Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Bloedgroepdieet

Bloedgroepdieet

Als je op zoek bent naar een dieet dat bij jou past, dan ben je misschien ook wel het bloedgroepdieet tegengekomen. Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is het bloedgroepdieet?

De Amerikaanse natuurgenezer Peter D’Adamo bedacht het bloedgroepdieet. Volgens hem bepaalt je bloedgroep waar je lichaam behoefte aan heeft en daar zou je je dieet op moeten afstemmen. Het dieet is niet per se bedoeld om af te vallen, het is bedoeld om de processen in je lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Doordat die processen beter werken, kan het wel zo zijn dat je er ook door afvalt. Peter D’Adamo creëerde dit dieet op basis van literatuur die hij heeft gelezen. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat dit dieet ook echt werkt.

Hoe werkt het bloedgroepdieet?

De verschillende bloedgroepen zijn door de jaren heen geëvolueerd. Iedere bloedgroep is dus op een ander moment in de geschiedenis ontstaan. D’Adamo heeft bedacht dat je moet eten wat de eerste mensen met jouw bloedgroep aten. Heb je bloedgroep O, dan stam je af van de jagers en doe je het volgens D’Adamo goed op een dieet met veel vlees. Met bloedgroep A stam je af van landbouwers en dan kun je dus beter vegetarisch eten. Hieronder vind je wat je met jouw bloedgroep het beste kunt eten volgens het bloedgroepdieet.

  • Bloedgroep O

Je stamt af van de jagers en je bent dus een vleeseter met een sterke spijsvertering en een overactief immuunsysteem. Eet vooral mager vlees, gevogelte, vis en schaaldieren zonder chemicaliën. Vul dat aan met olie, noten en zaden, groenten, fruit en sappen. Wat je beter niet te veel kunt eten is zuivel, granen, peulvruchten, gluten, bepaalde groenten zoals rodekool en spruiten, thee, koffie en cola.

  • Bloedgroep A

Met bloedgroep A liggen je roots bij de landbouwers en ben je dus een vegetariër. Je spijsvertering is gevoelig en je immuunsysteem kan veel hebben. Het advies is om vooral plantaardige producten te eten. Peulvruchten, granen, groenten, tofu, fruit, sappen, rode wijn, koffie en thee. Vlees, vis, schaaldieren en zuivel kun je beter laten staan.

  • Bloedgroep B

Je stamt af van de nomaden en je voelt je het beste bij een dieet met veel zuivelproducten. Je spijsvertering en je immuunsysteem kunnen wel tegen een stootje. Het dieet voor bloedgroep B bevat veel zuivelproducten, bladgroenten, vlees, lever, eieren, haver, spel, fruit, sappen en groene thee. Niet zo goed voor je zijn maïs, boekweit, linzen, pinda’s, sesamzaad, gluten, schaaldieren, olie, graanproducten, tomaten, frisdrank en mineraalwater.

  • Bloedgroep AB

Dit is de jongste bloedgroep. Daardoor past deze bloedgroep zich makkelijk aan. Het is een combinatie van bloedgroep A en B. Je spijsvertering is gevoelig. Met een gecombineerde bloedgroep doet een gevarieerd dieet het goed voor je. Eet vooral tofu, vis, zuivel, groene groente, ananas, olijfolie, fruit en sappen. Rood vlees, kidneybonen, zaden, maïs, boekweit, tarwe, zuivel, kip, gerookt of geconserveerd vlees, graanproducten, banaan, sinaasappel, frisdrank en zwarte thee kun je beter laten staan.

Kritiek op het bloedgroepdieet

Zoals we al eerder zeiden, heeft D’Adamo zijn dieet vooral gebaseerd op literatuur. Wetenschappelijk onderzoek heeft nooit aangetoond dat het ook echt werkt. Daarnaast gaat D’Adamo ervanuit dat bloedgroep O ouder is dan bloedgroep A, maar uit recent onderzoek blijkt dat bloedgroep A veel ouder is dan bloedgroep O. Het ontstaan van de verschillende doelgroepen is een van de belangrijkste pijlers onder dit dieet en D’Adamo blijkt daar dus een vergissing in gemaakt te hebben. Bovendien sluiten de diëten hele voedingsgroepen uit. Daardoor krijg je een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, waardoor de processen in je lijf niet meer optimaal verlopen. Dit kan dan weer voor een hoop gezondheidsklachten zorgen.

Gratis proefweek!

Vraag een gratis proefweek aan en dan neemt de personal coach van de dichtstbijzijnde vestiging binnen 24 uur contact met je op om je meer informatie te geven over ons concept en de gratis proefweek. Tijdens de proefweek kan je vrijblijvend kennis maken met je personal trainer en je krijgt een gratis gezondheidscheck met advies én metingen.

Al meer dan 17.000 mensen gingen je voor!

Gratis Proefweek

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen