Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen door te sporten als vrouw: jouw streefgewicht bereiken én behouden

Personal Fitness Nederland Sporten vrouwen afvallen

Afvallen door te sporten als vrouw: jouw streefgewicht bereiken én behouden

Droom jij ervan om voor eens en altijd afscheid te nemen van je overtollige kilo’s? Wil je komende zomer dat mooie jurkje weer uit de kast halen, of vol zelfvertrouwen in bikini op het strand liggen? Lees dan snel verder. Hieronder delen we tips en adviezen over hoe je als vrouw zijnde het beste kunt sporten om af te vallen. En we lichten toe wat wij als Personal Fitness Nederland kunnen betekenen om te gaan voor een gezonder lichaam.

Is sporten nodig als je wilt afvallen?

Afvallen en sporten gaan hand in hand. Door sport verbetert niet alleen je stofwisseling, maar je bouwt ook spiermassa op én je verbrandt calorieën. Het antwoord is dus simpel: ja, als je wilt afvallen is sporten noodzakelijk! Of je nou 5, 10, 15 of zelfs meer kilo’s kwijt wilt. Beweging is een must. We adviseren onze sporters altijd tenminste 3 keer per week intensief te bewegen. En hierbij cardio- en krachttrainingen af te wisselen. Hierdoor bouw je aan je uithoudingsvermogen en je lichaam wordt steeds sterker én strakker. En dat komt je zelfvertrouwen gegarandeerd ten goede.

De sleutel tot succes: sporten én gezonde voeding

Je weet inmiddels dat sporten een must is in jouw race tegen de kilo’s. Maar wist je ook dat de juiste voeding een noodzakelijk onderdeel is in jouw reis naar een slanker lichaam? Je hebt er namelijk niets aan om jezelf meerdere keren per week in het zweet te werken en vervolgens te zwichten voor die reep chocola of zak chips. Het is dus ontzettend belangrijk om naast je workouts ook gezond te eten. Vind je dat moeilijk? Probeer dan te eten volgens de Schijf van Vijf. Met dit model kies je elke dag producten uit 5 verschillende categorieën, waardoor je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Van groente en fruit, smeer- en bereidingsvetten, vis, peulvruchten en vlees tot aan ei, noten en zuivel, brood, graanproducten en aardappelen.

De juiste instelling

Afvallen lukt alleen met de juiste instelling. Een positieve mindset zorgt voor mentale kracht. Door die kracht te gebruiken bereik je jouw afvaldoel. Is bij jou het glas halfleeg in plaats van halfvol? Raak je snel gedemotiveerd bij een tegenvallend resultaat? Omring je dan met fijne mensen die je motiveren en positieve energie geven. Focus op wat je wilt bereiken en stel realistische doelen voor jezelf. Dan gaat het zeker lukken om jouw streefgewicht te bereiken én te behouden.

Sporten voor vrouwen: afvallen met het Fit for Life-programma

Ben je klaar om korte metten te maken met de overtollige kilo’s? En kun je ondanks onze bovenstaande tips en adviezen wel wat hulp gebruiken bij het afvallen? Dan zijn wij van Personal Fitness Nederland graag jouw steuntje in de rug met ons Fit for Life-programma. Ons concept bewijst keer op keer dat je jouw ideale gewicht kunt bereiken én behouden. En dit alles door de gouden formule: beweging, voeding en mental coaching. Inclusief workouts speciaal voor vrouwen, afgestemd op jouw lichaam, afvaldoel en leefstijl. Al duizenden vrouwen zijn je voorgegaan. Zij voelen zich zelfverzekerd en zitten weer lekker in hun vel. Dat wil jij toch ook?!

Vraag een gratis proefweek aan

De eerste stap naar de beste versie van jezelf is best spannend, dat begrijpen we maar al te goed. Daarom bieden we jou een gratis proefweek aan. Ervaar onze werkwijze en maak kennis met ons team van personal trainers, voedingsconsulenten en mental coaches. Natuurlijk bepaal je na deze week zelf of we samen verder gaan. Zonder addertjes onder het gras! Wil je ook weer opgewekt door het leven, en dan het liefst in dat ene zomerjurkje? Laat hieronder je gegevens achter. Binnen één werkdag neemt een van onze gecertificeerde trainers telefonisch contact met je op om vrijblijvend een intakegesprek in te plannen.

Gratis Proefweek

Afvallen door sporten hoeft voor vrouwen geen sprookje te zijn

Afvallen middels sporten is voor vrouwen een uitdaging. Dames hebben nu eenmaal minder spiermassa en meer vetmassa dan heren, wat gewichtsverlies bemoeilijkt. Dankzij de persoonlijke trainingsprogramma’s van Personal Fitness Nederland hoeft dit geen excuus meer te zijn. Onze coaches helpen vrouwen met het afvallen door sporten op basis van een persoonlijk sportplan. Neem je deel aan ons Fit For Life programma? Dan krijg je één coach die jou tijdens 1-op-1 sessies naar je doelen begeleidt.

Sport, voeding en de juiste mindset

Start je met ons Fit For Life programma? De eerste stap is een uitgebreid intakegesprek met jouw coach. Het is namelijk belangrijk dat hij of zij jou goed leert kennen, zodat de oefeningen helemaal op jou kunnen worden aangepast. Alleen zo wordt het afvallen door sporten voor vrouwen echt haalbaar. De coaching beperkt zich echter niet tot alleen het sportieve aspect; ons Fit For Life programma is opgebouwd uit drie essentiële pijlers:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

Afvallen middels sporten: vrouwen, jullie kunnen het!

Sportend afvallen ligt voor vrouwen net zo goed binnen handbereik als voor mannen. Afvallen door te sporten lukt vrouwen met onze persoonlijke plannen van aanpak keer op keer. Je komt lekkerder in je vel te zitten en straalt ook steeds meer zelfvertrouwen uit. Jouw coach geeft je maximale ondersteuning in het verbeteren van jouw gezondheid en leefstijl. Personal Fitness Nederland bewijst dat het wel degelijk mogelijk is dat vrouwen afvallen middels sporten en hun streefgewicht ook op de lange termijn behouden.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
2 dagen geleden
Studio Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen