Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen bij je buik en benen

Personal Fitness Nederland afvallen buik en benen

Afvallen bij je buik en benen

De buik en benen zijn voor velen een probleemzone als het gaat om afvallen. Online staat een scala aan oefeningen en tips om zo snel mogelijk af te vallen rondom je buik en benen. Maar die platte, strakke buik en gespierde bovenbenen komen maar moeilijk tevoorschijn. Het is en blijft een uitdaging, maar afvallen bij je buik en benen is wel degelijk mogelijk. Hoe je dat precies doet, lees je in dit blog.

Om effectief af te vallen rond je buik en benen, is het van groot belang dat je weet dat plaatselijk vet verbranden een onmogelijke klus is. Eindeloos planken, crunches en squats herhalen, leveren dan ook geen sixpack op. Afvallen rond de buik en benen lukt dus alleen wanneer je in het algemeen meer calorieën verbrandt dan dat je inneemt.

Consumeer minder calorieën, maar eet genoeg

Afvallen gaat gepaard met het minderen in calorieën. Dit betekent niet dat je minder moet gaan eten, maar dat je je voedingspatroon aan moet passen.

Wanneer je start met afvallen, heb je de neiging om gedurende de dag kleine porties te eten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bakje magere yoghurt, een cracker met kipfilet of een stuk fruit. Maar vaak eten is nadelig voor je bloedsuikerspiegel. Ieder keer dat je eet, stijgt deze namelijk. Waardoor ook je alvleesklier steeds weer aan het werk wordt gezet. Eet daarom niet te vaak, maar wel voldoende. En zorg dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Kies bij het bereiden van je maaltijden voor voedingsmiddelen die voldoende vezels bevatten. En laat producten met snelle koolhydraten staan. Zo gebruikt je lichaam de opgenomen calorieën om vet te verbranden. En val je onder andere af rond je buik en billen. Drink ook voldoende water of kruidenthee om je stofwisseling te verbeteren.

Afvallen bij je buik en benen: de beste oefeningen

Om af te vallen bij je buik en benen, is bewegen essentieel. Doe dit in het dagelijks leven door bijvoorbeeld op de fiets of te voet naar je werk te gaan. En kies er in je vrije tijd voor om niet op de bank te gaan zitten; ga lekker naar buiten! Iedere dag 20 minuten wandelen bevordert je stofwisseling en calorieverbranding. Daarnaast kun je thuis ook verschillende oefeningen te doen, zodat afvallen rond je benen en buik nog sneller gaat. Wij zetten de meest effectieve oefeningen voor je op een rijtje.

Squats
Zet je voeten op schouderbreedte, met je tenen naar voren wijzend. Kantel je bekken voor een holle rug en strek je armen naar voren. Kijk recht vooruit en zak door je knieën totdat je benen in een hoek van 90 graden staan. Let hierbij op dat je knieën niet voorbij je tenen reiken. Houd je bovenlichaam recht, span gedurende de gehele oefening je buikspieren aan en kom weer omhoog naar de startpositie. Herhaal dit twintig keer.

Planken
Ga op je knieën zitten en buig voorover zodat je op je ellebogen steunt. Span je core aan en strek je benen uit naar achteren, zodat je lichaam zo recht als een plank is. Houd deze laatste positie voor minstens 30 seconden vast. Ontspan 10 seconden en herhaal wanneer mogelijk.

Traplopen
Een effectieve oefening om af te vallen die je iedere dag binnenshuis kunt doen. Je traint met traplopen namelijk niet alleen je conditie, maar ook je kuit- en bilspieren. Loop de trap minstens tien keer op en af en begin op een rustig tempo. Wanneer dit te makkelijk is, verhoog je je tempo. Zo word je sneller fit én verbrand je vet rondom je benen.

Leg raise
De leg raise is een oefening waarbij je zowel je been- als je buikspieren intensief traint. Ga plat op je rug liggen en leg je handen onder je billen of langs je lichaam. Strek je benen en span je buikspieren aan. Til je benen daarna gestrekt de lucht in en blijf spanning op je buikspieren houden. Wanneer je benen recht de lucht in staan houd je deze positie drie seconden vast. Laat je benen daarna langzaam zakken, waarbij je je buikspieren aangespannen houdt. Wanneer je voeten zo’n twee centimeter van de grond verwijderd zijn, breng je je benen weer terug omhoog. Herhaal dit minimaal tien keer.

Gedraaide crunch
Ga op je rug liggen en buig je knieën. Plaats je handen achter je hoofd en span je buikspieren aan. Draai met je schouders naar links, waarbij je je rechterelleboog richting je linkerbeen beweegt. Houd daarbij je onderrug en voeten aan de grond. Blijf zo’n vijf seconden in deze positie zitten en zak rustig terug naar je startpositie. Herhaal deze stap, maar draai dan naar links. En breng je linkerelleboog richting je rechterbeen. Herhaal deze oefeningen minstens tien keer.

Professionele begeleiding

Wil jij graag afvallen bij je buik en benen, maar lukt dat niet voldoende met behulp van de hierboven beschreven tips? Heb je hulp nodig of ben je op zoek naar een op maat gemaakt sport- en voedingsschema om af te vallen? Maak dan een afspraak voor een gratis proefweek bij Personal Fitness Nederland. Met ons Fit for Life-programma voorzien we je van personal training, voedingsadvies op maat én mental coaching. Zo gaan we samen de strijd aan tegen die overtollige kilo’s bij je benen en buik.

Gratis Proefweek

Afvallen buik en benen

Wij helpen je graag bij het afvallen op je buik en benen. Personal Fitness Nederland biedt een professionele én persoonlijke begeleiding. Onze coaches beschikken over de juiste kennis van ons complexe lichaam. Er wordt weleens gedacht dat alleen calorieën verbranden genoeg is om kilo’s kwijt te raken. Echter komt er veel meer bij kijken. Om afvallen van benen en buik zo effectief mogelijk te doen, is de begeleiding en kunde van een professional van belang.

Buik en benen afvallen: hoe?

Samen met jou stelt een van onze coaches een plan van aanpak op. Het plan van aanpak vormt de basis voor het bereiken van jouw doelen. Drie belangrijke pijlers zijn het fundament voor het plan van aanpak:

  • Voeding
  • Beweging
  • Mindset en Coaching

 

Een voedingsconsulent stelt wekelijks een voedingsschema voor je samen. Deze is volledig afgestemd op jouw doelen en lichaam. Het schema zorgt ervoor dat je dagelijks het juiste aantal calorieën binnenkrijgt. Automatisch doe je ook steeds meer kennis op over voeding en ben je op den duur niet meer afhankelijk van de voedingsconsulent.

Fysiek en mentaal tot het uiterste

Tijdens trainingen en coachingsessies word jij door je coach uitgedaagd. Iedere training ga je fysiek en mentaal tot het uiterste. Jij zult voor voeding, beweging, mindset en coaching één coach hebben. Op die manier leert de coach jouw het allerbeste kennen en resulteert dat in een effectieve samenwerking. Tevens geven wij met deze aanpak een honderd procent resultaatgarantie van jouw doelen.

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
before after jessie
9
22 mei 2023
Studio Helmond

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen