Afvallen aan buik en heupen

Buik- en heupvet; het zijn dé ergernissen van mensen die gewicht willen verliezen. Want buik en heupen zijn de plekken waar vet zich het eerst laat zien, en waar het het moeilijkst weer weggaat. Niet alleen mensen met overgewicht hebben er trouwens last van; velen met een gezond gewicht kampen net zo goed met dat hardnekkige buikje… Wil je afvallen aan buik en heupen, dan zul je geduld moeten hebben. En motivatie. Maar onmogelijk is het allerminst!
 

To do’s voor afvallen buik en heupen

Waar jouw lichaam vet opslaat, is een kwestie van hormonen. Zo kan veel vet rond de buik het resultaat van stresshormonen zijn. Door gezond te eten en alcohol zo veel mogelijk te laten staan, kun je een disbalans in jouw hormoonhuishouding aanpakken. Maar met gezond eten alleen kom je er meestal niet. Want omdat vet van nature naar buik en heupen neigt, is er vaak zwaarder geschut nodig om ervan af te komen. 

En daar komt sporten om de hoek kijken. Het opbouwen van spiermassa geeft de vetverbranding een boost, waardoor jouw lijf ook in rust meer energie gaat verbruiken. Spierweefsel verhoogt ook de stofwisseling, en na een stevige training kan tot wel enkele dagen later jouw metabolisme verhoogd zijn; de zogenaamde after burn. En dat is uiteindelijk ook van invloed op jouw buik en heupen. 


Afslanken buik met krachttraining

De beste manier om spieren te kweken is krachttraining. Maar ook intervaltraining is erg effectief. Je zult eerst vet op andere plaatsen verbranden, maar de aanhouder wint! Span tijdens de trainingen je buik zo veel mogelijk aan; dat kan het proces bespoedigen. En zoals met alles in het leven; overdrijf niet. Wil je té graag en té snel, dan heeft dat vaak alleen blessures en de overmatige productie van het stresshormoon tot gevolg. En dat is nu juist niet de bedoeling!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft het ook geen zin om enkel je buikspieren te trainen. Buikspieroefeningen maken je buikspieren sterker, dus dat is positief. Maar als die spieren achter een laag vet verstopt zitten, zul je eerst dat vet aan moeten pakken, wil je die harde buikspieren te zien krijgen. 
 

Zichtbaar versus onzichtbaar vet

Bij mensen met overgewicht is vaak ook sprake van veel te veel onzichtbaar vet; onder de huid is te weinig plek meer om vet op te slaan en dus wordt het ook rond de organen opgeborgen. Maar ook slanke mensen kunnen te veel orgaanvetten aanwezig zijn. Een buikje is dan een aanwijzing dat er ook rond de organen te veel vet is opgeslagen. Over de oorzaak zijn de deskundigen het niet eens; genetische aanleg of te weinig beweging.

Maar al is de oorzaak van te veel orgaanvet bij deze groep mensen niet duidelijk, ook hier is de manier van bestrijden bekend; sporten, sporten en nog eens sporten. Dus ook diegenen met een gezond gewicht hebben baat bij een flinke roeisessie, een rondje hardlopen op z’n tijd of een flinke kettlebell wrok-out. Zien wij je in een van onze studio’s? Dan gaan we aan slag met jouw doel: afvallen aan buik en heupen. 
 

Wil je meer informatie? 

Vul dan onderstaand formulier in ↓ en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een gezond leven!

  • * velden zijn verplicht.

Maak kennis met ons door een Gratis Proefweek

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat je misschien eerst wilt kijken of het bevalt. Vandaar dat wij een gratis proefweek aanbieden. Op deze manier kun je ongedwongen en vrijblijvend kennis maken met één van onze personal trainers. Vul onderstaand formulier compleet in om in contact te komen. Je maakt in deze week o.a. kennis met jouw personal trainer en krijgt een gratis intake met advies én metingen.

Vind jouw vestiging & ontvang een gratis proefweek!

Naar de 80 vestigingen binnen Nederland!

Laat je inspireren

Klantervaringen ✔️

Mijn levensstijl is nu compleet anders. Ik beweeg meer, eet gezond en voel me veel energieker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Mijn lichamelijke klachten zijn helemaal verdwenen en ik voel me weer topfit!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

In 7 maanden bij PFN ben ik 19 kg lichter, fitter, leniger, heb ik maatje 42 (was 46) en eet ik nog steeds lekker!

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

Ik ben rond de 20 kilo afgevallen, maar dat is nog niet alles: ik heb weer zoveel energie gekregen

lees meer klantervaringen

Klantervaringen ✔️

De lessen die ik het afgelopen jaar geleerd heb zijn voor de rest van mijn leven. Ik weet dat ik mijn doel kan bereiken

lees meer klantervaringen

Onze Awards

De personal trainers van Personal Fitness Nederland hebben vijf jaar op rij de Beste Personal Trainer Award gewonnen!

Best personal trainer awards

Tevredenheid Personal Fitness Nederland

Dit cijfer is gebaseerd op beoordeling van onze leden, die hun ervaring hebben gedeeld.

9,2
Sitemap Cookies Privacy Disclaimer Informatiecentrum