Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Fitness groepstraining

Fitness groepstraining

Wil je graag gaan sporten, maar zie je jezelf niet direct in de gewichten hangen, hardlopen of een andere teamsport doen? Denk dan eens een fitness groepstraining. We vertellen je graag wat meer over deze groepslessen.

Wat is een groepstraining?

De naam zegt het eigenlijk al: een groepstraining is een training die je in een groep doet. Er staat een docent of een trainer voor de groep die dingen voordoet en uitlegt wat je precies moet doen. Train je individueel, dan werk je heel gericht aan je eigen doelen. Bij een groepstraining staat een algemeen doel centraal. Kies de groepstraining die het beste bij jouw persoonlijke doelen past.

Soorten groepstrainingen

Als je kijkt naar die algemene doelen waar je in een groepstraining aan werkt, dan kun je vijf verschillende soorten groepstrainingen onderscheiden:

 • Conditielessen
  Dit zijn lessen waarbij je vooral aan je conditie werkt. Voorbeelden van conditielessen zijn spinning en steps.
 • Krachtlessen
  Bij krachtlessen werk je aan verschillende spiergroepen. BBB-lessen zijn daar een voorbeeld van of trainingen waarbij je met een barbell werkt.
 • Danslessen
  Bij de danslessen staat lekker bewegen centraal, je leert hier dus geen danstechnieken. Voorbeelden van fitnessdanslessen zijn Zumba of een latin dance work-out. Je werkt hierbij aan conditie en coördinatie.
 • Body & Mind-lessen
  Dit zijn lessen waarbij je werkt aan lichamelijke en mentale kracht en de balans daartussen centraal staan. Voorbeelden zijn yoga en pilates.
 • Fightlessen
  Bij fightlessen maak je gebruik van technieken uit de vechtsport. Een voorbeeld van een figtles is piloxing, een combinatie van pilates, dans en boksen. Een ander voorbeeld is een kickbag work-out, waarbij je de technieken uit kickboksen gebruikt en met een bokszak werkt. Bij een fightles werk je aan conditie, coördinatie en kracht.

Circuit groepstraining

Vind je de oefeningen op de apparaten in de sportschool leuk en wil je graag in een groep trainen? Dan is een circuittraining wat voor jou. Je doorloopt in groepsverband een fullbodyschema. Je doet dus verschillende oefeningen waarbij je alle spiergroepen in je lichaam traint. Daarnaast werk je aan je conditie, omdat je tussen de oefeningen geen rust neemt. Omdat je in een groep traint, ga je misschien net even dat stapje verder.

Voordelen van een groepstraining

We zetten de voordelen van een groepstraining hieronder voor je op een rijtje.

 • Je sport in een groep
  Als je wel graag in een groep sport, maar niets hebt met traditionele teamsporten als hockey en voetbal, dan is een groepstraining ideaal. Je werkt samen aan hetzelfde doel: fit worden en blijven
 • Een groepstraining is goed voor je sociale contacten
  Als je in een groep sport, doe je vanzelf nieuwe contacten op. Heel fijn als je bijvoorbeeld als student net op kamers bent gegaan of als je net verhuisd bent naar een stad waar je nog niet zo veel mensen kent.
 • Je kunt het met een hele groep vrienden of vriendinnen doen
  Wil je graag samen met een groep vrienden of vriendinnen iets actiefs gaan doen? Dan kunnen jullie samen deelnemen aan een groepstraining. Supergezellig en heel veel stokken achter de deur. Probeer maar eens in je appgroepje te zeggen dat je niet komt, omdat je liever op de bank blijft liggen Netflixen.
 • Het is goedkoper dan personal of duo training
  Groepstrainingen zijn goedkoper dan sporten met een personal trainer.

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 17.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen