Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Gezonde voeding om af te vallen

Gezonde voeding om af te vallen

Waarschijnlijk heb je al vaker gedacht: ‘vanaf vandaag ga ik gezond eten, minder snoepen en meer bewegen’. Een van de meest voorkomende vragen die de coaches van Personal Fitness Nederland krijgen is dan ook: ‘wat kan ik het beste eten om af te vallen?’ Als je duurzaam wilt afvallen, dan is een tijdelijke maatregel (vrijwel altijd) gedoemd om te mislukken. Je zal pas gezond afvallen wanneer je je voedings-en je beweeggewoontes verandert. Graag geven wij jou een aantal tips om met gezonde voeding af te vallen.

Hoe kan je met gezonde voeding afvallen?

✔️ Ontbijt met vezels en eiwitten.
Eiwitten haal je bijvoorbeeld uit volle kwark, kip, vis, paddenstoelen, ei, noten of quinoa. Vezels haal je uit (blad)groenten, fruit, muesli of havermout. Dit zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel.

✔️Weg met geraffineerde suiker.
Ook al leveren deze geraffineerde suikers je lichaam wel energie, er zitten geen nuttige voedingsstoffen meer in. Het worden daarom ook wel ‘snelle’ of ‘lege’ koolhydraten genoemd.

✔️ Eet minder zout.
We hebben zout nodig om onze bloeddruk en onze vochtgehalte op peil te houden, maar slechts in kleine hoeveelheden.

✔️Snoep van gezonde tussendoortjes.
Denk hierbij aan noten, ei, sherry tomaatjes, komkommer, vers fruit of roggebrood. Snack rauw! Eten dat niet gekookt, gebakken of bewerkt is.

Meer leren over gezonde voeding? Ontvang persoonlijk voedingsadvies!

Personal Fitness Nederland werkt met het principe ‘veranderen van binnen naar buiten’. Ieder mens is in staat om te veranderen. Wij zorgen ervoor dat de verandering blijvend is en niet van korte duur. Tijdens het ‘Fit fot Life’ programma leer je alles voor een gezonde levensstijl, verantwoorde en gezonde voeding en het effect van (snelle) suikers en vetten. Daarnaast ontvang jij wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen. Je zult de rest van je leven profiteren van deze kennis over gezonde voeding.

Persoonlijk voedingsadvies

Tijdens het programma ontvang je wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema. Iedere week heb je een ‘weegmoment’ met jouw personal coach. Aan de hand van het gewicht en vetpercentage stelt jouw coach in overleg met onze gewichtsconsulent en voedingsdeskundige weer een persoonlijk voedingsadvies voor jou samen.

Wat is een gezond voedingspatroon?

Als je het ons vraagt gaat een gezonde voedingspatroon niet gepaard met dure maaltijdvervangers, shakes, poedertjes en wonderpillen. Bij een gezond voedingspatroon eet je veel groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, olie en noten. Je eet wat minder vlees en niet te veel zuivel. Je drinkt vooral veel water en snoep, snacks of frisdrank laat je over het algemeen staan. Zo eet je niet alleen goed voor jezelf, ook voor het milieu.

Verander van binnen naar buiten

Jezelf iets aanleren wat je niet gewend bent, oftewel je eet gewoontes veranderen, is niet gemakkelijk. Maar het is goed te doen! Het is hierbij belangrijk dat de verandering van binnenuit komt. Op wilskracht kun je tijdelijk het roer omgooien, maar daarmee ben je niet geholpen. In jezelf zit de kracht om blijvende veranderingen aan te brengen in jouw leven. Wij helpen je om die kracht te vinden en te gebruiken.

Genieten van het leven met een gezond voedingspatroon

Om oude gewoontes voor eens en voor altijd de deur te wijzen werk je samen met een voedingsdeskundige stapsgewijs aan een gezond voedingspatroon.

Wekelijks ontvang je op maat gemaakte voedingsschema’s afgestemd op jouw wensen en behoeften. Na een persoonlijk traject ben je in staat om een gezond voedingspatroon aan te houden én te genieten van het leven. Daar heb je niets of niemand meer voor nodig. Nooit meer!

Vijf tips voor een gezond voedingspatroon

Eet…

 1. Minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit.
  Dát is het dagelijks vastgestelde minimum. Zo verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2.
 2. Vooral volkoren
  Denk hierbij aan producten zoals volkoren pasta, volkorenbrood of zilvervliesrijst.
 3. Meer plantaardig en minder vlees.
  Zo draag je niet alleen een steentje bij aan het milieu het is ook beter voor je lichaam. Varieer met vis, peulvruchten, noten, ei en vlees. Helemaal geen vlees kan natuurlijk ook.
 4. Zachte en vloeibare vetten
  Het is goed voor je bloedvaten. Je kunt hierbij denken aan olie en halvarine.
 5. Niet te veel en niet te vaak
  Eet 3-5 keer per dag iets kleins en 3 keer per dag iets groots.

Gezond eten en je mentale gezondheid

Studies hebben aangetoond dat de consumptie van gezonde voeding zoals groenten en fruit essentieel is voor een goede mentale gezondheid. Een gezonde geest heeft een gezond lichaam nodig. Gezond eten zal je helpen geestelijk en lichamelijk beter te voelen. Wij helpen je graag met een op maat gemaakt voedingsschema.

Ja, ik wil meer informatie over gezonde voeding om af te vallen

Wil jij nu ook eens definitief afrekenen met jouw overtollige kilo’s? Ben je al die repen, shakes en afslankmiddeltjes zat en bereid om met gezonde voeding af te vallen?

Vul dan hier ons contactformulier in en wij bellen jou binnen 1 werkdag op. De personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging kan je dan alles vertellen over ons bewezen Fit for Life programma en de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een gezonder leven.

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Wat zijn dynamische stretches
Maak jezelf fysiek én mentaal sterker door wandelen in de natuur
8 tips om een ochtendmens te worden en je fitter te voelen!

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen