Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Waarom fitness goed is om af te vallen

Fitness is goed om af te vallen

Waarom fitness goed is om af te vallen

Ben je gemotiveerd om af te vallen, maar wil je dat niet doen aan de hand van een crashdieet? Wil je wel graag doorpakken en blijvend gewicht verliezen? Natuurlijk speelt gezonde voeding daarin een rol. Maar voldoende beweging is daar ook erg belangrijk bij. Daarom vertellen wij je in dit blog waarom fitness een goede match is met jouw beslissing om af te vallen.

Wat is fitness en hoe helpt het om af te vallen?

Om af te vallen en afscheid te nemen van overtollige kilo’s starten veel mensen met fitness. Maar wat is dat precies? Kort door de bocht betekent het eigenlijk gewoon dat je traint voor een gezond lichaam. Meestal gebeurt dat in de sportschool. Zo kun je op de loopband en crosstrainer werken aan je conditie. En zijn er apparaten en gewichten aanwezig waarmee je door oefeningen je spieren versterkt. Ook is er tegenwoordig een scala aan groepslessen. Denk aan Zumba, buikspierkwartier, pilates of spinning; er is voor ieder wat wils.

Tips om af te vallen met fitnessen

Fitnessen om af te vallen kent eigenlijk twee variaties: krachttraining en cardiotraining. Je kunt kiezen voor één van de twee. Maar een combinatie van beiden is nóg effectiever om jouw strijd tegen de kilo’s aan te gaan.

 1. Fitness kent eigenlijk twee vormen: krachttraining en cardiotraining. Je kunt kiezen voor één van de twee. Maar een combinatie van beiden is nóg effectiever tegen overtollig gewicht. En het is makkelijk: ga hardlopend of snelwandelend naar de sportschool. Doe daar een krachttraining. En loop daarna weer terug naar huis. Zo heb je gelijk je warming-up en cooling-down gehad.
 2. Stel een plan op. Aan de hand van een uitgewerkt trainingsschema weet je iedere dag wat je te doen staat, zodat jouw gevecht tegen de kilo’s duidelijk is.
 3. Houd haalbare doelen voor ogen. 10 kilo afvallen in 2 maanden? Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Stel jezelf realistische doelen, zodat trainen en het behalen van je doelen ook leuk blijft.
 4. Begin rustig aan. Bouw je (aantal) trainingen rustig op. Zo kan je lichaam wennen je nieuwe leefstijl.
 5. Plan je trainingen in. Het is namelijk erg gemakkelijk om excuses te bedenken waarom je niet zou kunnen gaan. Het inplannen van je trainingen is dan ook een stok achter de deur.
 6. Zoek een maatje. Samen ben je namelijk gemotiveerder dan alleen. En het is ook nog eens gezellig.
 7. Voer de oefeningen veilig en goed uit. Houd je een verkeerde houding aan? Dan is dit erg slecht voor je lichaam. Weet je niet precies wat je moet doen? Schroom dan niet om iemand in de sportschool aan te spreken.
 8. Drink genoeg water. Zo houd je je lichaamsvocht op peil tijdens en na al die noeste arbeid.

Voordelen van fitness om af te vallen

Ben je nog niet overtuigd om je sportschoolcarrière (nieuw) leven in te blazen? Dan zetten we hier nóg wat extra voordelen voor je op een rij.

1. Een fitter lichaam
Wanneer je start met fitness om af te vallen, bouw je natuurlijk ook spieren op. Dit zorgt voor een fitter lichaam. Zo ben je minder vermoeid na een geleverde inspanning zoals traplopen, spelen met je (klein)kinderen of na een flinke wandeling.

2. Sterkere botten
Fitness zorgt niet alleen voor meer spiermassa in je lichaam. Ook je botten worden sterker. Dit voorkomt ontkalking ervan op latere leeftijd. Hierdoor heb je minder snel kans op breuken en andere botklachten.

3. Goed voor het brein
Fitness helpt niet alleen om af te vallen. Het is ook nog eens goed voor je hersenen. Beweging vermindert stress, verbetert je geheugen en slaap en verhoogt ook nog eens je weerstand.

Fitness-begeleiding om af te vallen

Vind je het lastig om te bepalen welke oefeningen je moet doen om af te vallen met fitness? Of heb je geen idee hoe je bepaalde oefeningen juist en veilig uitvoert? Met persoonlijke begeleiding lukt dit wel. Zo krijg jij professionele ondersteuning bij het behalen van jouw individuele doelen. Bij Personal Fitness Nederland helpen we je daar graag bij. Zo bieden we met ons Fit for Life-programma personal training aan, krijg je voedingsadvies op maat én staat er een mental coach voor je klaar om je bij iedere uitdaging te helpen. Je kunt dit programma nu een week vrijblijvend uitproberen, zonder kosten of eventuele verplichtingen. Heb je interesse? Meld je hieronder aan voor een gratis proefweek bij een van onze studio’s bij jou in de buurt

Gratis Proefweek

Fitness om af te vallen is meer dan bewegen alleen

Als je denkt aan fitness om af te vallen, dan denk je misschien aan sessies in de sportschool of op de atletiekbaan. Maar een fit lichaam is meer dan een lichaam dat voldoende beweging krijgt en fysiek sterk is. Een gezond lichaam krijgt alle voedingsstoffen binnen die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren en is ook mentaal sterk, om momenten van zwakte te kunnen weerstaan. Kom je bij ons fitnessen om af te vallen, dan besteden we aan al deze aspecten aandacht. Door jou alle tools aan te rijken om gezond te worden en slank te blijven, is de kans dat je slaagt en doorzet veel groter.

Fitness om af te vallen met drie pijlers

Fitness bestaat uit meer bewegen, gezond eten en een positieve instelling. Je krijgt bij ons een persoonlijke coach aangewezen die samen met jou aandacht besteedt aan deze drie pijlers.

 • Beweging: je coach organiseert uitdagende en gevarieerde training sessies in onze sportschool en buiten.
 • Gezond eten: hij of zij licht je in onze studio voor over wat gezond en gebalanceerd eten is en welke eetgewoonten aansluiten bij jouw leven.
 • Mindset coaching: door middel van mindset coaching sessies zorgt jouw persoonlijke begeleider ervoor dat je de kracht en het doorzettingsvermogen ontwikkelt om je doelen te bereiken en te handhaven.

Een gratis proefweek

Klinkt dit interessant maar heb je nog twijfels of vragen over onze fitness methode om af te vallen? Kom dan langs bij één van de 94 Personal Fitness Nederland studio’s die ons land rijk is en maak gebruik van de gratis proefweek. Daarna weet je of om af te vallen fitnessen bij ons de juiste keuze is. Met een 100% tevredenheidsgarantie en meer dan 90.000 tevreden klanten, denken wij van wel.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
4 dagen geleden
Studio Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen