen

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant:
 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.