Fitness schema voor meer spiermassa

Zoek je een fitness schema om meer spiermassa mee op te bouwen? Er zijn op internet ontzettend veel fitness schema’s te vinden om meer spiermassa op te bouwen. Maar welk schema werkt nou het beste? Die vraag is niet direct te beantwoorden, omdat ieder lichaam anders reageert op een schema om meer massa mee te ontwikkelen.
 

Een kracht en massa schema, hoe werkt dat?

Een kracht en massa fitness schema gebruik je over het algemeen pas nadat je enige ervaring hebt opgedaan met verschillende beginners schema’s. Een kracht schema bestaat vaak uit een combinatie van basis oefeningen zoals bankdrukken, deadlifts en squats en een laag aantal herhalingen. Hiervoor is het belangrijk dat je een goede basis hebt ontwikkeld om dit op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren.

Je werkt met een schema voor meer spiermassa zoals gezegd met basis oefeningen aangevuld met isolatie oefeningen zoals een bicep curls en tricep extensions. De islolatie oefeningen doe je bij voorkeur na de compound of basis oefeningen om extra focus te geven aan een bepaalde spiergroep.
Het lage aantal herhalingen zorgt ervoor dat de dichtheid van de spier vergroot, dit zorgt ervoor dat de spier sterker wordt. 

Een persoonlijk fitness schema voor meer spiermassa

Onze ervaren personal trainers kunnen jou helpen met een fitness schema op maat om meer spiermassa te ontwikkelen. Na een persoonlijke intake worden jouw doelen vastgesteld en gaan wij aan het werk om jou een schema te geven waar jij deze doelen mee kunt gaan behalen. Ook wanneer je nog niet zoveel ervaring met fitness hebt helpen wij je om jouw uiteindelijke doel op een verantwoorde manier te bereiken. Wij geven je zelfs de mogelijkheid om thuis bepaalde oefeningen uit te voeren. Dit alles zorgt ervoor dat je bij Personal Fitness Nederland altijd jouw doelen behaald, wij geven hier zelfs onze unieke resultaat garantie op! Pas als jij tevreden bent dan zijn wij dat ook.
 

Gemotiveerd spieren opbouwen

Alles start met motivatie. Als je niet echt gemotiveerd bent, dan wordt het heel moeilijk om spiermassa op te bouwen. Om spiermassa op te bouwen, moet je je namelijk heel consequent aan je schema houden. Ben je slordig met je schema, sla je trainingen over, houd je je slaappatroon niet in de gaten of mag je van jezelf net iets te vaak een cheat day? Dan breek je af wat je eerder hebt opgebouwd en kun je die spieren wel vergeten. 
 

Krachttraining met een trainingsschema

Spieren opbouwen doe je natuurlijk met krachttraining. Maar als je steeds maar dezelfde oefeningen doet, blijft je spiermassa op een gegeven moment hetzelfde. Je moet je oefeningen, het aantal herhalingen en de belasting dus steeds aanpassen. Maak daarom gebruik van een trainingsschema. Als je traint volgens een goed schema, weet je dat je verantwoord opbouwt. Je kunt eenvoudig meten of je vorderingen gelijklopen met wat je volgens het schema mag verwachten, waardoor je ook op tijd kunt bijsturen. Met een schema weet je precies of je op de goede weg zit om je doel te halen.


 

De juiste voeding om spiermassa op te bouwen

Alleen krachttraining is niet voldoende om spiermassa op te bouwen. Je moet ook je voeding aanpassen. In de opbouwfase eet je meer dan je eigenlijk nodig hebt. Je moet alleen wel opletten wat je dan precies eet. Je hebt een juiste balans van macronutriënten nodig. Macronutriënten zijn eiwitten, koolhydraten en vetten.

Spieren hebben vooral eiwitten nodig om te groeien. Je hebt 1,4 tot 1,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig om echt meer spiermassa op te bouwen. Dus een man van 80 kilo heeft zo’n 115 tot 145 gram eiwitten per dag nodig. Maar vergeet ook de koolhydraten en de gezonde vetten niet. Je spieren hebben namelijk ook energie uit koolhydraten nodig om te groeien en vetten zijn onmisbaar bij de cel-opbouw van je spieren. Welke verdeling van macronutriënten je precies nodig hebt, hangt af van je lichaamstype.
 

Slapend spieren opbouwen

Zo werkt het natuurlijk niet helemaal, maar om spiermassa op te bouwen, heb je voldoende slaap nodig. Om je spieren te laten groeien, heb je namelijk testosteron en groeihormoon nodig en die maakt je lichaam aan terwijl je slaapt. Slaap je te weinig, dan heb je minder van deze hormonen in je lijf en wordt het moeilijker om spiermassa op te bouwen. Bovendien herstelt je lijf tijdens het slapen en als je uitgerust gaat trainen, heb je minder kans op blessures. Hoeveel slaap je nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon. Als je ’s ochtends uitgerust wakker wordt, heb je voldoende slaap gehad.
 

Gezonde leefstijl en verantwoord eetpatroon

Wij geloven dat een gezonde geest in een gezond lichaam zit. Een gezonde leefstijl en verantwoord eetpatroon zijn hierbij van belang. Door ons bewezen en succesvolle fitness- en lifestyle Fit for Life programma hebben wij een positieve invloed op het geluk en de vitaliteit van onze sporters. En dat is waar wij het allemaal voor doen.  
 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Wil je graag meer weten over de juiste lifestyle om spiermassa op te bouwen? Of wil je een op maat gemaakt trainings- en voedingsschema? Ons team van personal trainers, mental coaches en voedingsadviseurs staat voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Uiteraard zijn we ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om gebruik te maken van de gratis proefweek. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

  • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant: 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum