Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen buik: 5 tips

Afvallen buik: 5 tips

Sta je regelmatig in de sportschool en let je op je voeding, maar krijg je maar geen plattere buik? Dat is heel goed mogelijk. Buikvet wordt gezien als een van de moeilijkste soorten vet om vanaf te komen, maar… met de juiste begeleiding en tools kun je wel degelijk een wasbordje creëren. Benieuwd hoe? In dit blog delen we 5 tips hoe je afvalt rondom je buik. Van gezonde voeding tot effectief trainen. En van voldoende water drinken tot stress vermijden. Je leest er hier alles over.

Tip 1: Drink veel water

Afvallen rondom je buik wordt gemakkelijker wanneer je voldoende water drinkt. Water heeft namelijk een aantal belangrijke functies in het lichaam. Het zorgt niet alleen dat je lichaam schadelijke stoffen afvoert, waardoor deze niet worden opgeslagen. Het stimuleert ook je vetverbranding en vermindert je drang naar eten. Door meer energie te verbranden dan het aantal calorieën dat je binnenkrijgt, worden je vetreserves aangesproken en val je af. Het is dus niet zo dat je enkel door water te drinken afvalt rondom je buik. Maar in combinatie met gezonde voeding en regelmatig bewegen is het wel de sleutel tot succes.

Tip 2: Beweeg regelmatig

Wie vet rondom de buik wil verliezen, moet zich aan voldoende beweging wagen. Het is daarbij van belang dat je niet alleen je buikspieren, maar je hele lijf traint. Hoe dat zit? Buikspieroefeningen zorgen ervoor dat je buikspieren sterker worden, maar dat is niet altijd zichtbaar. Als je een laagje vet rondom je buik hebt, zul je eerst af moeten vallen om die spieren daadwerkelijk te zien. Aangezien je eerst vet op andere lichaamsdelen moet verbranden – buikvet is een hardnekkig soort vet – is het belangrijk je complete lichaam te trainen én gezond te eten. Wil je buikspieroefeningen toevoegen aan je sportroutine? Doe ze dan aan het einde van een training.

Tip 3: Eet gezond

Voldoende drinken en regelmatig bewegen is belangrijk, maar dat is niet alles. Ook gezond eten is van belang voor het afvallen rondom je buik. Wie een gezond voedingspatroon hanteert, verliest buikvet. Je doet er dus goed aan om alcohol, snelle suikers en transvetten te laten staan. Voeding met snelle suikers zorgt voor een opgeblazen gevoel, alcohol verhoogt de opslag van vetmassa en transvetten creëert meer vet rondom je buik. Vraag je je nu af wat je wel mag eten? Onder meer voeding met veel eiwitten. Die zorgen er immers voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt.

Tip 4: Slaap voldoende

Overdag bewegen en gezond eten, ’s avonds voldoende slapen; wie wil afslanken rondom de buik, heeft ook baat bij voldoende slaap. Een slechte nachtrust heeft een negatief effect op je vetverbranding. Te weinig slaap zorgt voor een disbalans in je hormonen, waardoor je de volgende dag meer honger ervaart dan normaal. Het hormoon dat een verzadigd gevoel geeft wordt namelijk nauwelijks tot niet aangemaakt bij weinig slaap.

Tip 5: Vermijd stress

Wist je dat het stresshormoon in je lichaam voor meer vet rondom je buik zorgt? Op het moment dat we stress ervaren, maakt het lichaam een hormoon aan waardoor we meer trek in suikers hebben. Of beter gezegd: in het moment van genot dat ons lichaam door het innemen van suikers ervaart. Het verbaast je dan ook vast niet dat stress vermijden en voldoende ontspannen belangrijke pijlers voor het verliezen van buikvet zijn.

Claim je gratis proefweek

Vet verliezen rondom je buik is dus niet zo makkelijk als je denkt. Het vereist discipline, motivatie én de juiste kennis. Het je het idee dat je er alles aan hebt gedaan om een plattere buik te krijgen, maar is het tot op heden niet gelukt? De coaches van Personal Fitness Nederland staan voor je klaar. Met ons Fit for Life-programma stel je onder begeleiding doelen op en werk je stap voor stap toe naar het behalen ervan. Samen met een coach ga je aan de slag met voeding, beweging én je mentale welzijn.

Denk je nu: het Fit for Life-programma is exact wat ik nodig heb! Dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt nu tijdelijk een gratis proefweek aanvragen. Geef je op via deze link en we benaderen je zo snel mogelijk voor een intakegesprek. Na een week bepaal je zelf of we samen doorgaan of niet. Zonder addertjes onder het gras.

Gratis Proefweek

Afvallen tips buik

Voor tips over afvallen op je buik ben je bij ons aan het juiste adres. Om op een gezonde wijze af te vallen, dien je over de nodige kennis te beschikken. Die hebben wij als Personal Fitness Nederland in huis. Afvallen draait namelijk niet alleen om calorieën verbranden. Om effectief af te vallen, spelen meerdere aspecten een belangrijke rol. Onze persoonlijke begeleiding bestaat uit uitdagende trainingen, coachingsessies en allerlei tips over buik afvallen. Op die manier helpen we jou naar het gewenste gewicht.

Persoonlijke doelen

Op basis van jouw wensen en persoonlijke doelen, stellen we een plan van aanpak op. In dit plan van aanpak komen drie belangrijke punten samen:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

 

Tijdens trainingen word je mentaal en fysiek uitgedaagd. Een voedingsconsulent stelt iedere week op maat gemaakte voedingsschema’s voor jou samen. Met het voedingsschema krijg je precies het gewenste aantal calorieën per dag binnen. Het creëert daarnaast steeds meer bewustwording over voeding. Op den duur beschik je zelf over goede kennis over voeding.

Eén aanspreekpunt

In onze studio’s – over heel Nederland hebben wij er meer dan tachtig – is er één coach die je begeleidt op het gebied van voeding, beweging, mindset en coaching. Dit is een bewuste keuze van ons, want op deze manier leren jij en de coach elkaar uitstekend kennen en resulteert dat in een effectieve samenwerking. Vanzelfsprekend geeft jouw coach ook allerlei tips over buik afvallen. Geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
6 uur geleden
Studio Leeuwarden

Meer over dit onderwerp

Etiketten lezen doe je zo!
Mediteren kun je leren: maak er je dagelijkse gewoonte van
Een kantoorbaan? Zo kun je je dagelijkse beweging verhogen

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen