Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws

Bloeddruk verlagen

Bloeddruk verlagen

Als je last hebt van een hoge bloeddruk is sporten goed. Uit onderzoek blijkt dat de bloeddruk daalt tijdens het sporten. Wij van Personal Fitness Nederland adviseren dan ook om minimaal 2,5 uur per week matig tot intensief te bewegen. Doorat je bij ons onder begeleiding sport, loop je geen risico’s én kan jij je hoge bloeddruk verlagen door te sporten. Lees hieronder meer.

Omgaan met een hoge bloeddruk

Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk als je last hebt van een hoge bloeddruk. Zo kan de bloeddruk al dalen door een gezond(er) en gevarieerder voedingspatroon aan te nemen, goed op je gewicht te letten en meer te bewegen. Bij Personal Fitness Nederland zijn wij gespecialiseerd in zowel voeding als beweging op maat.

Hoge bloedruk verlagen door sporten

Bij Personal Fitness Nederland werken we met het Fit for Life programma. Dit door ons ontwikkelde en bewezen programma is opgebouwd uit drie pijlers: gezonde voeding, voldoende beweging en mental coaching. Met wekelijks wisselende, uitdagende trainingen van onze coaches, op maat gemaakte voedingsschema’s samengesteld door een voedingsconsulent en de nodige mental coaching sessies werken we stapsgewijs toe naar de eindstreep: een gezondere versie van jezelf mét een lagere bloeddruk.

De risico’s van een hoge bloeddruk

Het vervelende van een hoge bloeddruk is dat het op zichzelf geen klachten geeft maar wel een risicofactor vormt voor een hersenbloeding, hartaanval, hartfalen en plotseling overlijden. Daarom is het van belang dat de bloeddruk preventief op een gemiddeld niveau wordt gehouden. Bij Personal Fitness Nederland begeleiden wij je graag om je hoge bloeddruk te verlagen door te sporten.

Werking van beweging

Hoe zorgt beweging er nou voor dat je bloeddruk zakt? Tijdens het bewegen zijn er verschillende complexe mechanisme aan het werk die ervoor zorgen dat de bloeddruk verlaagt. Tevens zorgen deze mechanisme ervoor dat de negatieve effecten ervan beperkt worden. Dit komt doordat bij fitte mensen die bewegen, de bloedvaten zich minder vernauwen. Hierdoor krijgt het bloed meer ruimte en daardoor daalt de bloeddruk. Ook onderdrukt bewegen de lichte ontstekingsreactie, wat vaak voorkomt bij mensen met een hoge bloeddruk. Deze ontstekingsreacties kunnen anders leiden tot gezondheidsproblemen. De personal trainers van Personal Fitness Nederland zijn op de hoogte van alle factoren die invloed kunnen hebben op jouw gezond. Je bent bij ons in goede handen.

Let’s go for (f)it!

Wil jij aan de slag met je algehele gezondheid zonder risico’s te lopen op complicaties? Dan gaan onze trainers graag met jou aan de slag. Vul hierover jouw contactgegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

 • * velden zijn verplicht.

 

* Personal Fitness Nederland doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren van persoon tot persoon.

 

Nieuws

 • Informatie over Personal Training

  Hoe belangrijk vind jij het om gezond en fit door het leven te gaan? Dat je g...

  Lees meer
 • Wij zoeken Personal Trainers / Lifestyle Coaches

  Wil jij iedere dag bezig zijn met sporten, gezondheid en mensen begeleiden en...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Ilona (35)

  "Ik ben enorm trots op wat ik de afgelopen tijd heb bereikt. En weet zeker dat ik deze levensstijl ga aanhouden!"

  Ilona (35)
 • Yolanda (42)

  "Met mijn drukke baan zijn de (thuis)trainingen ideaal te combineren. Ik ben nu in totaal 18 kilo kwijt!"

  Yolanda (42)
 • Andre (47)

  "Ik voel me fitter en sterker en hierdoor ervaar ik minder stress. Jongens bedankt!"

  Andre (47)
 • Jeroen (35)

  "Ik zit lekker in mijn vel, kan trappen op rennen zonder buiten adem te raken, en ben sterker dan ik in jaren ben geweest."

  Jeroen (35)
 • Resi (22)

  "Ik wilde al een tijdje afvallen maar wist dat ik het niet alleen zou kunnen. De coaches hebben mij echt gesteund en geholpen."

  Resi (22)

* Specifieke resultaten kunnen niet worden gegarandeerd. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.