Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Zelf trainen of afvallen onder begeleiding van een personal coach?

Zelf trainen of afvallen onder begeleiding van een personal coach?

Wanneer je het doel hebt gesteld om af te vallen, kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Welke daarvan de beste is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren, ervaring en budget. Zo kun je veel trainingen gratis thuis of buiten uitvoeren. Ook betaalde (online) programma’s zijn populair. En wat te denken van het traditionele sportschool abonnement? Soms is afvallen met een personal coach juist de beste keuze. We zetten de populairste opties voor je op een rij om jou te helpen kiezen.

Je weet het zeker: dit wordt het jaar waarin jij de meest fitte en gezonde versie van jezelf wordt. Maar ga je dit alleen bereiken of zoek je bij het afvallen begeleiding van een coach? En wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende fitnessmogelijkheden zonder personal coach? In dit blog lichten we het toe.

Sportschool abonnement

Het sportschool abonnement is en blijft populair in Nederland. Zo lijken bekende fitnessketens steeds grotere, nieuwe vestigingen te openen op een groeiend aantal locaties. In de sportschool kun je zelf trainen of groepslessen volgen. Sommige fitnesscentra bieden ook personal training of andere sporten aan.

Voordelen:
Met een wekelijkse of maandelijkse contributie heb je toegang tot alle materialen, kennis en faciliteiten die jouw gym te bieden heeft. In de sportschool trainen kan ook heel gezellig zijn wanneer je bekenden tegenkomt. Of wanneer je nieuwe mensen wil leren kennen. Een sociaal uurtje dus!

Nadelen:
De mate van begeleiding vanuit een sportschool is beperkt. Zo kun je vaak alleen gebruikmaken van een standaard aanbod lessen of is het aan jou om zelf oefeningen te selecteren en uit te voeren. Dit sluit meestal niet optimaal aan bij jouw doelen. Afvallen zonder coach kan daardoor een flinke uitdaging zijn. Ook is het moeilijker om gemotiveerd te blijven wanneer je bij elk bezoek dezelfde oefeningen doet. Het grootste nadeel: slapend lid zijn. Betalen terwijl je niet gaat sporten is namelijk enorm zonde.

Online fitnessprogramma’s & apps

Met een betaald online fitnessprogramma of een app kun je gerichter aan je fitnessdoelen werken wanneer je wil afvallen zonder coach. Je kiest namelijk uit een (breed) aanbod een trainingsschema dat bij je past.

Voordelen:
Omdat je thuis traint, betaal je voor een online fitnessprogramma of app minder dan voor een lidmaatschap van de sportschool. Bovendien heb je dag en nacht toegang tot afwisselende programma’s die door experts zijn ontwikkeld.

Nadelen:
Er is niemand die je houding corrigeert wanneer je de oefeningen verkeerd uitvoert. Dit vergroot de kans op blessures. Ook kan het lastig zijn jezelf ertoe te blijven zetten thuis een fitnessprogramma te volgen. Niemand die het erg vindt wanneer jij toch besluit op de bank te blijven zitten. Nou ja, niemand behalve jij zelf dan.

Blogs & YouTube

Het internet is een goudmijn met vrij beschikbare content die je kan helpen met afvallen zonder coach. Zo delen wij zelf ook regelmatig gratis tips in onze blog. Natuurlijk staan op YouTube eveneens talloze filmpjes met oefeningen voor een fitter lijf.

Voordelen:
Deze online content kost je niks. Je kunt dus zonder ook maar een euro te besteden aan een gezond lichaam werken. Ook kun je sporten wanneer je maar wilt. Je bent namelijk niet gebonden aan openingstijden van een sportschool.

Nadelen:
Doordat je geen compleet trainingsschema hebt dat op jou is afgestemd, is de kans groot dat je oefeningen doet die niet (voldoende) werken voor jou. Ook is gratis content voor beginners minder geschikt. Je hebt namelijk behoorlijk wat kennis nodig om de oefeningen zonder begeleiding goed uit te kunnen voeren. Dit is erg belangrijk om blessures te voorkomen. Ook moet je van goeden huize komen om langere tijd thuis te trainen. Er is vaak veel afleiding en oefeningen kunnen snel gaan vervelen.

Afvallen met een personal coach

Heb je weinig ervaring met fitness, motivatieproblemen of geen zin om oefeningen te doen die niet optimaal werken? Dan raden we je aan om te kiezen voor afvallen met een coach. Deze coach heeft namelijk de juiste kennis om een persoonlijk trainingsschema samen te stellen waarmee je in korte tijd centimeters kwijtraakt. Afwisselende oefeningen houden het sporten leuk en tijdens de training is de coach er om je te motiveren. Doordat je samen een afspraak inplant weet je zeker dat je daadwerkelijk gaat sporten. Niet alleen gezellig, maar ook effectief. Bovendien kijkt de coach naar je houding. Ideaal voor beginners om blessures te voorkomen. Tenslotte ontvang je vaak ook voedingsadvies: een belangrijke factor om resultaat te boeken!

Ja, ik wil afvallen met een personal coach

Klinkt afvallen onder begeleiding van een coach je als muziek in de oren? Vraag dan een gratis proefweek aan bij Personal Fitness Nederland en ontdek ons Fit for Life-programma. Je ontvangt personal training, voedingsschema’s op maat en persoonlijke begeleiding bij jouw fysieke en mentale uitdagingen.

We beginnen met een kennismakingsgesprek op locatie om jouw wensen te bespreken. Met vestigingen door heel Nederland zit er altijd eentje bij jou in de buurt! Startpunt en doelen vastgesteld? Tijd om kennis te maken met één van onze personal trainers. Zie jij het zitten om bij Personal Fitness Nederland aan de slag te gaan? Dan gaan we samen werken aan een gezond en fit lichaam. De proef-week is geheel vrijblijvend. Zien we jou binnenkort bij één van onze vestigingen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek!

Gratis Proefweek

Afvallen met een coach is bij ons écht succesvol

Gewichtsverlies vergt niet alleen doorzettingsvermogen, maar ook kennis. Kennis over voeding en de werking van het menselijke lichaam en de geest. Afvallen met een coach betekent een traject inslaan met een vertrouwenspersoon die je stimuleert en van essentiële informatie voorziet. Bij Personal Fitness Nederland vinden je trainingen en coaching sessies altijd met één en dezelfde coach plaats. Want, zo vinden wij, alleen met een individuele afval coach is begeleiding écht persoonlijk.

Haal het maximale uit jezelf

Jouw afval coach is er voor jou en stelt een plan van aanpak op dat helemaal op jou is aangepast. Zo kun je er zeker van zijn dat je trainingen telkens weer uitdagend zijn en het maximale van je vergen. Daarmee bedoelen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Afvallen met een coach is namelijk meer dan alleen onder begeleiding sporten. Ook ontvang je op maat gemaakte voedingsschema’s. Ons Fit For Life programma bestaat dan ook uit de volgende drie pijlers:

  • Voeding
  • Beweging
  • Coaching en Mindset

Met je afval coach een gezonde leefstijl ontwikkelen

Afvallen onder een coach met het Fit For Life programma betekent niet alleen gewichtsverlies, maar een verandering in leefstijl. Na afloop van ons traject leid je een gezonde leefstijl en geniet je volop van het leven. Wil jij graag starten met afvallen met een coach? Personal Fitness Nederland heeft meer dan tachtig studio’s verspreid over heel Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Schrijf je dan nu in en maak gebruik van de gratis proefweek.

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
2 uur geleden
Studio Leeuwarden

Meer over dit onderwerp

Etiketten lezen doe je zo!
Mediteren kun je leren: maak er je dagelijkse gewoonte van
Een kantoorbaan? Zo kun je je dagelijkse beweging verhogen

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen