Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Sporten tijdens zwangerschap

Sporten tijdens je zwangerschap: mag dat wel? En tot op welke hoogte is het toegestaan? Is het wel verstandig, al dat springen en die lichamelijke belasting met een kindje in je buik? Wij stellen je gerust: niets is minder waar!

Sterker nog: sporten tijdens je zwangerschap doet wonderen! Voorbeelden van ongemakken die dankzij het bewegen met een foetus in je buik verholpen worden, zijn onder andere een verminderde rugpijn, meer controle over je blaas, minder gewichtstoenameZwanger sporten en een verkleinde kans op een postnatale depressie. Ook hebben sportende moeders in wording meestal een korte bevalling (dit kan enkele uren schelen met niet-sportende zwangere vrouwen!), verloopt deze vaak niet via een keizersnede en is de kans op een doodgeboorte relatief klein. Bovendien brengt het ook gezondheidsvoordelen voor je baby met zich mee, zoals een betere lichaamsdoorbloeding en een goede zuurstoftoevoer naar de foetus.

Geschikte sporten tijdens de zwangerschap

Natuurlijk is het belangrijk dat je je in deze periode niet te veel op de hals haalt. Zwemmen en wandelen zijn goede en veilige opties, maar ook ons Fit For Life-programma biedt een mooie uitkomst met onder andere personal training, voedingsadvies, een wekelijks trainingsschema en mentale steun. Sluit vechtsporten en wandklimmen voorlopig uit om harde stoten tegen je buik te voorkomen. Ook oefeningen om je rechte buikspieren te trainen, zoals sit-ups, zijn in tijden van zwangerschap niet aan te raden.

Do’s tijdens je zwangerschap

Heb je eenmaal je ideale sport gekozen, wees dan altijd alert op alarmerende signalen als een hoge hartslag en lichaamstemperatuur. In beide gevallen geldt de vuistregel: train niet totdat je uitgeput bent. Vul een verantwoorde dag sporten aan met voeding die rijk is aan koolhydraten en vergeet niet om iedere twintig minuten met een glas koud water te pauzeren. Door ten minste zo’n 150 minuten per week te blijven sporten is er niets aan de hand. Door in zee te gaan met een van onze personal trainers, weet je zeker dat het sporten tijdens je zwangerschap op een veilige en prettige manier verloopt.

Ja, ik wil alle (start)informatie ontvangen↓

Vul dan nu onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

 • * velden zijn verplicht.

 

Wellicht vind je dit ook interessant
 

Personal trainer voor vrouwen

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.