Al meer dan 22.000 Nederlanders fitter, gezonder en gelukkiger gemaakt

Afvallen aan buik en heupen

Afvallen aan buik en heupen

Buik- en heupvet; het zijn dé ergernissen van mensen die gewicht willen verliezen. Want buik en heupen zijn de plekken waar vet zich het eerst laat zien, en waar het het moeilijkst weer weggaat. Niet alleen mensen met overgewicht hebben er trouwens last van; velen met een gezond gewicht kampen net zo goed met dat hardnekkige buikje… Wil je afvallen aan buik en heupen, dan zul je geduld moeten hebben. En motivatie. Maar onmogelijk is het allerminst!

To do’s voor afvallen buik en heupen

Waar jouw lichaam vet opslaat, is een kwestie van hormonen. Zo kan veel vet rond de buik het resultaat van stresshormonen zijn. Door gezond te eten en alcohol zo veel mogelijk te laten staan, kun je een disbalans in jouw hormoonhuishouding aanpakken. Maar met gezond eten alleen kom je er meestal niet. Want omdat vet van nature naar buik en heupen neigt, is er vaak zwaarder geschut nodig om ervan af te komen.

En daar komt sporten om de hoek kijken. Het opbouwen van spiermassa geeft de vetverbranding een boost, waardoor jouw lijf ook in rust meer energie gaat verbruiken. Spierweefsel verhoogt ook de stofwisseling, en na een stevige training kan tot wel enkele dagen later jouw metabolisme verhoogd zijn; de zogenaamde after burn. En dat is uiteindelijk ook van invloed op jouw buik en heupen.

Afslanken buik met krachttraining

De beste manier om spieren te kweken is krachttraining. Maar ook intervaltraining is erg effectief. Je zult eerst vet op andere plaatsen verbranden, maar de aanhouder wint! Span tijdens de trainingen je buik zo veel mogelijk aan; dat kan het proces bespoedigen. En zoals met alles in het leven; overdrijf niet. Wil je té graag en té snel, dan heeft dat vaak alleen blessures en de overmatige productie van het stresshormoon tot gevolg. En dat is nu juist niet de bedoeling!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft het ook geen zin om enkel je buikspieren te trainen. Buikspieroefeningen maken je buikspieren sterker, dus dat is positief. Maar als die spieren achter een laag vet verstopt zitten, zul je eerst dat vet aan moeten pakken, wil je die harde buikspieren te zien krijgen.

Zichtbaar versus onzichtbaar vet

Bij mensen met overgewicht is vaak ook sprake van veel te veel onzichtbaar vet; onder de huid is te weinig plek meer om vet op te slaan en dus wordt het ook rond de organen opgeborgen. Maar ook slanke mensen kunnen te veel orgaanvetten aanwezig zijn. Een buikje is dan een aanwijzing dat er ook rond de organen te veel vet is opgeslagen. Over de oorzaak zijn de deskundigen het niet eens; genetische aanleg of te weinig beweging.

Maar al is de oorzaak van te veel orgaanvet bij deze groep mensen niet duidelijk, ook hier is de manier van bestrijden bekend; sporten, sporten en nog eens sporten. Dus ook diegenen met een gezond gewicht hebben baat bij een flinke roeisessie, een rondje hardlopen op z’n tijd of een flinke kettlebell wrok-out. Zien wij je in een van onze studio’s? Dan gaan we aan slag met jouw doel: afvallen aan buik en heupen.

Wil je meer informatie?

Vul dan hier ons contactformulier in en wij bellen jou binnen 1 werkdag op om jouw vragen te beantwoorden. Ook kan de coach van de dichtstbijzijnde vestiging een afspraak met je inplannen en je alles vertellen over de gratis proefweek waar je geheel vrijblijvend gebruik van mag maken.

Waar wacht je nog op? Zet vandaag de stap naar een gezond leven!

Gratis Proefweek

Lees meer

geschreven door

Jos Vermeer
Oprichter Personal Fitness Nederland / Fysiotherapeut

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
10
3 dagen geleden
Studio Nijmegen

Meer over dit onderwerp

Dit is jouw moment!

Wil jij ook fitter, gezonder en gelukkiger worden? Dan is dit jouw moment! Laat het niet uit je vingers glippen