Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

De voordelen van afvallen met fitness

Fitness voor vrouwen afvallen

De voordelen van afvallen met fitness

Een streng dieet, doorslaan in sporten of jezelf geen enkel genietmomentje meer gunnen? Het haalt allemaal weinig uit wanneer je effectief en blijvend wilt afvallen. Voldoende beweging moet namelijk in combinatie met gezonde voeding onderdeel uitmaken van je dagelijkse routine. Sporten kan daarbij helpen. Daarom vertellen wij je hoe je kunt afvallen met fitness en zetten we alle voordelen ervan voor je op een rij.

Wat is fitness?

Fitness; iedereen heeft er ooit wel eens van gehoord. Maar wat houdt het nou precies in? Fitness betekent eigenlijk dat je traint om je algehele fitheid te verbeteren. Dat kan zowel in de sportschool als thuis. Binnen het begrip fitness zijn er verschillende varianten. Zo kun je aan je conditie werken door middel van cardio of door middel van krachttraining. Voor welke vorm je ook kiest, fitness kan je helpen wanneer je wilt beginnen met afvallen.

Hoe kun je afvallen met fitness?

Afvallen met fitness kan op meerdere manieren. Wanneer je kiest voor cardio, probeer je je hartslag een langere tijd omhoog te brengen. Dit zul je voornamelijk doen door het gebruik van een fiets, loopband, cross- of roeitrainer. Doordat je lang traint, zul je hoger in je calorieverbruik zitten. En dat helpt bij het verliezen van gewicht.

Kies je voor krachttraining? Dan zul je voornamelijk met gewichten in de weer zijn om af te vallen en fitter te worden. Tijdens krachtoefeningen ontstaan kleine scheurtjes in je spieren die na je training weer hersteld worden. Om te herstellen is energie nodig. En die energie haal je uit calorieën. Zo groeien je spieren en neemt je vetmassa af. En onthoud: hoe meer spiermassa, hoe hoger je calorieverbranding.

Daarnaast kun je deze twee vormen natuurlijk ook combineren. Of kies eens voor een groepsles zoals Zumba, Pilates of spinning. Stuk voor stuk effectieve manieren om af te vallen met fitness. Zorg er daarnaast voor dat je een gezond eetpatroon aanhoudt. Deze combinatie is namelijk erg belangrijk om af te vallen.

De voordelen van afvallen met fitness

Door te beginnen met fitness zul je niet alleen lichaamsgewicht afvallen. Cardio en krachttraining kent ook nog vele andere voordelen. Wij sommen de belangrijkste pluspunten voor je op.

Minder kans op lichamelijke klachten

Cardio voor conditie en krachttraining voor sterkere spieren. Beiden zijn perfecte ingrediënten voor een gezonder lichaam. En een gezond lichaam met sterke spieren zorgt voor minder belasting van de botten en gewrichten. Hierdoor wordt de kans op lichamelijke klachten zoals breuken en blessures kleiner.

Een gezonde geest

Je gemotiveerd inzetten om af te vallen met fitness vermindert ook nog eens psychische klachten en stress, gaat depressies tegen én geeft meer zelfvertrouwen. Daarnaast leer je meer mensen kennen waardoor je een groter sociaal netwerk opbouwt. Dit werkt allemaal bevorderend voor je mentale gesteldheid.

Boeken van vooruitgang

Fitnesstrainingen zijn niet alleen goed om af te vallen. Naast de vooruitgang die je met je gewicht boekt, boek je die ook met je algehele fitheid. Wanneer je geregeld traint zul je al snel merken dat je progressie maakt doordat je cardiotrainingen langer volhoudt. Of dat je meer herhaling aan kan tijdens het squatten met gewicht bijvoorbeeld. En doordat je alsmaar fitter wordt, zal het afvallen met fitness je beetje bij beetje makkelijker af gaan.

Begeleiding bij afvallen met fitness

Wil jij afvallen met fitnesstraining maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Heb je geen idee welke oefeningen jou het beste helpen om eindelijk afscheid te nemen van de overtollige kilo’s? Of heb je nét niet genoeg motivatie om van start te gaan? Kies dan voor fitnesstrainingen onder begeleiding van Personal Fitness Nederland. Met ons Fit for Life-programma word je begeleid door een personal trainer, krijg je voedingsadvies op maat én helpt een mental coach je bij het overwinnen van uitdagingen. Heb je interesse? Probeer ons programma dan een week gratis en vrijblijvend uit. Vul je gegevens in, meld je aan en start deze week nog met jouw reis naar een fitter leven.

Gratis Proefweek

Afvallen met fitness en persoonlijke coaching

Wil jij van je winterkilo’s af? Na je zwangerschap weer in shape komen? Of gezonder gaan leven? Wat je reden ook is om te gaan afvallen met fitness, één ding is zeker: met de juiste aanpak is succes gegarandeerd. Met een personal coach van Personal Fitness Nederland lukt het je de kilo’s te reduceren, strakker en fitter te worden en je mentaal beter te voelen. Je werkt met één coach die jou goed kent en je intensief begeleidt. Schrijf je vandaag nog in voor een proefweek!

Succesvol afvallen met fitness training op maat

Voor het effectief afvallen met fitness oefeningen hoef je niet meer verder te zoeken. Bij ons kun je direct starten met het afvallen met een fitness training. Je start je traject met een uitgebreid intakegesprek, waarbij je jouw coach over je doelstellingen, sterke punten en valkuilen vertelt. Zo wordt een plan van aanpak geformuleerd om succesvol te kunnen gaan afvallen met fitness oefeningen. Onze Fit For Life methode bestaat uit drie elementen:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

 

Afvallen met fitness, voeding en mentale kracht

Bij het afvallen met fitness biedt jouw coach je een totaalpakket. Naast aandacht voor het sportieve aspect bestaat er ook veel aandacht voor je voeding. De juiste voeding bevordert je gezondheid en je successen op het gebied van afvallen met fitness. Natuurlijk is ook het mentale stuk van belang. Binnen onze Fit For Life methode weet jouw coach je op een opbouwende manier te motiveren en te sturen. Je vorderingen worden wekelijks geëvalueerd.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
before after jessie
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen