Wanneer vetverbranding het doel is, kan een fitnessschema uitkomst bieden. Een vastgesteld beweegritme geeft houvast en geeft inzicht in wat wél en wat niet voor jouw lichaam werkt. Er zijn vele schema’s te vinden, dus er is voor ieder wat wils. Wij vertellen je meer over jouw vetverbranding, effectieve oefeningen en de schema’s die je kunnen helpen je doelen te bereiken.
Hoeveel bewegen?
Wil je vet verbranden, dan zul je moeten bewegen. Wij raden je aan om je in ieder geval aan de ‘beweegnorm’ en de ‘fitnorm’ te houden. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert om minstens 5 dagen per week minimaal een halfuur matig intensief te bewegen. Door een stevige wandeling te maken, bijvoorbeeld. De Fitnorm geeft aan dat minstens 3 dagen per week minimaal 20 minuten zwaar intensief bewegen, zoals hardlopen, de norm zou moeten zijn.
Afslanken
Wil je afslanken, dan zul je echter nog een stapje extra moeten doen. Want wie niet alleen preventief wil bewegen, maar ook de opgebouwde vetreserves wil aanspreken, doet er goed aan om ook aan krachttraining te beginnen. Op die manier raak je immers zo min mogelijk spiermassa kwijt; cruciaal tijdens het afslankproces. Hoe groter de spieren immers zijn, hoe beter ze het energieverbruik in je lichaam op gang houden. En dus verbrand je met meer spiermassa ook meer vet, zelfs als je stilzit.
Train 2x per week
Twee keer per week aan krachttraining doen is voldoende om de vetverbranding in jouw lichaam goed op gang te houden. Intervaltraining is tevens een goede keuze. En ook met wat extra matig intensieve trainingen kun je al de nodige vetmassa verliezen; wat vaker stevig doorwandelen of -fietsen dus. Wij bieden je hierbij graag de helpende hand.
Oefeningen voor vetverbranding
Er zijn vele oefeningen die aan vetverbranding kunnen bijdragen. Voor al deze oefeningen kun je in een van onze studio’s terecht. Wil je vet verbranden, dan is een middagje aan de slag gaan met een personal trainer dus geen overbodige luxe. Wij zetten wat geschikte oefeningen voor je op een rijtje:
Touwtjespringen
Wie is er niet groot mee geworden; springtouwen. Maar waar je je vroeger op het schoolplein of in de achtertuin waarschijnlijk niet van bewust was, is dat het niet alleen een spelletje was, maar ook een manier van gedegen trainen. Springoefeningen zijn ideaal voor de spieropbouw en het verbeteren van je conditie. En het kost weinig tijd, want met iedere dag een paar minuten springen kom je al een heel eind!
Ook bij touwtjespringen geldt dat opbouwen key is. Begin dus bijvoorbeeld met 3 keer 1 minuut springen en zet tijdens de tweede set tijdelijk een flink tandje bij. Je kunt vervolgens gaan uitbouwen naar 3 keer 2 minuten springen. Of een extra set. Het kost relatief weinig tijd, is makkelijk en is na de investering in een springtouw helemaal gratis. Ideaal, als je het ons vraagt.
Cardiotraining
Wie serieus met cardio aan de slag gaat, zal veel vet zien verdwijnen. Serieus is een vereiste, want op een fitnessfiets gaan zitten, een uurtje rustig fietsen en vervolgens weer de sportschool uit stappen, is ontoereikend. Wil je écht veel vet verbranden, ga dan voor intervaltrainingen of intensieve duurtrainingen.
Krachttraining
Je weet het inmiddels, maar we blíjven het herhalen: je spieren verbranden ook calorieën. Wil je vet verbranden, dan zul je er dus aan moeten geloven; krachttraining. Na een zware training met gewichten moeten je spieren immers herstellen. En dat herstellen kost de nodige energie; calorieën. Omdat je in verband met de hersteltijd niet dagelijks dezelfde krachtsoefeningen moet doen, kun je die sessies overigens met cardio combineren. Effect gegarandeerd!
Vetverbranding op de langere termijn
Om ervoor te zorgen dat jouw vetverbranding niet voor even, maar langdurig geoptimaliseerd wordt, is het zaak om een sport- en beweegritme te vinden dat bij je past. Onze gecertificeerde trainers helpen je hier graag bij. Je moet het immers vol kunnen blijven houden. Veel mensen haken af omdat ze onvoldoende plezier aan hun trainingssessies beleven. Geloof ons: dat willen we koste wat kost voorkomen.
Kies jij voor fitness, kies dan dus vooral de apparaten en oefeningen die jij leuk vindt. Alleen op die manier blijf je gemotiveerd. Houd jouw prestaties iedere training bij om de sessies voldoende uitdagend te houden. En je zo ook meteen maakt inzichtelijk wat voor jouw lichaam wel of niet effectief is.
Fitnessschema
Het is mogelijk om je eigen fitnessschema samen te stellen. Maar voor de beginner kan het wat intimiderend zijn en afschrikken. Schroom dus niet om het internet erop na te slaan, want je hoeft het wiel echt geen tweede keer uit te vinden.
Als basis kun je 2 work-outs kiezen, en die ieder 2 keer per week uitvoeren. De ene work-out bestaat uit een aantal sets waarbij je zo veel mogelijk binnen een gezette tijd probeert te doen. Kies dan voor een gewicht waarmee je nét aan 10 herhalingen volhoudt. Met dat gewicht voer je per set 5 herhalingen uit. 5 herhalingen maar, horen we je denken. Maar geloof ons: je bent dadelijk blij dat het bij 5 blijft!
De andere work-out is een combinatie van oefeningen die achter elkaar uitgevoerd worden. Streef ernaar het gewicht wekelijks te verhogen. En als je écht lekker gaat, kun je extra rondes gaan maken.
Kies voor rustdagen na 2 work-outs, om je spieren voldoende tijd te geven voor herstel, óók als je de smaak lekker te pakken krijgt. Op die manier heb je immers optimaal profijt van je gezwoeg én verklein je het risico op overbelasting of blessures. Doe de oefeningen ook met het juiste gewicht; ga niet overdrijven. Want op jouw scherm ziet het er nu misschien eenvoudig uit, maar wacht maar tot je écht aan de slag gaat; het wordt gegarandeerd zweten, kunnen we je vertellen.
Meer informatie ontvangen?
Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en dan bellen wij jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over een gratis intakegesprek en ons Fit for Life programma.
Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een fitter en sterker lichaam!
Gratis intakegesprek!
Vraag een gratis intakegesprek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept.
Gerelateerde artikelen

Afvallen na zwangerschap
Na de bevalling staan veel vrouwen voor de uitdaging om hun gewicht te verliezen, vooral als er tijdens de zwangerschap enkele extra kilo's zijn aangekomen. Het afvallen na de zwangerschap is een proces dat geduld, tijd en de juiste benadering vereist. Het is belangrijk om te onthouden dat elk lichaam anders is en dat er geen "one-size-fits-all" oplossing is. In dit artikel bespreken we gezonde en verantwoorde manieren om af te vallen na de zwangerschap, terwijl je tegelijkertijd voor jezelf en je baby zorgt.

1 kilo per week afvallen: 6 tips!
Afvallen is voor veel mensen een belangrijk doel, maar het kan soms overweldigend lijken. De drang naar snelle resultaten kan verleiden tot ongezonde diëten of extreme methodes, maar het is vaak duurzamer en gezonder om langzaam en gestaag af te vallen.

15 kilo afvallen in de overgang: Zo doe je dat gezond en effectief
De overgang is een fase die veel vrouwen als uitdagend ervaren, zowel lichamelijk als emotioneel. Gewichtstoename is een veelvoorkomende klacht, vaak veroorzaakt door hormonale schommelingen, een tragere stofwisseling en veranderingen in het energieverbruik.

100 kilo afvallen: 8 effectieve tips
Afvallen is nooit een eenvoudige opgave, laat staan wanneer het doel is om 100 kilo kwijt te raken. Deze reis vereist niet alleen fysieke inspanning, maar ook een mentale en emotionele transformatie.