In deze blog lees je alles over hoe je, terwijl je een gezond voedingspatroon naleeft, kunt genieten tijdens een gezellig avondje uit eten met vrienden of familie.
Keuzes maken
Wanneer je in een restaurant gaat eten, wordt er vaak een 3-gangen menu aangeboden. Als je op zo’n avond je calorie inname wilt controleren, doe je er goed aan om keuzes te maken. Neem je het voorgerecht, pak dan niet ook een cheesecake als dessert. Door keuzes te maken kun je de inname van calorieën prima controleren.
Kies voor de gerechten die passen binnen jouw voedingsschema
In een restaurant valt vaak genoeg te kiezen. Selecteer de gerechten zó dat ze enigszins binnen jouw voedingsschema passen, denk bijvoorbeeld aan een heldere bouillon als voorgerecht en zalm of een biefstukje met salade bij het hoofdgerecht.
Let op de bijgerechten
Een mandje stokbrood met kruidenboter bij het voorgerecht en een schaaltje friet of aardappels bij het hoofdgerecht is al snel verleidelijk. Je eet hier dan ook vaak stiekem meer van dan gepland, waardoor je extra calorieën binnen krijgt. Vraag in plaats van friet of aardappelen om een extra portie warme groente of salade. Dit is vaak geen probleem!
En dan het toetje
De eerste vraag die je jezelf kan stellen wanneer de ober langskomt met de vraag of je nog een nagerecht wil, is: ‘heb ik daadwerkelijk nog trek?’ Vaak zal het antwoord hierop ‘nee’ zijn. Als het antwoord hierop ‘ja’ is, kun je kijken wat de mogelijkheden zijn voor een klein dessert. Tips hiervoor zijn om het nagerecht te delen met een tafelgenoot of bij de bediening te vragen naar één bolletje ijs of een kleine bonbon. Neem er een koffie of thee bij en je hebt toch een heerlijk, maar klein nagerecht.
Pak de draad gewoon weer op
Na een gezellige avond is het belangrijk om je normale ritme weer verder op te pakken. Heb je wat minder bewust gekozen dan dat je voorafgaand gepland had? Geen paniek! Pak de draad weer op en ga de volgende dagen vooral niet compenseren. Dit zorgt ervoor dat je minder goede voedingsstoffen binnen krijgt, dat je je minder energiek voelt en je krijgt door het hongergevoel juist eerder de neiging om ongezonde keuzes te maken. Door ook je ‘buiten de deur maaltijden’ in te vullen in de voedingsapp, ben je bewust van je voedingsinname en pak je de draad zo weer op!
Wil jij hier meer over weten? Vraag dan een gratis intakegesprek aan!
Wil jij hier meer over weten en een persoonlijk advies? Meld je dan nu gratis aan voor een intakegesprek bij de dichtstbijzijnde studio. Onze experts staan persoonlijk voor je klaar!
Gratis intakegesprek!
Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.
Gerelateerde artikelen
Personal trainer voor vrouwen met obesitas
Ben je op zoek naar een personal trainer voor vrouwen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor vrouwen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor vrouwen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.
Personal trainer voor mannen met obesitas
Ben je op zoek naar een personal trainer voor mannen met obesitas? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben verschillende behandelingen voor mannen met obesitas. Onze personal trainers zullen je ondersteunen bij het opbouwen van een gezond eetpatroon in combinatie met oefeningen op maat. Dit programma is speciaal samengesteld voor mannen met obesitas. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en de gewenste doelen gaan we samen met jou aan de slag naar een gezondere levensstijl zonder obesitas.
Zo word jij weer fit na een coronabesmetting
Ondanks dat de grote piek al een tijdje achter de rug is, heerst corona nog steeds. Heb je last van een hoestje of een zere keel? Je neemt het zekere voor het onzekere en brengt een bezoek aan de GGD of tovert de zoveelste zelftest uit de kast. En ja hoor: geveld door corona. De meesten zijn hier na maximaal 2 weken weer helemaal van hersteld. Maar sommigen kampen langdurig met klachten. We spreken in dat geval van long-covid. Je bent dan volledig hersteld van het virus, maar ervaart een flinke nasleep. Lees in dit artikel hoe je weer conditie kunt opbouwen na corona.
Aan de slag met een gezondheidscoach, iets voor jou?
Wil jij ook graag een gezonde geest en een vitaal lichaam? Maar weet je niet goed hoe je dat zelfstandig aan moet pakken? Dan is samenwerken met een gezondheids-coach misschien wel iets voor jou. Wat een gezondheidscoach precies doet? En hoe deze jou kan helpen? Wij leggen het je uit.