Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen buik en billen: 3 stappen voor een snel resultaat

Personal Fitness Nederland afvalen hoe het wel lukt

Afvallen buik en billen: 3 stappen voor een snel resultaat

Hoe kan ik afvallen bij mijn buik en billen? Veel mensen lopen met deze vraag rond. Wees dus gerust: je bent zeker niet de enige! Dat je graag wilt afvallen bij je buik en billen is een goed begin. Dat besef is immers de belangrijkste stap op de weg naar een betere versie van jezelf. Het betekent dat de wil om te werken aan je gewicht, beweegpatroon en levensstijl er is. En dát kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Want hoe fijn is het als je straks weer lekker in je vel zit en je niet meer onzeker bent? Je bruist van de energie en ook weer volop geniet van het leven? Wij helpen je graag op weg om dit te bereiken! In dit artikel delen we 3 stappen op weg naar: afvallen bij je buik én billen. Lees dus snel verder!

Hoe kan je afvallen bij je buik en billen?

Veel vet op de buik en billen is vaak het resultaat van stress en het eten van teveel suikers. Door het aanpassen van je levensstijl kun je je stresshormoonspiegels verlagen en zo het overtollige vet bij je buik en billen laten slinken. Wij delen de te nemen stappen met je:

Stap 1: Eet gezonde voeding

Hormonen spelen een grote rol bij het opslaan van vet in je lichaam. Zo kan een te hoge hormoonspiegel bijvoorbeeld voor vetophopingen bij je billen en buik zorgen. Het is dus zaak dat je jouw hormoonhuishouding op orde hebt. En gezonde voeding is hiervoor de basis. Schrap dus zoveel mogelijk suikers en snelle koolhydraten. En zorg daarnaast voor een stabielere bloedsuikerspiegel. Dit maakt dat je minder snel trek hebt. En dat is in jouw race tegen de kilo’s geen overbodige luxe.

Eet bovendien meer eiwitten en gezonde vetten. Het resulteert in een verzadigd gevoel en het bevordert je vetverbranding. Zorg er verder voor dat je voldoende groenten binnenkrijgt, die houden je lichaam immers gezond. Drink minder koffie en laat ook dat wijntje staan. Alcohol zorgt namelijk voor een slechtere hormoonbalans en dat werkt niet mee als je wilt afvallen bij je billen en buik.

Stap 2: Vermijd stress

Stress is vaak de boosdoener bij overgewicht en heeft waarschijnlijk dat buikje waar je nu zo de balen van hebt tot stand gebracht. Je lichaam maakt bij nervositeit het hormoon cortisol aan, wat vetverbranding tegengaat en je eetlust stimuleert. Voorkom dus een te volle agenda en zorg voor fijne mensen om je heen. Vrienden, collega’s en familieleden die je positieve energie geven en je motiveren bij het afvallen. Daarnaast is voldoende nachtrust (zo’n 7 tot 9 uur per nacht slaap) ook belangrijk voor het verminderen van het stresshormoon. Slaap je slecht? Dan neemt het stresshormoon cortisol toe met als gevolg een grote drang naar koolhydraatrijk eten en vreetbuien. Je kunt dus misschien niet slapend rijk worden, maar je kunt wel slapend afvallen bij je buik en billen.

Stap 3: Beweeg meer

Wil je een plattere buik, strakkere billen en snel kilo’s afvallen? Dan is beweging ook ontzettend belangrijk. Voor effectieve vetverbranding adviseren wij om ten minste 3 keer per week intensief te sporten. Om zo calorieën te verbranden en spiermassa op te bouwen. Kies hierbij voor een mooie balans tussen kracht- en intervaltrainingen. Zo bouw je sterke, strakke spieren op. Die zelfs in rust energie gebruiken en dus vet verbranden. En werk je door korte explosieve, zware oefeningen af te wisselen met kleine pauzes aan je uithoudingsvermogen en calorieverbranding. Studies toonden aan dat je door de wisseling in intensiteit in staat bent om maar liefst 12 tot 22 calorieën per minuut te verbranden. Tel uit je winst! Dat komt het afvallen bij je buik en billen natuurlijk alleen maar ten goede.

Afvallen buik en billen met het Fit for Life-programma

Lukt het je maar niet om jouw overtollige kilo’s kwijt te raken? En kun je ondanks de bovenstaande adviezen wel wat hulp gebruiken bij het afvallen? Dan zijn wij van Personal Fitness Nederland graag jouw steuntje in de rug met ons Fit for Life-programma. Aan de hand van onze bewezen formule zetten we met beweging, voeding en coaching alles op alles om jouw doel te verwezenlijken. En onder begeleiding van een personal trainer, voedingsconsulent en coach gaat je dit gegarandeerd lukken! Duizenden mensen gingen jou al voor. En mét succes. Vol zelfvertrouwen en lekkerder in hun vel gaan zij door het leven. Dat wil jij toch ook?!

Vraag een gratis proefweek aan

Omdat we begrijpen dat het best spannend is om de stap naar een nieuwe levensstijl te zetten, bieden we jou een gratis proefweek aan. Zo kun je op een ongedwongen manier kennis maken met onze werkwijze en onze persoonlijke trainers. En bepaal je na een week zélf of we samen doorgaan. Zónder addertjes onder het gras. Dus… waar wacht je nog op? Ben je er klaar voor om nu echt jouw doel: afvallen bij je buik en billen, te bereiken? Laat hieronder dan vrijblijvend je contactgegevens achter. Binnen één werkdag neemt een van onze gecertificeerde trainers telefonisch contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

Gratis Proefweek

Afvallen inclusief buik en billen; wij leggen uit hoe precies

Bijna iedereen begint met afvallen door hun buik en billen. Of je nou een sixpack wilt, of juist een strakke achterkant wilt; elk persoon heeft zijn of haar eigen redenen om dit te doen. Vaak ondervinden mensen echter dat afvallen van billen en buik erg lastig is. Totdat ze bij ons van Personal Fitness Nederland langskomen. Daarom geven wij jou in dit artikel 2 tips over hoe afvallen van buik en billen mogelijk is.

Afvallen van jouw buik en billen door middel van een verlaagd vetpercentage

De grootste reden waarom mensen niet kunnen afvallen van hun billen en buik, is dat het menselijke lichaam geprogrammeerd is om vet zo lang mogelijk in deze twee plekken vast te houden. Bij je buik zorgt het vet ervoor dat jouw organen beschermd zijn tegen externe dreigingen zoals kou of kwaadwillende wezens. Jouw billen dienen juist als efficiënt opslagmiddel voor vetreserves.

Daarom is het verlagen van jouw algemene vetpercentage de belangrijkste stap die je kunt zetten om van een vette buik of billen af te zijn. Des te lager je vetpercentage, des te minder groot deze lichaamsdelen zullen zijn. Goede manieren om dit voor elkaar te krijgen is constante cardiotraining te beoefenen, of een high intensity interval training (HIIT) dagelijks te doen. Bij Personal Fitness Nederland werken wij met vele verschillende soorten trainingen om af te vallen. Kom dus bij ons langs om meteen aan het werk te gaan.

Train jouw buik- en bilspieren

Er is een grote kans dat jij wilt afvallen doordat jouw buik en billen niet mooi genoeg zijn. Dit heeft niet alleen met de hoeveelheid vet te maken, maar ook met hoe gespierd deze lichaamsdelen zijn. Door gericht de bil- en buikspieren te trainen, zullen jouw buik en billen er ook compleet anders uit gaan zien. Wij helpen jou met gerichte trainingen zodat jij eindelijk tevreden bent met jouw lichaam.

Dit waren onze 2 tips om succesvol jouw buik en billen af te laten vallen. Alvast veel succes en vergeet niet bij Personal Fitness Nederland langs te komen als je echte resultaten wilt boeken.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
before after jessie
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen