Al meer dan 21.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen buikvet

Afvallen buikvet

De buik: voor de meeste mensen hét lichaamsdeel waar ze het minst tevreden over zijn. Klinkt dit herkenbaar en wil jij ook het liefst wat buikvet verliezen? Dit is niet gemakkelijk, maar zeker wel mogelijk. Doordat de buik als eerste vet opslaat, wordt de-ze gezien als het lichaamsdeel met het meest hardnekkige vet. Wie vastberaden is om voor een strakkere buik te gaan, moet dan ook de nodige begeleiding, discipline en kennis in huis hebben. Wil jij afvallen en buikvet verliezen? Lees dan vooral verder, want in dit blog delen we 5 tips om dit hardnekkige vetweefsel aan te pakken!

Tip 1: Begin de dag met eiwitten

Een goed begin is het halve werk. Begin daarom je dag met het eten van eiwitten. Wie van zijn buikvet af wil, kan dan ook het beste ontbijten met een omelet of yoghurt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die starten met een eiwitrijk ontbijt zo’n 60% minder vaak aan eten denken op een dag. Daarnaast hebben diezelfde mensen 50% minder behoefte om te snacken én eten zij dagelijks ruim 400 calorieën minder. Ontbijten met eiwitten zorgt voor een langdurig vol gevoel waardoor je minder snel naar slechte tussendoortjes grijpt.

Tip 2: Doe regelmatig krachttraining

Naast het letten op voeding, is beweging ook erg belangrijk in de strijd tegen buikvet. Vooral krachttraining is een effectieve manier om een plattere buik te krijgen. De spie-ren die je tijdens deze training aanmaakt vervangen het vet in je lichaam. Daarnaast zorgt het voor een verhoging van de spiermassa waardoor je stofwisseling ook versnelt. Daardoor verbrand je meer calorieën in rust. Heb je geen idee hoe je krachttraining op een effectieve en efficiënte manier uitvoert? Ga dan vooral aan de slag met een per-sonal trainer die je op weg kan helpen.

Tip 3: Zoek de kou op

Het is wellicht geen tip die je wilt horen, maar de kou opzoeken helpt wel degelijk bij afvallen en het verbranden van buikvet. Een lange periode kou lijden is niet nodig, maar iedere dag beginnen met bijvoorbeeld 1 minuut koud douchen helpt al. Wanneer je het koud hebt wordt de verbranding van het zogeheten bruine vet in je lichaam ge-activeerd. Hierdoor krijgt je stofwisseling een flinke boost en verbrand je meer calorieën in rust.

Tip 4: Eet groene groenten

Dat groenten gezond zijn, weten we allemaal. Maar wist je dat er bepaalde groenten zijn die het afvallen stimuleren? Groene groenten zoals spinazie, andijvie en sla bevatten chlorofyl; een stof met een ontgiftende werking. Chlorofyl remt de opname van vet door je darmen af waardoor je eerder verzadigd raakt en dus sneller een vol gevoel hebt. Daarnaast zitten groene groenten boordevol vitamines; ze dragen dus ook nog eens bij aan een gezonde levensstijl.

Tip 5: Houd vol en heb geduld

Zoals al eerder genoemd is buikvet hardnekkig. Het is niet van de één op de andere dag verdwenen. De sleutel naar het verliezen van vet rondom je buik is dan ook disci-pline en geduld. Door regelmatig te trainen, te letten op je voeding én je doel voor ogen te houden, zul je buikvet verliezen. Wie geduld heeft en alles op alles zet om zijn of haar doel te behalen, wordt uiteindelijk beloond met een strakkere buik. Bang dat je de motivatie verliest? Zoek dan support in de vorm van begeleiding voor dat extra steuntje in de rug.

Claim je gratis proefweek

Heb je de bovenstaande tips allang in je leven geïmplementeerd, maar wil dat vet maar niet verdwijnen? Geen zorgen, je bent niet de enige. Buikvet verliezen vereist namelijk de nodige discipline, motivatie en kennis. Wie écht een plattere buik wil, doet er dan ook goed aan om goede begeleiding te zoeken. Zo weet je zeker dat je op een juiste manier traint en dat je een stok achter de deur hebt op momenten dat je motiva-tie ver te zoeken is. Bij Personal Fitness Nederland bieden we daarom het Fit for Life-programma aan. Door middel van een persoonlijke aanpak ga je met coaches aan de slag om af te vallen, ook rondom je buik. Zo train je binnen het programma wekelijks met een personal trainer, eet je volgens een persoonlijk voedingsschema en creëer je een gezonde en positieve mindset.

Klinkt het Fit for Life-programma jou als muziek in de oren? En wil je samen met een coach je doelen behalen? Schrijf je dan in voor een gratis proefweek via deze link. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een intakegesprek. Na de proefweek kun je zelf bepalen of je door wilt gaan met het Fit for Life-programma of niet.

Gratis Proefweek

Afvallen buikvet

Kijk je regelmatig in de spiegel en zie je eigenlijk iets te veel aan buikvet? Of wil je komende zomer op het strand er fit en atletisch uitzien? Wat je motivatie ook mag zijn, als je buikvet wil afvallen dan kan ben je bij Personal Fitness Nederland terecht. Immers maken wij van jouw uitdaging onze uitdaging. Je krijgt een personal trainer die op een concrete manier gaat uitleggen hoe jij jouw doelstellingen daadwerkelijk behalen. Afvallen gebeurt bij een combinatie van vele factoren, namelijk voldoende beweging, gezonde voeding en voldoende rust. Bij Personal Fitness Nederland is het niet zo dat wij jou van trainer naar trainer sturen, in plaats daarvan bieden wij één personal trainer aan die jou op verschillende vlakken gaat helpen. Op deze manier bouw je een goede band op met je personal trainer en beleef je sneller plezier in het werken met elkaar.

Basis voor succes

Je personal trainer hanteert de volgende formule die je gaat helpen bij het behalen van succes:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

 

Je krijgt een dieet voorgeschreven van je personal trainer en tevens voedingsdeskundige en er gaat voldoende aandacht uit naar je mentale mindset zodat jij je goed, gezond en energiek voelt gedurende het traject. Immers bereik je buikvet afvallen niet alleen maar door voldoende beweging.

Proefperiode

Indien je een keertje langs wil komen bij Personal Fitness Nederland ben jij meer dan welkom! Maak vooral gebruik van de proefperiode terwijl je leert hoe af te vallen van buikvet.

Lees meer

geschreven door

Jos
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
9
5 uur geleden
Studio Leeuwarden

Meer over dit onderwerp

Etiketten lezen doe je zo!
Mediteren kun je leren: maak er je dagelijkse gewoonte van
Een kantoorbaan? Zo kun je je dagelijkse beweging verhogen

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen