Nekklachten? Zó ontstaan ze en zó kom je er vanaf ✔️

Nekpijn is een vervelende klacht en komt bij zowel jongeren als ouderen veel voor. Ongeveer 2 op de 3 mensen heeft in zijn of haar leven weleens last van nekpijn. De oorzaken hiervan lopen uiteen. Van een verkeerde lichaamshouding of overbelasting tot aan slijtage of een ongeluk waarbij de nek een flinke klap heeft gekregen. Je leest hier alles over het hoe en wat van nekklachten én tips om er zo snel mogelijk vanaf te komen.
 

Wat zijn nekklachten?

Pijn in de nek is meestal afkomstig uit de bewegende delen van de hals: de spieren, de banden en de kleine gewrichten. Nekpijn is vaak een zeurende pijn die je voelt aan één of beide kanten van je nek of bovenop je schouders. Dit soms met als gevolg dat je je hoofd minder goed kunt draaien. Omkijken tijdens het fietsen of autorijden kan dan bijvoorbeeld lastig zijn. Vanuit je nek kun je ook last krijgen van hoofdpijn, uitstralende pijn naar je armen en tintelingen in je hand of vingers. Soms leidt het ook tot minder kracht in je hand of de beweging van je arm niet meer goed kunnen sturen.
 

Hoe ontstaan nekklachten?

Nekklachten ontstaan meestal doordat je een verkeerde beweging maakt, te lang in een verkeerde houding zit, staat of ligt, óf als gevolg van stress of spanning. Een andere oorzaak van nekklachten kan letsel zijn. Letsel dat je hebt opgelopen tijdens het sporten bijvoorbeeld, of omdat je een ongeluk hebt gehad met een whiplash tot gevolg.
 

Hoe kom ik van mijn nekklachten af?

Meestal verdwijnen nekklachten binnen 6 weken vanzelf. Je versnelt je herstel door – hoe pijnlijk dat soms ook is – in beweging te blijven en risicofactoren te vermijden.

Wanneer jij met nekklachten kampt, is het verstandig om bij jezelf na te gaan hoe die klachten zijn ontstaan. Heb je in een verkeerde houding gestaan, gezeten of geslapen? Dan is het raadzaam om je nek zachtjes los te (laten) masseren. Ook warmte kan in dit geval je klachten verlichten. Leg een warme doek in je nek of gebruik hiervoor een speciaal kersenpitkussen.

Heb jij je nek overstrekt of kamp je met stress die in je nek geschoten is? Dan is het juist verstanding om je nek te koelen om de ergste pijn te bestrijden. Let wel, doe dit niet te lang; zo’n 15 minuten is voldoende. Daarnaast is het van belang dat je het ijs nooit direct op je huid legt. Doe er bijvoorbeeld een theedoek omheen. Na een kwartier ruil je het ijs in voor een warme doek. Dit om je spieren weer te laten ontspannen. Je kunt ze eventueel ook masseren.
 

Heb jij last van nekklachten?

Struggle jij al een tijdje met de vraag hoe je van je nekklachten af komt? Laat dan hieronder jouw gegevens achter. Binnen 1 werkdag nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek. En wie weet werken we dan binnenkort met een gedegen aanpak stapsgewijs naar een pijnvrij leven toe; een leven zónder nekklachten!

  • * velden zijn verplicht.


 

Wellicht ook interessant: 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Nu 6 maanden na start ben ik 20 kg afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik voel me goed en vind sporten nu echt leuk!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum