Hoe kan ik mijn bloeddruk verlagen?

Als je last hebt van een hoge bloeddruk is sporten goed. Uit onderzoek blijkt dat de bloeddruk daalt tijdens het sporten. Wij van Personal Fitness Nederland adviseren dan ook om minimaal 2,5 uur per week matig tot intensief te bewegen om je bloeddruk te verlagen. Doorat je bij ons onder begeleiding sport, loop je geen risico’s én kan jij je hoge bloeddruk verlagen door te sporten. Lees hieronder meer.
 

Omgaan met een hoge bloeddruk

Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk als je last hebt van een hoge bloeddruk. Zo kan de bloeddruk al dalen door een gezond(er) en gevarieerder voedingspatroon aan te nemen, goed op je gewicht te letten en meer te bewegen. Bij Personal Fitness Nederland zijn wij gespecialiseerd in zowel voeding als beweging op maat.
 

Hoge bloedruk verlagen door sporten

Bij Personal Fitness Nederland werken we met het Fit for Life programma. Dit door ons ontwikkelde en bewezen programma is opgebouwd uit drie pijlers: gezonde voeding, voldoende beweging en mental coaching. Met wekelijks wisselende, uitdagende trainingen van onze coaches, op maat gemaakte voedingsschema’s samengesteld door een voedingsconsulent en de nodige mental coaching sessies werken we stapsgewijs toe naar de eindstreep: een gezondere versie van jezelf mét een lagere bloeddruk.
 

De risico’s van een hoge bloeddruk

Het vervelende van een hoge bloeddruk is dat het op zichzelf geen klachten geeft maar wel een risicofactor vormt voor een hersenbloeding, hartaanval, hartfalen en plotseling overlijden. Daarom is het van belang dat de bloeddruk preventief op een gemiddeld niveau wordt gehouden. Bij Personal Fitness Nederland begeleiden wij je graag om je hoge bloeddruk te verlagen door te sporten.
 

Bloeddruk verlagen door beweging

Hoe zorgt beweging er nou voor dat je bloeddruk zakt? Tijdens het bewegen zijn er verschillende complexe mechanisme aan het werk die ervoor zorgen dat de bloeddruk verlaagt. Tevens zorgen deze mechanisme ervoor dat de negatieve effecten ervan beperkt worden. Dit komt doordat bij fitte mensen die bewegen, de bloedvaten zich minder vernauwen. Hierdoor krijgt het bloed meer ruimte en daardoor daalt de bloeddruk. Ook onderdrukt bewegen de lichte ontstekingsreactie, wat vaak voorkomt bij mensen met een hoge bloeddruk. Deze ontstekingsreacties kunnen anders leiden tot gezondheidsproblemen. De personal trainers van Personal Fitness Nederland zijn op de hoogte van alle factoren die invloed kunnen hebben op jouw gezond. Je bent bij ons in goede handen.
 

Let’s go for (f)it!

Wil jij aan de slag met je algehele gezondheid zonder risico’s te lopen op complicaties? Dan gaan onze trainers graag met jou aan de slag. Vul hierover jouw contactgegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

  • * velden zijn verplicht.


 

Wellicht vind je dit ook interessant: 

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Nu 6 maanden na start ben ik 20 kg afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik voel me goed en vind sporten nu echt leuk!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum